Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Gość_autorka tematu

Koleżanka namawia mnie na dziecko

Polecane posty

Gość Gość_autorka tematu

Znamy się od podstawówki, mamy teraz po 27l obie mamy mężów, ja wyszłam za mąż 5 lat temu ona 3 lata temu, od tego czasu ona już w pierwszym roku zaszła w ciążę i urodziła synka, teraz jest w drugiej ciąży. Od jakiegoś roku kiedy rozmawiamy ona zawsze zmienia temat na dzieci pyta się mnie kiedy będę miała pierwsze, a ja zawsze odpowiadam, że nigdy mieć nie będę, ale teraz gdy jest już 4 miesiące w ciąży zaczęła jeszcze bardziej mnie tym nekac, ona wręcz robi się zła, zaczęła mnie pytać poco brałam ślub skoro dziecka nie chce, mówi ze marnuje sobie życie, tracę niezapomniane doświadczenia które są wspaniałe, mówi ze w przyszłości będę sama, już zaczęłam ograniczać z nią kontakty ale ona i tak jak tylko mnie zobaczy zaczyna ten temat, nie ważne co powiem ona i tak musi mówić o dzieciach i o tym jakie to macierzyństwo jest wspaniałe a na moje słowa żeby się nie wtracala w moje życie to ignoruje. Już nie wiem co mam zrobić. Byłyśmy wspaniałymi przyjaciółkami, a teraz... mam jej dość ale nie chce stracić tej znajomości mimo wszystko. Co zrobić by przestała ciągle wtrącać swoje 3gr na ten temat?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować