Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

najglupsza reklama jaka w zyciu widzialam to nie odkladaj macierzynstwa na potem

Polecane posty

Gość gość
skierowana jest do jakiegoś promila społeczenstwa czyli bogatych karierowiczek, bo dobrze wiedzą, że powody dla których się nie ma dzieci to często po prostu brak kasy, a tego problemu już nie dotkną bo to zbyt trudne dla nich, poza tym każda inteligentna kobieta a zwłaszcza karierowiczka doskonale wie kiedy się kończy czas na dzieci, więc przypominanie o tym jest bezcelowe, kulą w płot ta kampania

Gość gość
no dokladnie, bede bez pracy, pieniedzy, bez dachu nad glowa, bez pszyszlosci na wiecznym glodzie i biedzie ale bede miala dziecko ... najglupsza fundacja w historii

Gość gość
dotyka pewnego narastajacego problemu spolecznego - wiec nie jest taka glupia. mamy g***townie starzejace sie spoleczenstwo

Gość gość
A mi się nie podoba to, że jest skierowana wyłącznie do kobiet. Bo co, tylko kobieta jest rodzicem??

Gość gość
mamy, ale tego problemu nie rozwiąże 100 karierowiczek latajacych do Japonii, tylko "zwykłe" kobiety, które maja mało kasy albo nie znalazły dobrego ojca...wiec jak chce sie rozwiazać ten problem to trzeba zajać się kobietami z każdej grupy społecznej a nie kimś kto sam sobie świetnie radzi i tylko sobie "zapomniał" o dziecku pomiędzy podróżami po świecie

Gość gość
jak chca by spoleczenstwo sie powiekszalo to niech zrobie cos z tym bezrobociem, ludzie nie maja pieniedzy, niektorzy w pracy, magistrzy pracuja w sklepie i towar rozkladaja, male mieszkanie kosztowalo kiedys 15 tyś (rodzice za tyle kupowali) a dwupokojowe mieszkania (małe) 25 tyś, a teraz male mieszkanko 35m2 kosztuje 200 tys, skąd na to pieniadze? do konca zycia zwykli ludzie beda splacac kredyt za mieszkanie a do tego jeszcze dziecko?

Gość gość
bardzo dobra reklama !!! ukazuje jak współczesne społeczeństwo żyje ! jak i dla czego ! dla kasy !! w biegu za tą kasą i coraz nowszymi gadgetami zapomina o rodzinie o życiu o tym co najważniejsze ! a potem przychodzi śmierć i się zastanawia gdzie jego życie ?! prócz tego że miał ładne auto fajne mieszkanie czy fajne ciuchy na tyłku !

Gość gość
tak się właśnie żyje np. w Niemczech tutaj jest wielu samotnych ludzi , bez rodzin bez dzieci bo albo się bali odpowiedzialności albo nie było czasu bo praca i dorobek ...a potem siedzą samotnie i piją co dzień w ukryciu zalewając smutki

Gość gość
tak niech ma dzieci i komornika w chalupie, niech nie ma pieniedzy na jedzenie ale niech ma dziecko, niech mieszka pod mostem ale niech ma dziecko, po prostu cudowne zycie :) a tak naprawde to mam w doopie spoleczenstwo, zyje dla siebie a nie dla niego i robie to co mnie uszczesliwi a nie to co krajowi. jak podwyzszyli i podwyzszaja ceny a przy tym albo ma sie prace za najnizsza krajowa albo w ogole sie jej nie ma to niech nie oczekuja ze ludzie ktorzy ledwo wiaza koniec z koncem zrobi sobie dziecko!

Gość gość
jak jesteś biedna i urodzisz dziecko to mimo tego że taki niski przyrost naturalny, to państwo i tak ma ciebie w doopie, wiele matek nie ma nawet ubezpieczenia zdrowotnego by wyrzucają je z urzędu pracy bo nie mają z kim zostawić dziecka... Nie, w tym kraju tylko samobójcy, głupcy albo bogaci robią sobie dzieci

Gość gość
w d***e to będziesz miała życie gdy sobie zdasz sprawę na stare lata jak nawet ci wody nikt nie będzie miał podać ! cały czas myślicie i piszecie tylko o jednym kasa kasa kasa wyjdzie wam to bokiem !

Gość gość
19:49 to ty chcesz miec dzieci zeby mial ci kto wode podac?jak nie zapewnisz dziecku godnego zycia tylko bedziesz je uczyc ze ma ci usługiwac to cie w d**e kopnie i dobrze zresztą zrobi:)

Gość gość
Tak jasne dziecko mi wodę poda... dobre sobie... Powiedz mi ile znasz kobiet których dzieci odwiedzają? Ja sama znam mnóstwo które na starość raz w roku lub rzadziej widuje swoje dzieci. Głupota jakich mało, żeby dzieci robić żeby miał kto ci wodę podać, co za debilizm! Skąd wiesz ze dzieci nie wyjadą, czy nie będą siedzieć w więzieniu, czy się ciebie nie wyrzekna, czy będą miały na ciebie czas, czy nie będą mieć wypadku w wyniku którego sami będą skazani na wieczna opiekę, czy nie zginą wypadku? Skąd wiesz czy sama dożyjesz późnej starości? Nie wiesz tego a ja nie zamierzam męczyc się 20 lat i oszczędzać każdy grosz by móc kupić chleb na śniadanie! Niech każdy żyją jak chce, a nie innym wtracają się w życie. Ja nie chce mieć dzieci nigdy, mam 38lat i mam szczęśliwe życie, w żadnym wypadku nie żałuję i nie chce dalej mieć dzieci, gdybym zaszła od razu bym usunęła.

