Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

najglupsza reklama jaka w zyciu widzialam to nie odkladaj macierzynstwa na potem

Polecane posty

Gość gość
a tak, całe życie bedziecie wypruwac sobie żyły i odmawiać sobie wszystkiego bo dziecko, a potem to wasze dziecko umieści was na starośc i w chorobie w domu opieki lub w zakładzie opiekuńczo-leczniczym i odwiedzi raz w miesiącu. Wiem, ze tak jest , bo pracuję w takim miejscu i na 80 pacjentów mających dzieci [i to na miejscu] rodziców odwiedza regularnie 3 dzieci. nadal wierzcie sobie w te swoj***ajki i żyjcie mrzonkami

Gość gość
na starosc to jest potrzebna emerytura. a dzieci niekoniecznie

dzieci mają obowiązek zapewnić swoim rodzicom opiekę na starość - jeśli jest to dom opieki - trudno . Czasami nie ma innego wyboru . Skoro jednak niektórzy ludzie mający dzieci " kończą " w domach opieki - gdzie spędzą swoja starość ci , którzy dzieci nie będą mieli ?

Gość gość
Nie prosilam cie alium o komentowanie mojego posta,btw pocałuj mnie w d**e,znam cie z wypowiedzi w paru tematach i dla mnie autorytetem zadnym nie jestes,a wrecz przeciwnie

to forum publiczne więc o nic prosić mnie nie musisz . Nie podoba ci się komentarz ? nie czytaj :) W nosie mam za kogo mnie uważasz .

Gość gość
Niektórzy zakładają tutaj tematy jak uniknąć opieki nad starymi,obmierzłymi rodzicami.Szklanka wody na starość to mit.Jeśli rodzicie dzieci po to,by na starość mieć opiekę to lepiej ich nie miejcie.Wszystko jest super jak wystarczy rodzicom posprzatać,zrobić zakupy,zawieźć do lekarza.Nie każdy rodzic jest tak uprzejmy,że zabierze się z tego świata w pełni sprawny.Większość z nas skończy w pampersach z odleżynami wtedy zaczyna się problem.Trzeba mieć pieniądze na profesjonalną pomoc,rodzina nie zawsze jest w stanie to zapewnić. Posiadanie potomstwa =szczęśliwa starość, szkoda,że to rzadko działa.

działa na zasadzie - jak dbasz tak masz . Oczywiście zaraz znajdą się świadkowie niewdzięczności dzieci wobec cudownych rodziców - lub odwrotnie ale prawda jest taka ,ze mając oparcie w rodzinie , dzieciach zawsze łatwiej wszystko znieść niż zostać na starość samotnym schorowanym człowiekiem ...

Gość gość
ci bezdzietni spędzą starość w najlepszych kurortach Szwajcarii z najlepszą opieką a ty alium będziesz wzdychać przy oknie zamknięta na oddziale i pluc sobie w brodę jak niejedna kobieta tam, gdzie pracuję. Najczęsciej pojawiające się słowa od osób zupełnie sobie obcych i niezależnych to - 'prędzej bym się śmierci spodziewała niż tego, ze moje dzieci mnie oddadzą' a dzieci mają rodziców w dopie, mają swoje życie, czesto swoje dzieci/wnui, prace i nie mają czasu dla swoich rodziców obudźcie się wreszcie

Gość gość
jak dbasz tak masz hahahahahaha ok alium już wiem kim jesteś... głupiutką mega nawiną dziewczynką, która żyje ideałami i 'bo tak ma być' hahaha a to się usmiałam przyjedź do mnie do pracy i porozmawiaj z pierwsza lepszą kobietą, usłyszysz piękne historie, opowieści o dzieciach, o tym jak szyły im mundurki, jak gotowały jak dbały, a pod koniec zobaczysz łzy spływające cicho po policzkach...

i oczywiście uważasz ,zę lepiej by im się żyło gdyby dzieci nie miały ?:) do tego nawołujesz okrzykując " obudźcie sie " ?:) nie chcesz mieć dzieci ? twój wybór jeśli jednak dokonałaś takiego wyboru w oparciu o przeświadczenie , że " dzieci są niewdzięczne i tak oddadzą ci do domu opieki " to ci współczuję bo z pewnością nie jest dobrze w pomiędzy tobą i twoimi rodzicami .

kurorty Szwajcarii ?:D teraz koszt pobytu w prywatnym domu opieki to ok - pls minus 3 tys złotych . Już to widzę ...

