Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

9 dzień cyklu, a ciąża

Polecane posty

Gość gość

Mieliśmy z mężem małą "awarię" w trakcie seksu. Byłam akurat w 9 dniu cyklu. Czy jest możliwe, że będzie z tego ciąża? Cykle mam nieregularne od 28-33 dni. Sprawdzałam na kalkulatorze płodności, że przy 28 cyklu byłaby szansa. Może ktoś się wypowie?

Gość gość
Twoje cykle są regularne. :) Owszem ciąża jest możliwa.

Gość gość
jak przy 28 d.c bylaby realna? chyba cos zle policzylas!! przecież to mniej więcej dzień twojej oczekiwanej miesiączki, maksymalnie 5 dni wcześniej, a najbardziej realny d.c na ciąze to tak 14-15 dzień cyklu bo wtedy owluacja nastepuje

Gość gość
domyślam się że autorce chodziło, że przy 28 dniowym cyklu jest możliwe aby zaszła w ciażę po stosunku w 9 dc.

Gość gość
Tez na to zwróciłam uwagę z tym 28 cyklem. To jest data towjej mieisączku lub kilka dni wcześniej przed okresem 28 dzień. jakim cudem wyszlo ci na kalkulatorze plodnosci ,ze tedy byłaby szansa jak miesiączkujesz co 28-32 dni

Gość gość
a chyba ,ze o to jej chodzilo to jzu rozumiem. Mogla mieć dni płodne, ale do owulacji ma jeszcze dobre kilka dni nawet z 5-6 dni , to jeszcze zbyt wcześniej na zajście w ciąze, bo za dużo dni do owulacji

Gość OnlyDreams
Blagam.. masz moze 2% szans na ciaze, jezeli zalozylibysmy, ze bedziesz miala cykl 28 dniowy.

Gość gość
Chodziło mi o to, że jeśli ten cykl trwałby 26-28 dni jak u mnie nieraz bywa, to ten 9 dzień mógłby stwarzać ryzyko...

Gość gość
Bo jednej strony to bardzo nieodpowiedni moment na drugie dziecko, a z drugiej jestem nakręcona, że może jednak...

Gość gość
Nakrecenie mija gdy przychodzi czas na rzeczywistości i zderzenie się w praktyce z tym co na cale zycie już sobie zafundowaliście. Dziecko to wieczna skarbonka bez dna, ogranicza, zniewala w pierwszych latach zycia. nie ma zmiłuj

Gość gość
gość z 15.54 Ale ja doskonale o tym wiem, mam już jedno dziecko. Z tym, że nie widzę rodzicielstwa w aż tak czarnych barwach jak ty.

Gość gość
owszem jest taka możliwość. Ale na przyszłosc nie korzystaj z kalkulatorów w necie tylko kup sobie testy lh albo tester na ślinę, najlepiej afrodytę.

Gość gość
ale o co chodzi-to cchesz byc w tej ciazy czy nie chcesz bo nazywac ewentualne poczecie awaria a pozniej dodajesz ze sie nakrecasz nie ty i twoje checi o tym decyduja tylko dzialanie-albo sie starasz i cieszysz albo nie starasz i unikasz a robienie zakładów na kafeterii o to czy jestes w ciazy czy nie jestes na prawde nikogo nie bawi-raczej frustruje ze kolejna laska przezywa swoja miesiaczke w sposób niesamowity- zaraz za tydz załozysz wątek jak to masz wielki apetyt i wyjatkowo boli cie podprzusze oraz masz zgage i zaczniesz miec milion objawów ciazy... masz juz ejdno dziecko-wiec doskonale wiesz ze mozecie miec dzieci i szansa na poczecie jest-tak jak ktos wyliczył -2 % -wiec sama sie domysl czy to duzo czy to mało...

Gość gość
U nas właśnie stosunek 9 dzień cyklu i leci 7 tydzień ciąży, cykle 28-29 dni, więc niczego nie można wykluczyć :)