Gość gość598
a ja nie mam dzieci bo nie mam z kim :(

Gość gość
takie roszczeniowe mamuski co robią dzieci żeby im usługiwały i od małego tresuja je że mama najwazniejsza itd,robią ze swoich dzieci ułomów i maminsynów co nie potrafia sie odnalezc w życiu bo za przeproszeniem bez wiedzy mamusi nie pójdą sie wysrac,albo w drugą strone-takie dzieci uciekaja od takich matek na koniec swiata i dobrze robią

Gość gość
Okropna postawa niektórych tu osób.Jeszcze nie wiem czy chcę dzieci czy nie,ale wiem że sama o tym zdecyduję,a jeśli zechce miec dziecko,to bede robic wszystko by było w życiu szczęśliwe,i absolutnie nie bede oczekiwac ze bedzie sie mna zajmowac na starosc,ludzie którzy robia dzieci po to własnie zwykle nie wychodzą na tym najlepiej,takie dzieci od takich toksycznych rodziców uciekają

Gość allium
znam wielu ludzi , znam wielu rodziców . żadnego , który spłodził swoje dzieci po to żeby sie " nim opiekowały na starość " jako główny powód sprowadzenia ich na świat :D

Gość gość
Dobre sobie,mam znajomą-chałupa w ruinie,mąż nierób,i 5 dzieci-tez taka szczesliwa-najpierwoch ach jak sie ciesze ze mam te dzieci,a drugiego dnia mówi że będzie sie wieszac bo nie ma na chleb:(

znam takich co " się wieszają bo nie maja na chleb " przy jednym dizecku więc chyba nie tu leży ich problem :)

Gość gość
18:35 Wyobraz sobie ze nie dla kazdego dzieci i rodzina są najwazniejsze,wiem ze trudno ci to pojac bo ksiadz pewnie wyprał ci mózg i wmówił co dla kobiety jest najwazniejsze,ale wyobraz sobie choc tego nie pojmiesz,ze nie dla kazdego dzieci i ridzina sa sensem zycia i niektórzy nie beda na starosc załowac ze ich nie mieli,trudno pojac,prawda?

Gość gość
s********j alium idz sie odchudzac lepiej

to czego będziesz żałować albo nie żałować na starość okaże się ...na starość:) ale wtedy dla wielu spraw będzie już za późno .

Gość gość
ty alium np będziesz żałowac ze przeżyłaś życie jako grubina spaślina

gruba czy chuda , bogata czy biedna - moje życie to moje decyzje :) Nie dotyka mnie ta czy inna kampania bo to mój mąż i ja decydujemy o naszym życiu . Nie jesteśmy jednak na tyle niedojrzali żeby żyć w przekonaniu ,ze świat sie nas kończy i zaczyna i nas nie będą dotyczyły wszystkie inne problemy które dotyczą innych - szczególnie na starość :)

Gość gość
"bardzo dobra reklama !!! ukazuje jak współczesne społeczeństwo żyje" chyba sobie zartujesz? to Polska a nie USA :D chcialabym miec takie problemy jak ta paniusia :D ledwo utrzymam siebie i jeszcze mam robic sobie dziecko? podziekuje. Gdyby praca byla zapewniona, byt pewny to czemu by nie? Jakos za granica pelno Polek rodzi dzieci

i tu pewnie jest pies pogrzebany - poza granicami , gdzie sytuacja jest stabilniejsza , na każdym poziomie - kobiety nie maja takich obaw i dzieci się rodzą . Szkoda , że rodzą sie jako podatnicy ,klienci , pacjenci , petenci w innym kraju ...

Gość gość
tez tego nie rozumiem,ze niby pogon za pieniadzem...moze i jest tylko własnie u nas ta pogon jest zeby miec na chleb,a kosciół i media to przedstawiaja tak ze niby mamy wille samochody i chcemy wiecej...wiem ze ksieza i politycy tak maja faktycznie,ale dla społeczenstwa ta pogon polega na czym innym,a bedac odpowiedzialnymi ludzmi chcemy dziecku cos zapewnic,a nie ''zeby kto mial sie zajac na starosc''a na żarcie opieka społeczna da,bo innych potrzeb dziecko nie ma ,prwda?

ale prawda jest też taka , ze jeżeli nic się nie zmieni w polityce rządu to będziemy mogli na starość liczyć tylko na siebie .Tylko na swoje dzieci . Bo pokolenia ludzi pracujących na śmieciowych umowach , bez prawa do emerytury a może nawet i do renty , schorowane i zdane tylko na NFZ będzie mogło liczyć tylko na swoje rodziny .

Gość gość
dziecko jest wam potrzebne na starość a to mega głupia inwestycja na starość zamiast dziecka odkładajcie sobie tę kwotę jaką wydacie na wychowanie dziecka a wtedy starośc mozecie przeżyć w najlepszych kurortach Szwajcarii