Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nadmierne owlosienie

włosy na plecach i ramionach

Polecane posty

Gość nadmierne owlosienie

Cześć. Mam 23 lata jestem facetem i mam dość duży problem dotyczący, nadmiernej ilości włosów na całym ciele. Na plecach od pośladków po lini włosów z tyłu głowy i całych ramion które porośniete są wlosami około 2 cm. Klatka piersiowej już nie opisuje bo jak i plecy to i klata. A problem polega na tym nie ważne co zrobię to te włosy odrosną, golenie maszynka, depilacja woskiem, pasta cukrowa, potem laser ipl po którym nie wiem co się stało ale włosy to po 5 cm mi rosły i znacznie gęstrze i straszne podrażnienia po tych wszystkich zabiegach , diodowy przerobiłem co według mojej dermatolog powinno pomóc, ale nie jednak nie pomogło, wszystko odroslo tylko po znacznie dłuższym czasie,a dodatkowo zostały mi blizny. Stosowałam epilfree które też okazało się badziewiem. Nie wiem co mam już zrobić. Popełnił bym samobójstwo bo już nieradze sobie z tym u nie wiem Co mam z tym zrobić. Pomocy zabiegi hormonalne to tylko dla kobiet i dla osób które chcą zmienić płeć. Kobietom się to nie podoba, śmieją się że mnie jak jestem na basenie. Nawet nie mogę przez to znaleźć dziewczyny. I nie chce słyszeć od was, ze maszynka do golenia to jest ostateczności bo po maszynę i po tych piankach do depilacji wychodzi mi uczelniami wypryski i to wygląda znacznie gorzej jak włoski zaczynają po 2 dniach odrastać i wrastaja Już byłem na zabiegu usuwania totorbieli włosowych po takim goleniu. Co mam robić? Pomocy dermatolog mi nie po może

Gość gość
Normalnie się pokochaj, niektóre kobiety uwielbiają wlochatych, na przykład ja, to naprawdę jest seksy, wogole ichthyosis nie usuwaj golarka bowiem będą rosły mocniejsze

Gość gość
to prawda, kto co lubi :) dla jedych włochaty facet jest sexy ale dla innych nie - to już kwestia jak ty sie lepiej czujesz i twoja wybranka :) jeśli wolicie je zlikwidować - kup sobie golarkę panasonica - elektryczną - usuniesz je bezboleśnie i szybko :)

No usuwanie włosów na plecach jest raczej cięzkie do zrobienia samemu jak na moje - może warto zastosować np depilację laserową (http://www.beauty.com.pl/pl/depilacja-laserowa) to zawsze jakaś alternatywa do biegania co chwilkę z golarką. Wyniesie się troszkę więcej ale na pewno będziesz bardziej zadowolony - wiele mężczyzn korzysta z usług kosmetyczek także może warto się wybrać.