Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

oczyszczanie po pustym pecherzyku

Polecane posty

Gość gość

usg wskazuje na pusty pecherzyk, beta ze ciazy nie ma, straszny bol podbrzusza - ile moze trwac takie oczyszczanie ktore bedzie powodowalo krwawienie - co jesli za dlugo to bedzie?

Gość gość
Beta wychodzi Ci negatywna ?

Gość gość
tak negatywna, 1,20

Gość gość
dostalam duphaston, brac nie brac? jak radzicie? jakie macie doswiadczenie?

Gość gość
cos ktos?

Gość gość
Ale po co duphaston jak ciaza sie nie rozwija?

Gość gość
na wywolanie okresu

Gość gość
Ktory to tydzien w ogole? Rozumiem ze chodzi o pecherzyk ciazowy?

Gość gość
2 maja mialam okres, wczoraj na usg lekarz stwierdzil pecherzyk ciazowy i nic poza tym, beta 1.20

Gość gość
Nie slyszalalam zeby w takiej sytuacji ktos bral duphaston. Lekarze raczej czekaja na naturalne oczyszczenie, a jesli to nie nastepuje robia lyzeczkowanie

Gość gość
on zapisal wlasnie duphaston gdybym chciala wywolac miesiaczke a nie czekac na naturalne oczyszczanie, dodam ze caly czas boli mnie podbrzusze dlatego pytalam czy lepiej czekac czy brac

Gość gość
Tu jest jakis blad. Albo z blad w becie albo w tym co piszesz. Moze to byl pecherzyk na jajniku?

Gość gość
Nie brać duphastonu, bo nie wiem po co, on spowoduje tylko to że okresu nie dostaniesz czyli się nie oczyścisz), czekaj na okres powinien trwać jak normalny okres może być nieco silniejszy. jeśli dostaniesz miesiączkę to, to właśnie będzie oznaczyło oczyszczanie się macicy i na to czekaj.

Gość gość
pecherzyk ciazowy bez czegokolwiek ani cialka ani zarodka, beta robiona wczoraj

Gość gość
a jak dlugo mozna czekac? jakies rady? jestem pierwszy raz w takiej sytuacji i denerwuje sie ze nie wiem ile moge bezpiecznie czekac

Gość gość
Dziwna sytuacja. Moze ten bol oznacza nadejscie krwawienia.

Gość gość
Jesli jest ciaza duphaston ja podtrzyma,jesli nie ma to wywola krwawienie. Dziwna sprawa u Ciebie,bo hcg we krwi ponizej 5,wiec ciazy nie ma,ale pecherzyk zostal... Na Twoim miejscu skonsultowalabym to z innym ginekologiem,bo skoro hcg juz tak spadlo to moim zdaniem troche z tym pecherzykiem juz chodzisz i mozesz dostac zapalenia. Jedz na IP i skonsultuj czy nie trzeba lyzeczkowac. Jak ja mialam poronienie zatrzymane w 7tc to dostalam cytotec na wywolanie skurczy,zeby szyjka macicy sama sie rozwarla i poronilam,a potem mnie wylyzeczkowali. Na wyniku hist.-patologicznym byl juz opis,ze jest ropne zapalenie i cos o martwicy tkanek. A z obumarlym zarodkiem chodzilam 2 tygodnie. Ten duphaston w Twoim przypadku to moim zdaniem jakies nieporozumienie.

Gość gość
on to nazwal pseudo pecherzykiem ktory tylko powstal i jest i sam sie oczysci, nie wiem juz nic :(

Gość gość
A skad on moze wiedziec czy organizm.sam sie oczysci? Czasem sie nie oczyszcza i wtedy nazywamy to poronieniem zatrzymanym. I co to w ogole znaczy PSEUDOpecherzyk? ;) Skonsultuj to jeszcze z kims. Lepiej zapytac 10 razy niz potem ma sie cos babrac w macicy.

Gość gość
tylko ze to najlepszy lekarz w miescie, tlumaczyl to tak ze pseudo czyli pojawil sie tylko on bez cech ciazy czyli beta ujemna, nie ma cialka zoltego i zarodka

Gość gość
Yak jakby puste jajo plodowe. Ciaza zatrzymala sie na bardzo wczesnym etapie.

Gość gość
Potwierdzam to samo! Skonsultuj z innym ginekologiem tylko pilnie! Chcesz mieć przecież jeszcze dzieci prawda? Różnie bywa..oby nie było jakiegoś zapalenia!

Gość gość
czyli skoro zatrzymala sie na wczesnym etapie to normalne ze beta wyszla ujemna?

Gość gość
Beta mogła już spaść, choć ja przy pustym pęcherzyku miałam normalną bet jak by ciąża się rozwijała prawidłowo. Ze mną na łyżeczkowaniu była dziewczyna która dowiedziała się, że w 8 tyg przestało serce bić, a na zabiegu była w 12 tyg. Tak zaraz nic się tam nie stanie, ja bym spokojnie czekała te 2 tyg jeszcze na miesiączkę, potem ponownie wizyta u gin i plan co robić dalej.

Gość gość
dziekuj***ardzo, wedlug gin patrzac na bete i moje bole brzucha krawienie moze nastapic w kazdej chwili i jesli nie to po 10 dniach mam do niego przyjsc - dodam ze nie biore duphastonu wstrzymalam sie

Gość gość
Nie bierz duphastonu bo to powstrzymuje krwawienie. Niech się dzieje wszystko swoim tokiem.

Gość gość
nie biore, napisal gdybym chciala brac, stwierdzil ze jest to pecherzyk i beta skoro jest ujemna i jak chce przyspieszyc ewentualne krwawienie to moge wziac a jesli nie to czekac

Gość gość
czy moge winic silne antybiotyki ze nie pojawil sie zarodek?

Gość gość
Nie da sie stwierdzic teraz czy mialy wplyw. Antybiotyki pewnie bralas na jakas infekcje,moze ona miala wplyw. Nawet glupie przeziebie czasem moze doprowadzic do poronienia,ale nie musi.