Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wirth

Wybory wśród kobiet

Polecane posty

Gość Wirth

Zastanawia mnie zastana rzeczywistość związana z wyborem partnera. Jestem normalnym facetem, który posiada kulturę osobistą, własne zainteresowania,życie itp. Myślę że nie można powiedzieć że jestem nienaturalnie nieurodziwy lub że jestem niewiarygodnie urodziwy. Jednak widzę coraz częściej że przy wyborze swego partnera kobiety wybierają kogoś kto nie jest ani inteligentny ani nie ma kultury osobistej(jakiejkolwiek) o zainteresowaniach nie wspominając.Zastanawia mnie fakt dla którego tak właśnie się dzieje, że jednak mężczyźni mojego pokroju lub nawet ciekawsi ode mnie pod względem zainteresowań przegrywają z osobami ograniczonymi kulturalnie lub intelektualnie z własnej woli ???

Gość gość
też tego nie rozumiem,ja bym takiego faceta chama nie chciała

Gość gość
czasami to nie jest do końca ich wybór ,tylko presja rodziny.

Gość gość
gość dziś czasami to nie jest do końca ich wybór ,tylko presja rodziny. x Taa bo rodzice chcą chama za zięcia :P wina kobiet lecą na buraków

Gość gość84
ja bym powiedział, że raczej presja instynktu.

Gość gość
Facet musi byc przede wszystkim ZARADNYM i nie tylko finasowo. Kobieta chce czuc przy partnerze bezbieczestwo i to nie ma byc tak ze to ona nosi spodnie w zwiazku. Niestey wiekscosc facetow to niedorajdy zyciowe mieskzajace z mamusia bo tak im wygodnie. Mamusia udotuje i upierze. I poco kobieta ma brac na glowe takie "dziecko"-woli urodzic swoje. I Panowie wcale nie wyglad sie liczy.

Zainteresowania są przereklamowane. Możesz być mega specjalistą i pasjonatem nawet w 10 różnych dziedzinach. Jeśli kobietę nie kręcą twoje zainteresowania to tak samo jakbyś nie miał w ogóle zainteresowań. Liczą się JAKIE masz zainteresowania, a nie to że je MASZ. Podam przykład: interesujesz się językiem chińskim i fizyką kwantową. Jeśli kobieta nie ma o nich w ogóle pojęcia to tak jakbyś do niej mówił po CHIŃSKU. A jeśli się czegoś nie rozumie to robi się to po prostu nudne, a potem ta nuda przechodzi na ciebie jako osobę. Jeśli interesujesz się np. kosmetologią to już o wiele lepiej. Wiadomo, że kobiety są dobre w te klocki, więc będziesz dla niej ciekawą i mądrą osobą, zawsze doradzisz itp. A może się mylę, bo to tylko takie moje przemyślenia, nie potwierdzone praktyką :-)

gość dziś - czyli i facet i kobieta nie lubią opuszczać swojej strefy komfortu. ...."bo im wygodnie".... - to prawda, ale kobiecie również wygodniej brać zaradnego faceta. Człowiek jest rozkładany na czynniki pierwsze wg cech, a następnie szufladkowany i wystawiany jako towar sklepowy na wystawie :-( I gdzie tu miejsce na uczucie.

Gość gość
Ale naprawde jak facet jest zaradny to moze miec swoje zintersowania, pasje i hobby. Wiadomo ze nie beda sie one pokrywaly z zintersowaniami kobiet. Faceci lubiac grac w gry na plaice, ogladac mecz itd a kobiety w wiekosci nie. Ale to nie znaczy ze nie moga byc razem. A jesli chodzi o uczucia to niestety kobiety chyba jednak bardziej stapaja po ziemi. Bo co kobieta zrobi z niepoprwnym romantykiem, ktory nie jest w stanie zarobic na utrzymanie, chleb- co zeby w sciane. Wiesz mi mam mnostwo znajomych i kobiety single dawno wyprowadzily sie od rodzicow a faceci tkwia przy mamusi. Dlatego to kobiety sa bardziej zradne i tyle. I poco maja brac na glowe takiego ciamjde.

Gość trewq10293
Czytałem kiedyś wyniki badań i niestety normalni faceci mają przesrane. Kobiety, gdy chcą założyć rodzinę, same się oszukują i wybierają " złych chłopców", wmawiając sobie, że będą dobrymi ojcami i mężami.

Gość MiP
Bo wolą prostego człowieka niż wyegzaltowanego narcyza.

Gość gość
Znam mnostwo szczesciwych rodzin z 1 badz 2 dzieci. I zaden facet w tym zwiazku nie jest bad boyem. Sa to kochajacy, zone, i dzieci ojcowie. Typowych hamow wybieraja tylko glupie idiotki. Te madrzejsze szukaja dobrego kandydata na meza a w przyszlosci ojca. I szukaja wlasnie zaradnych facetow.

nie rozumiesz kobiet;-) to nie ejst konkurs kto ma najbardziej orginalne zainteresowania - byc moze z punktu widzenia kobiet twoje zainteresowania sa nawet nudne. Pomysl jakby jakas laska napisala ze interesuje sie nowymi wzorami na tipsach, ale tez ukladanie wlosow a nawet moda - czy z punktu widzenia faceta to bedzie jakas dodana wartosc, hm? Mezczyzna musi rozpalac zmysly kobiety - ci ktrzy to potrafia maja ile chca kobiet, cwszystko jedno czym rozpalaja kobiety. I oczywscie nie sprowadzajmy kobiet do roli slodkich idiotek ktore leca na buraka - kobiety sie roznia rowniez poziomem wyksztalcenia i inteligencji - ale to jest mnie wiecej echa wspolna. Tak samo jak wiekszosc facetow na pytanie jaka musi byc ta wymarzona odpowie "musi mi sie podobac" - a kazdy pod tym rozumie co innego. To tak jakbym ja jeczala ze mam piekne wlosy i nawet dluzsze iz kolezanka i lepiej wypielegnowane a ona ma powodzenia a ja nie;-) Faceci powiedza ze lubia ladne wlsoy u kobiet - ale sama ta cecha nie stanowi nie wiem jakiego afrodyzjaka, rozumiesz?

Gość gość
Co za bzdury, Ludzie są różni i kobiety też są różne, jest dużo ambitnych kobiet, które mają pasje i szukają fajnych facetów żeby dzielić z nimi życie.