Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tak szczerze, czy opłaca się studiować zarządzanie, specjalność marketing?

Polecane posty

Gość gość

Chcialabym w przyszłości otworzyć własną firmę eventową. Czy te studia mi w tym pomogą?

Gość agresywna zołza
nie pomogą ,co zaś do pracy po tych studiach to tylko korpo i po paru latach ladujesz w kobierzynie lub tworkach. Jak chcesz otwierac firmę na serio to studia nie są Ci /potrzebne,chyba że Ciebie to pasjonuje

Gość gość
myślę, że takie studia pomogą mi lepiej zarządzać swoim przedięsbiorstwem. Będę bardziej świadoma jak powinna funkcjonować firma, oraz nabędę umiejętności, które pozwolą mi tą firmę wypromować. Być może się mylę.

Gość agresywna zołza
mylisz się ponieważ prowadzenie firmy to w 90% czysta psychologia i socjologia. Pewno jeszcze chcesz zaocznie robić i bulić? Idz na takie studia które CIę pasjonują ,jesli jest to marketing i zarządzanie to idz,jesli średnio Cie to kręci to odpuść ,mgr zawsze warto miec ,ale nie sztuka mieć mgr a sztuka być mgr w życiu zawodowym :)

Gość gość
zamiast tracić czas, zapisz się na kursy związane z marketingiem

Ja też myślę, że nie ma sensu iść na studia dla "papierka" i przedłużać czas rozpoczęcia pracy. W dzisiejszych czasach liczą się kompetencje, a nie sucha wiedza. Dobrą alternatywą mogą być szkolenia z zarządzania. Ja pracuje jako project manager już 4 lata i robię to dzieki temu, że zamiast studiów magisterskich wybierałam kilkudniowe kursy i szkolenia. Mogę z czystym sumieniem polecić Ci pm2pm (http://pm2pm.pl/). Mają szereg kursów z zarządzania projektami, szkolenie ipma, szkolenie prince, szkolenia prince2, projekty badawczo rozwojowe, certyfikaty zarządzania projektami, certyfikat ipma, project manager kurs, controlling. Najważniejszy jest pomysł i chęć do pracy, wiedza i doświadczenie przychodzi z czasem :)

Studiuj i przy okazji doświadczenie. Kierunek może Ci pomóc, ale dużo musisz dać od siebie. Zacznij od staży, pojedynczych eventów i poznaj ludzi z branży. Potem samo już pójdzie.