Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy trudno dostać dotację na własną działalność? Komu się to udało?

Polecane posty

Gość gość

Jak wyladuję na bezrobocie to chcę spróbować swoich sił we własnym biznesie. Czy trudno jest zdobyc taką dotację z urzędu pracy w wysokości 20 tysięcy?

Gość gość
ja dostałam w listopadzie 2014 22 tyś zł, łatwo nie jest bo jest dużo chętnych,a oni mają ograniczoną pulę środków na ten cel więc nie mogą dać każdemu, nawet jeśli biznes plan masz super, no ale dobry biznes plan to podstawa, musisz udowodnić że masz pojęcie o tym czym chcesz się zajmować, zdawać sobie sprawę z zagrożeń jakie mogą cię czekać no i jak przetrwasz w razie kryzysu

Gość gość
aha no i musisz spełniać kilka warunków,żeby móc się w ogóle o nią starać

Gość gość
dzięki za odpowiedz. A powiedz ten biznes plan robiłaś sama czy warto opłacić kogos aby przygotował profesjonalnie? I jak ci idzie biznes? jestes zadowolona czy może odrazasz mi wchodzenie we własną dzialaność gospodarczą?

Gość gość
Nwm ludzie gloduja itp a ci dotacje

Gość gość
Biznes plan pisało mi biuro rachunkowe, aczkolwiek sama jeszcze dokonałam kilku poprawek. Miesiące bywają różne, raz lepiej raz gorzej aczkolwiek zawsze wychodzę na plus, nie dokładam,więc nie jest źle, jak mam zarobić 2 tyś u kogoś to wolę u siebie i przychodzić do pracy bez nerwów i stresów

Gość gość
A możesz napisać co robisz? Bo ja myslę o sklepie z art biurowymi

Gość gość
sklep odzieżowy , aha i z dotacji możesz kupić takie rzeczy ( jeśli chodzi o sklep) jak: wyposażenie sklepu tzn , regały, lady, komputer, kasę fiskalną,telefon, programy komputerowe, drukarkę itp. pieniędzy nie dostajesz na towar , towar musisz kupić z własnych środków , chociaż słyszałam że niektóre UP pozwalają na ten cel przenaczyć max 30 procent ,u mnie na towar musiałam mieć 100 procent wkładu własnego, i każdą rzecz którą chcesz zakupić też musisz odpowiednio uargumentować w biznes planie

Gość gość
dotacje są właśnie m.in po to by kolejni nie musieli głodować

Niestety chętnych na dotacje unijne jest znacznie więcej, niż pieniędzy, więc mało kto je dostaje. Aby zwiększyć swoje szanse należy złożyć wniosek najszybciej jak to możliwe, wypełnić do dokładnie i bez jakichkolwiek błędów (takie wnioski od razu lądują w koszu), oraz najważniejsze, przygotować profesjonalny biznesplan – to od niego zależy w największym stopniu, czy dostaniemy dotację, czy nie. Wniosek, jak i biznesplan można przygotować samemu lub zlecić to specjalnej firmie (jak http://www.dotacje-exportgroup.pl ) - to jednak liczy się z dodatkowymi kosztami.