Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie dajcecie rade gotowac obiady i jakie najczesciej dziewczyny kobiety

Polecane posty

Gość gość

jakie dajcecie rade gotowac obiady i jakie najczesciej dziewczyny kobiety

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Różne. Czasem różne zupy na mięsie (pomidorową, ogórkową, jarzynową, kapuśniak, żurek, klopsową itp.), a przeważnie jakieś drugie dania. Np. spaghetti bolognese, penne z pesto i piersią kurczaka, robię chińszczyznę, klopsy w sosie pomidorowym z ziemniakami i np mizerią albo buraczkami, kotlety mielone, kotlety schabowe z jajkiem sadzonym na wierzchu i np. kapusta kiszona do tego, zapiekaną pierś z kurczaka lub indyka z czerwonym pesto na wierzchu, mozzarellą i pomidorem i do tego np ziemniaki pieczone w przyprawach, pierś z kurczaka zapiekaną z majonezem i porem, bitki w sosie plus np. kasza i marchewka z groszkiem, udka w sosie z marchewką, gulasz z kaszą gryczaną, rybę grillowaną i do tego ryż i np. sałatka grecka, śledzie w śmietanie z ziemniaczkami, czasem mąż zrobi domową pizzę, pierogi ruskie albo z twarogiem, ale domowej roboty (raz na jakiś czas robię hurtowo z pomocą babci i mrożę), naleśniki itd. Dziś mamy np. na obiad zapiekaną w całości karkówkę w keczupie i musztardzie, z przyprawami i czosnkiem z ziemniakami i mizerią, ale karkówkę piekł akurat mąż, bo on też lubi coś od czasu do czasu ugotować. Mąż pracuje, ja studiuję i dorywczo pracuję, mamy synka 1,5 rocznego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
O, a jutro będę robiła gołąbki w sosie pomidorowym, ale to tak porcję na dwa dni.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Staram się gotować na dwa dni .wczoraj miałam kapuśniak i dzisiaj tez ,jutro może zrobię makaron ze szpinakiem i kurczakiem. w piątek zupa kalafiorowa i może też będzie na dwa dni :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
O, makaron ze szpinakiem i kurczakiem też robię mniam, dodajemy do szpinaku jeszcze czosnku i śmietany :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
przewaznie gotuje na 2 dni dania typu :fasolka po bretonsku, bogracz, kapusniak, bigos, paprykarz, gulasz, potrawki chinskie i nie tylko, rozne sosy do makaronow ( jeden dzien jemy z makaronem na drugi np z ryzem ) sos do plackow po wegiersku ( jeden dzien jemy z plackami na drugi z ryzem ) zupy i kremy tez zawsze robie na 2 dni, jak robie krokiety albo pierogi to zawsze na zapas do zamrozenia, rolady slaskie. No wiec takie rzeczy to przewaznie na 2 dni.. a inne typu mieso grilowane, ryba z grila, rozne dziwne potrawy z miesa w piekarniku np faszerowana piersc z kurczaka z feta i szpinakiem w ciescie francuskim, faszerowane pieczarki, papryki, zapiekanki, karczek w piekarniku itp to juz na jeden dzien - bo tego typu potrawy nie smakuja mi podgrzewane na drugi dzien.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×