Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

uważam, że ludzie, którzy zarabiają mniej niż 4 tysiące nie powinni mieć dzieci

Polecane posty

Gość gość
I teraz madra od rozpieszczania dzieci powiedz mi jak ja mam nie kupowac swoim dzieciakom laptopow,tabletow,komputerow i wszystkiego co chca? Nie moge,nie mam serca,nie chce zeby mieli jak ja. Wiec kupuje wszystko co chcą

Gość gość
Nie skapstwo a ubostwo, raczej wiem ile mieli prawda? Wy tak zle nie macie to jest bieda ale nie ubostwo.

Gość gość
Ja do szkoly mialem chleb z ketchupem,albo wpuertalalem jakies pasztety najgorsze czy serki topione:O

Gość gość
Gosciu wyzej to zaluj im dalej. Juz zbieraj na dobre auto na 18 i na wille na slub...zebys tylko z torbami nie poszedl. Bo znam takie dzieciaki.co wszystko maja a potem starych nie szanuja. Moze nie wszystkie ale wiekszosc. Dziecko co wszystko ma raczej nie szanuje innych rzeczy bo za chwile ma nastepna

Gość gość
gość dziś No akurat na studiach byłam, wyobraź sobie, że niestacjonarnych, na uniwersytecie medycznym, rodzice nie musieli mi kupować tytułu magistra. Mam znajomych z biednych rodzin, który też pokończyli dobre studia bez wsparcia finansowego rodziców, mają domy, mieszkania, jeżdżą na wakacje i dają sobie radę. Więc już nie przesadzajcie, że jak ktoś nie jest milionerem to nie może mieć dzieci. Ale idąc tokiem myślenia niektórych tu zgromadzonych to jesteś głupi i rodzice ci kupili dyplom.

Gość gość
A myslisz,ze ja szanuje rodzicow? Nie musza mnie szanowac,moga sie kiedys wypiac ale dziecinstwo beda mieli po znakiem dostatku.

Gość gość
One nie musza niczego szanowac bo moga miec zaraz nowe. A na 18-tki juz mam :-P

Gość gość
Ciekawe co haha providenta na karku

Gość gość
myślisz, że każdy ma tak jak ty?

Gość gość
No faktycznie Ty to jak walniesz zart to boki zrywac haha:-D

Gość gość
Gosc z 12:00 A jaki jest sens Twojego pytania?

Gość gość
nie wyobrażasz sobie innego życia jak jakieś pożyczki itd i myślisz, że każdy ma taką sytuację jak ty

Gość gość
Co Ty piertolisz?:-D Skad ta wiedza?

Gość gość
ość dziś Ciekawe co haha providenta na karku

Gość gość
Bo jest roznica miedzy ubostwem gdzie nic totalnie nie maja. A tymi co maja troszke i potrafia gospodarowac tak zeby dzieci mialy dobre dziecinstwo. Bo co taki co ma 3 tys juz nie wychowa dziecka na szczesliwe? To nie jest skrajna bieda. Dlatego uwazam ze temat jest z dupy. Bo miedzy bieda a tymi co zyja za 4 tysiace jest ogromne grono rodzicow ktorzy swietnie sobie radza. A dzieci sa zadbane i szczesliwe. Ja mam malo ale komputer w domu jest, komorke dzieciak ma. Jest zadowolone. Dostaje nawet kieszonkowe co tydzien na swoje przyjemnosci. W lipcu jedziemy na wczasy. Nie mam 4 tysiecy a nq dziecko mnie stac. I ten temat naprawde jest glupi.

Gość gość
Dla mnie 4 tyś to jest skrajna bieda i ubóstwo, bo ja mam więcej opłat. Widać każdy ma inny pułap i definicję odmienną

Gość gość
No stac Was czy tam Cie ale o poziom zycia i dostep do rozwoju chodzi, przy takich zarobkach masz mnostwo ograniczen. Inaczej Ci powiem normalni ludzie zw 3 tys to opony kupują. A chodzi o swobodne zycie. Zepsuje sie pralka to wyciagam 3-4 tys i ide kupic a nie zbieram pol roku i recznie piore. Albo naprawiam cos siodmy raz, jak sie zepsuje to sie wymienia Komfort zycia,nie chodzi by dziergać i jakos miec tylko by zyc spokojnie.

