Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy od stresu faktycznie moze sie postarzec twarz?

Polecane posty

Gość gość

? czy to bujda?

Gość gość
Od stresu, zmartwień, niewyspania, przepracowania, nerwów, alkoholu itp itd.

Gość olga123
oczywiście , że tak. Zauważ że ludzie którzy dużo w zyciu przeszli mają więcej zmarszczek , poszarzałe twarze. Przedwcześnie się postarzeli. Ciągły stres i nerwy naprawę doprowadzają do szybszego starzenia się organizmu. Potwierdzone naukowo

Gość gość
dzięki za przypomnienie, muszę się nie przejmować prawie niczym, bo to dobre dla mojej urody ;d

Gość gość
tak może się postarzeć, w trakcie stresu są wydzielane hormony które mają pobudzać nasz organizm do "walki". jednak jeśli stres trwa zbyt długo to działanie tych hormonów obraca się na naszą niekorzyść - m.in. nadmierną katalizą białek i hamowaniem syntezy nowych. A jak wiemy białka (np. kolagen) odpowiadają za stan naszej twarzy i ciała. Brak białek = wiotka, cienka skóra ze zmarszczkami.

Gość gość
Tak potwierdzam to. Ja z ładnej kobiety stałam się w przeciągu kilku lat brzydka! Mam nerwicę i depresje, jestem ciagle przygnębiona i twarz całkowicie mi się zmieniła. Usta mam w podkówkę ułożone, zmarszczki, dziwny wyraz twarzy, smutna, szara twarz

Jasne,ze tak stres bardzo źle wpływa na nasz organizm. Generalnie lepiej się uśmiechać i mieć zmarszczki niż się stresować. Ot taki ten nasz organizm.