Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

A ja byc moze nie zdaze zostac mama, bo poprostu nie mam z kim.

Polecane posty

Gość gość

Dlatego to kmpania jest wedlug mnie krzywdzaca. Kto nie odczuwa potrzeby mcierzynstwa i szczesliwy bez dziecka, to jego wybor i nie nalezy go do niczego zmuszac. Z drugiej strony sa kobiety ktore poprostu nie moga miec dzieci lub nie maja z kim, a czuja sie tylko ta reklama dotkniete. Wniosek kampania nieudana . A wiele kobiet po prostu nie znalazlo odpowiedniego partnera. :(

Gość gość598
to tak jak ja :( a tak bym chciała mieć męża i dzieci, ale chyba nie jest mi to pisane :(

Gość gość
w tej reklamie bardziej chodzi o to, że kobiety na 1 miejscu stawiają pracę, dom albo coś innego, a nie to, ze nie maja miec z kim tego dziecka...to juz jest inna bajka...chodzilo głownie, że w tych czasach najważniejsze jest to, ze zanim sie zdecydujesz na dziecko chcesz miec swoje życie poukładane czyli mieć pewna prace, własne mieszkanie dobrze urządzone itp a wiadomo, ze to sie nie zdarza w ciagu 3 czy 4 lat, bo jednak dużo wpływa na to czynników i przez to długo czekaja z macierzynstwem i później już nie mogą tak łatwo zajsc ciąże i być może przez to zostaja samotne...smutne, ale jednak troche prawdziwe

Gość gość
Kampania jest głupia, wiele kobiet stawia na "karierę" bo zwyczajnie nie ma wyjścia... Miłością dziecka się nie wykarmi, nie sztuka narobić dzieci w wieku 23 lat i mieszkać katem u rodziców, podrzucać mamie dzieci do chowania samej rypiac na 3 etaty... Nic dziwnego, ze kobiety chca najpierw cos osiągnąć i świadomie wychowywać dziecko w godnych warunkach, moc mu zapewnić przyszłość...

Gość gość
ja to wszystko przecież wiem...chodzi o to, ze ta reklama miała na celu pokazać, że kobiety stawiają bardziej na prace i zycie ustatkowane i wtedy dopiero decyduja sie na maciezynstwo, a nie że nie maja z kim :P bo odniosłam wrażenie, że chodzi ta reklama Cie dotnęła, dlatego, że nie masz mieć zkim tych dzieci, a tak naprawde inne ona maprzesłanie

Gość gość
taaa tylko po takiej kampanii ludzie samotne kobiety po 30stce zaczną postrzegać jako zawzięte karierowiczki zamiast kobiety, którym nie udało się znaleźć partnera a tym samym począć dziecka. kampania jest krzywdząca i seksistowska. Gdzie w tym wszystkim jest facet?! Ja rozumiem, że teoretycznie oni zawsze zdążą ale do tanga trzeba dwojga. Co jeśli kobieta chce, a facet nie, więc ona czeka, czeka a potem jest za późno. Na taką też padnie piętno karierowiczki.

Gość gość
broken słyszałaś takie sformulowanie "kłamstwo powtarzane wiele razy staje się prawdą"? Jeśli cały czas bezdzietne kobiety będą przedstawiane jako te, które nie chciały mieć dziecko BO KARIERA a potem tego żałujące to spoleczeństwo zapomni o innych przyczynach braku dziecka jak bezpłodnośc, brak partnera, brak instynktu macierzyńskiego, trauma poronienia lub utrata dziecka itd. Kampania jest krzywdząca dla ogólnego wizerunku kobiet. Jeśli tego nie widzisz to szkoda.

nie wiem o jaką kampanię chodzi, bo nie posiadam tv, ale 1) może chodzi o kampanię akurat dla karierowiczek i mającą na celu wyrówniać tendencje społeczne 2) nie widzę nic złego w promowaniu naturalnych zachowań, czy promowanie jedzenia również Ci przeszkadza, bo może ktoś nie może sobie pozowolić na kromkę chleba? a jednak jedzenie jest naturalne i większosć je

Gość gość
promując jedzenie chleba nie przedstawiasz ludzi chorych np. na nietolerancję glutenu jako niepatriotycznych idiotów zajadających się sushi zamiast wspierania lokalnych piekarzy. A analogicznie do tego dziala ta kampania. Poza tym skoro jej nie widziałas to o czym ty chcesz dyskutować :D? ps. też nie mam tv ale cały internet o niej huczy.

poza tym uważam, że takich kobiet, które nie mają dzieci z innych powodów niż ekonomiczne jest bardzo, bardzo mało:D w zwiazku z tym mogą być wolne od rozmawiania o nich jak mówię, nie wiem czego konkretnie dotyczy ta kampania, skrobnijcie mi tu linka, złociutkie :classic_cool:

Poza tym skoro jej nie widziałas to o czym ty chcesz dyskutować smiech.gif ? x to nie ja chciałam dyskutować, mnie zagadnięto, po tym jak wydałam diagnozę ws. autorki. :)

wypuszczanie kłamliwych informacji o spadku chęci do rozpłodu, niesamowitym w chuj spadku, pomaga socjalistom w zastraszeniu i zagonieniu do pracy na następne pokolenia, no bo jak jest mało dzieci to musimy się utrzymywać w ten sposób. tymczasem wystaczy zlikwidować ten system i już.

Gość gość
widze, że tego nie rozumiesz, nagle zaczeło Ci przeszkadzać, to że faceci nie biorą w tym udziału... no nie dziwie się kampania ma na celu pokazac, że kobiety najpierw stawiaja na kariere, a póżniej na reszte czyli dziecko, facet itp oczywiście jedno drugiemu nie przeszkadza, ale wiekrzość facetów w związkach w któryms momencie swojego życia chce miec ze swoja wybranką dziecko, a wtedy ona mówi, ze najpierw kariera potem dziecko czy tak nie jest? ile z nas chciałoby sie ustatkować miec prace na jakims poziomie nie w markecie itp? wiele, ale niestety wyższy poziom pracy niestety ma swoje minusy, bo zanim dojdziesz do czegośc musisz osiagnąc wiele..a w wieku 25 lat tego nie osiagniesz tylko min 35lat, a jednak zegra tyka, a facet też nie będzie czekal wiczność...niestety takie sa realia

Gość gość
ja zawsze robię wszystko zgodnie z kolejnymi kampaniami ,one sa moim natchnieniem kierują moim nędznym życiem ,nawet proszki do prania kupuje takie jak reklamują,bo jestem uległą suczką oddaną obywatelką kocham wszystkie fundacje prezesów fundacji prezesów tv tych u władzy i wszystkich którzy nadają sens mojemu życiu

Gość gość
bezpłodność czy inne problemy , które nie pozwalają ludziom mieć dzieci nie mają nic wspolnego z ta reklamą..tu jest pokazany jeden głowny problem czyli kariera, praca inne obowiążki

Gość gość
jestem kobieta 39letnia,nie zdazyłam zostac matka,bo nie trafilam na wlasciwego partnera. ta reklama mnie troche zabolala.osobisie znam kilka kobiet w oim wieku lub starszych nie majacych dzieci i zadna z nich nie jest karierowiczka.czesc nie posiad partnera wiec nie ma dziecka , a czesc ma partnerow ,ale maja po prostu problemy z plodnoscia.