Gość gość
Nie zastanawiac sie czy cos sie oplaca czy nie tylko moc korzystac jak sie ma ochote

Gość gość
Wiecie co durne jesteście jak i ten temat. Jednemu 4 tys wystarczy a drugiemu 10 tys i mało. A 3/4 sika złotem bo rodzice domek kupili czy działkę dali. Albo prace u siebie w firmie. I och ach co to nie oni ;-P. Nie muszą zaczynać od zera no i co ... oni mają prawo do dzieci a reszta nie hehe. Się ubawiłam idotyzmem i podejsciem do tematu. No cóż niektórzy później dorastają emocjonalnie. Współczuję. Ps: Zajmnijcie się swoim zyciem i swoimi dziećmi bo jak to mój dziadek mówił ,, może nie jemy wszycy tego samego i nie mieszkamy w takich samych domach ale gówno zawsze będzie takie samo a i w piachu tym samym wyladujemy,, .

Gość gość
hihihi hihi ;-P hahaha ;-P

Gość gość
Mądry dziadek ;)

Gość gość
To Twoj dziad madry czlek. Sie nie bulwersuj bo zle zrozumialas jak i wiekszosc. Nie da sie oszukac siebie ani systemu. Jezeli chce sie kompleksowo wychowac dziecko i zapewnic mu wszystko czego potrzebuje potrzebne sa pewne pieniadze. A,ze ludzie sobie radza z mniejszymi to jasne tylko w takiej sytuacji nie zapewnia wszystkiego,moze najwazniejsze tak ale nie wezystko. To prosta ekonomia

Gość gość
a czy dziadek w ten sam sposób pocieszał cię kiedy zabrakło ci kasy na leczenie dziecka wskutek czego zmarło czy jeszcze nie miał okazji?

Gość gość
To jest najgorsze kiedy lekarz przepusuje recepte bo dziecko chore a nie ma sir na leki

Gość gość
Alez pierdolisz dziecko! Jak wychodzilam za maz a bylo to 23 lata temu zarabialo sie miliony. Poza tym bylo wtedy inaczej. Praca byla, zarobki i ceny ok. Teraz wszystko jest chore i to nei moja wina. Jak sie decydowalismy an dziecko bylo dobrze

Gość gość
dzieciak 23 lata to chyba może się już sam utrzymać? to co ci tak źle? będziesz go hodować do 40-tki

Gość gość
Po co to piszesz,ze bylo inaczej? Kazdy wie jak bylo i to niewazne bo liczy sie teraz. Trzeba tez odnajdywac sie w nowej sytuacji by zawsze miec.

Gość gość
Do mnie mowisz? 23 lata po slubie jestem a dzieci maja 19 i 17 i co ty wogole wiesz o zyciu zreszta szkoda slow na tumanow

Gość gość
Bo trzeba nadążać za zmianami. A nie wszyscy się przyzwyczaili, bo kiedyś było dobrze, bo państwo dawało to i tamto z mieszkaniami włącznie. Tak się naród przyzwyczaił, że raptem szoku doznali i tyle lat nie mogą się otrząsnąć. Tylko biadolenie i narzekanie. Ja też brałam ślub 20 lat temu i wcale nie uważam, że wtedy było lekko. Od tamtej pory to kilkakrotnie musieliśmy przewrócić swoje życie do góry nogami. Ale my nie mieliśmy czasu na narzekanie i siedzenie z założonymi rękami . Dzięki temu jest nam dobrze teraz. wybacz, ale ja żyję przyszłością, a nie przeszłością.

Gość gość
marne prowo 1/10 🖐️