Gość gość
wypowiedzi od allium juz od daaaaawna nie czytam :-O :-O:-O glupie to i tepe krowisko :-O omijam lukiem jak widze jej nicka

Gość gość
ja też, topiki są wtedy znacznie krótsze i znacznie ciekawsze

Gość gość
ja zarabiam 12.000 więc mnie stać będzie na Szwajcarię ale skoro ty masz 1000zł i to razem z męzem to musisz naklepac sobie bachorów i zyć nadzieją że kiedys będą cie utrzymywac hahaha

Gość gość
ja mieszkam w Niemczech i widze jak te niewdzieczne szkopskie bekarty oddawaja swocih starych do domu starcow i to szybciusio. albo jak matka sama mmieszka to kurrfy jeb/ane nawet w urodziny nie zadzwonia :-O a sami bachorow rodzic nie chca. dzieci nie gwarantuja niczego. Na starosc bedziemy wszyscy zdychac czy bedziesz miec te dzieci czy nie.

Gość gość
a ty myslisz że w pl jest inaczej jest dokładnie tak samo ale to nie ejst wina tych co nie chcą mieć dzieci, posiadanie dzieci to prywatna sprawa każdej osoby, ale tu mowa o głupocie i oczekiwaniach wobec dzieci

ludzie , którzy maja dzieci mają choć szansę na starość w rodzinie , we własnym domu i śmierć we własnym łóżku . Jaką starość będą mieli bezdzietni ? szczególnie w naszym kraju ? Oczywiście można sie łudzić ,ze sytuacja sie zmieni , polepszy rynek pracy , że ludzie zaczną nie tylko lepiej zarabiać ale i systematycznie odkładać ale ... czy coś na to wskazuje ? Nie obchodzi mnie czy chcecie mieć dzieci czy nie i z jakiego powodu .Wasze wybory - wasze konsekwencje . Ale patrzcie na starość swoich rodziców i pomyślcie sobie jak będzie wyglądała wasza .

Gość gość
a dlaczego nie ma kampanii skierowanej do mężczyzn??? "załóż rodzinę i o nią dbaj" "zamiast w gadżety inwestuj w dzieci" "płać alimenty"

może dlatego ,ze kobieca prokreacja ma " ścisły termin przydatności do spożycia " ? ale zgadzam się ,ze takie kampanie powinny odwoływać się do obojga rodziców a nie " zwalać " wszystko na kobiety .

Gość gość
Allium wypier/dalaj kurffo nikt cie nie czyta !!!! Ja cie od lat ne czytam. Tylko zasmiecasz won stad glupi babonie

aleś wniosła do dyskusji....:D i czyżby " wszyscy " wybrali cię na swojego reprezentanta ?:D

Gość gość
najgorszy rodzaj egoizmu to chciec aby dziecko mi podcieralo d**e. nie moglo byc szczesliwe i sie zakochac ale siedziec z matką.

Gość gość
Nie mam zamiaru być starą ścierą!

Gość gość
jestem taka bogata, ze za swoje oszczednosci z calego miesiaca moge kupic sobie az 4/5 bluzki lub aż 3/4 pary spodni! czyli mam dla siebie aż 200zl na swoje przyjemnosci miesiecznie! ale ja jestem bogata mmm... za te 200 zl z pewnością dałabym dziecku dobry byt :) by miało wszystko ..... tak mam 30 lat i ledwo starczy na mnie choć pracuje od 22r.ż