Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

uważam, że ludzie, którzy zarabiają mniej niż 4 tysiące nie powinni mieć dzieci

Polecane posty

Gość gość
Otoz pewnie wiem wiecej od Ciebie gdyz prawie nikt tak skrajnych sytuacji jak ja nie doswiadczyl. Nie jadlas kiedys przez tydzien? Bo mi sie zdarzalo. Ja jestem 10 lat po slubie i mam mlodsze dzieci ale to nie znaczy,ze Ty wiesz wiecej

Gość gość
Moje starsze dziecko studiuje i pracuje. A jelsi nei ajdlas przez tydzien to najwyraźniej nie potrafisz sobie poradzic moglas chociaz na promocje po marketach chodzic albo na kawedo zajomych to bys cos u nich zjadla- niezaradna jestes a ja w zyciu bardzo duzo doswiadczylam , nie musze sie nawet licytowac bo wiem o tym doskonale jakos sobie radze chociaz z biednej rodziny pochodze

Gość gość
To właśnie piszemy o takich skrajnie nieodpowiedzialnych ludziach. Mieć jakąś złą passę w życiu , doświadczenia przykre- choćby te głodówki i decydować się na dzieci? Skazywać je na taki los? No wybacz, ja tego nie pojmuję.

Gość gość
Jako dzieciak haha:-D Czytaj uwaznie od dluzszego czasu tu pisze dzis. Ja bylem biedny bo mialem biednych rodzicow, od kiedy zyje sam mam kase i wiem ile jest potrzebne na dzieci! O czym jest temat.

Gość gość
Wam nawet brakuje umiejetnosci czytania:-D i rozumienia:-D

Gość gość
To raczej widac kiedy ja pisze.

Gość gość
Pieniadze to nie wszystko, ludzie bez inteligencji nie powinni sie rozmnazac albo niezaradni rowniez bo potem nastepuje kolejna patologia

Gość gość
Tez racja,ze ciemnota nie powinna bo nic takiemu dziecku nie przekaze,nie da dobrego przykladu,nie wskaze dobrej drogi ani nie podpowie jak sie urzadzic

Gość gość
a co rozumiesz przez określenie kogoś ciemnotą?

Gość gość
Wlasnie bo nawet jesli rodzice sa bogaci ale zaburzeni to ich dziecko te akse roztrwoni a jesli sa bezrobotni i czerpia kase zasilkow to co bedzie robilo ich dziecko? Odziedziczy te bezradnosc, bedzie uwazal zez takie zycie jest ok. Wiadomo sa wyjatki, ale przyslowie czym skorupka za mlodu nasiaknie..

Gość gość
zauważ, że kiedyś były zupełnie inne kryteria zaradności. choć oczywiście jednym z elementów zaradności od zawsze było, jest i będzie posiadanie jak największej liczby znajomych, którzy mogą ci coś załatwić, jeśli normalnym trybem się nie da

Gość gość
Nie chce mi sie tlumaczyc ale w skrocie tacy ktorzy nie maja podstawowych informacji,nie wiedza podstawowych rzeczy,nie umieja ulamkow czy procentow,nie znaja choc ogolnie sytuacji politycznej posluguja sie wiedza potoczna,powtarzaja co uslyszeli,nie dociekaja i na tym zakoncze

Gość gość
znam takich ktory podstawowych informacji nie maja i sa malo inteligentni ale sa cwani czymi moze i tez zaradni kase maja, odkladaja, mieszkanie ladne ale co dalej? dzieci uciekaja z domu i sie zle w nim czuja bo tylko nienawisc klotnie w tym domu wiec kasa to nie wszystko

Gość gość
4 tys? Żartujesz? Więcej kosztują miesięcznie zajęcia dodatkowe moich dzieci. Przy 4 tys zarobku to psa można kupić, a nie dziecko na świat sprowadzać.

Gość gość
O mam przyklad. Ostatnio z kolesiem robilem biznes,po zakonczeniu doszlo do negocjacji no to proponuje 15% gosc,ze 30% i tak sie spotkalismy na 24%. Podsumowujac mowie no dobra to dla mnie 76 % Ty 24 i moze w przyszlosci bedzie lepiej. Do podzialu rowna kwota powiedzmy 1000 zl znana z gory. A gosc do mnie mimo,ze sie targowal -to ile w koncu dostane? :-D Nie wiedzial jak obliczyc:-D To dostal 14 % ale sie cieszyl:-D No i to jest ciemny czlowiek

Gość gość
Tu tez tacy byli co nie umieja spalania obliczyc auta czy oplacalnosci instalacji lpg:-D To sa ciemni ludzie wlasnie,bez podstawowych informacji

Gość gość
akurat dla zaoszczędzenia połowy kosztów transportu nie opłaca się ryzykować śmiercią w płomieniach

Gość gość
Oho Wy chyba tez nie umiecie:-D

Gość gość
nie opłaca się nawet jakby lpg był za darmo

Gość gość
Zatem Was tez nazywam ciemnotą a tak sie dziwilem,ze sie nie klei. Przyznajcie co drugie slowo bylo zagadka?:-D Uczta sie ludzie zdobywajcie wiedze bo czasem niby niepotrzebne a jednak. :-)

Gość gość
Taak a to dlaczego? Idz prowokuj innych:-P

Gość gość
wybrałeś już sobie urnę?

Gość gość
Ciemnota rowniez charakteryzuje sie tym,ze zadaje pytania bez sensu:-D

Gość gość
Ale sami przyznajcie,ze idealnie wiekszosc z Was opisalem prawda? Wy tu macie taki azyl dla ciemniakow i taką ciemnotą na zmiane się raczycie:-D Nie wszyscy wiadomo ale jak sie czasem czyta to ubaw po pachy takie brednie wypisujecie:-D

Gość gość
A ja uważam, że grubi ludzie nie powinni mieć dzieci, bo potem chodzą takie małe grubasy.

Gość gość
A przyznanie sie przed samym soba byloby pierwszym krokiem w dobra strone. I moze motywem do dzialania. Rozumiem Was tez bylem taki ,nie wiedzialem gdzie Ameryka polnocna,kto prezydentem Turcji itp. Dzis to zabawne dla mnie:-D

Gość gość
Moj stary to brzydkie prosie a ja chudy nie wiazalbym tego jesli nie ma zwiazku z genetyka.

Gość gość
ale jedno się nie zmieniło w tobie. dalej jesteś wobec siebie bezkrytyczny ps. dobrze, że wiesz już gdzie ta ameryka. nieprzyjemnie mi się rozmawia z ludźmi, którzy wiedzą tylko, że to gdzieś za oceanem

Gość gość
Jestem krytyczny ale musze miec przy kim (konkurencja) tutaj za malo oleju w glowach maja. Jak wchodze na inne fora to wtedy ja robie za ciemniaka bo wiedza innych moją przewyzsza.

Gość gość
I skad wiesz,ze jedno sie nie zmienilo? Moze nic sie nie zmienilo?