Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kurde chciałam zostać feministka

Polecane posty

Gość gość

Ale chyba jestem za ładna, obawiam się dyskryminacji. Nie mam wąsów, nie smierdze i nie mam garbatego nochala.

Faktycznie, chyba nie pasujesz - feministki podobno zazwyczaj są inteligentne, a inteligentni ludzie nie kierują się stereotypami. Wybacz zgryźliwość, ale uczęszczałem na wykłady o feminizmie i nie mam nic przeciw feministkom (byle nie skrajnym i niedouczonym).

Gość Olga17
Otóż to. Ruch sufrażystek miał znaczące zasługi w walce o takie prawa dla kobiet jak prawo do edukacji, prawa wyborcze. Ktoś kto neguje feminizm jako taki to chyba go nie rozumie.

Gość gość
Wiesz ją też lubię słuchać wykładów o feminizmie , czytam to sa naprawdę ciekawe rzeczy odwracajace cały zastany porządek społeczny. Ale czasem się zastanawiam dlaczego w tych kobietach, takich spostrzegawczych, wrażliwych jest tyle niedostępności. Są takie zimne i oschle. Z drugiej strony tradycjonalistki sa kompletnie zależne umysłowo od facetow i nigdy nie maja swojego zdania

Gość gość
a wyjaśnij mi dlaczego obca osoba ma być otwarta i ciepła? Czy to jest normalne, żeby oczekiwać od mężczyzny, że będzie się do łasił i pokazywał trzonowe zęby za komplement? Nie. Nikt nie oczekuje, że facet będzie miły, otwarty i łatwodostępny. Więc dlaczego takim dziwnym jest, że kobieta zachowuje się jak normalny człowiek, a nie jak niedopieszczone dziecko?

Gość Olga17
Nie są zimne i oschłe. Często to stanowczość. Aby coś wywalczyć (zmienić porządek)to stanowczość jest konieczna.

Jestem feministką i nie jestem ani zimna, ani oschła. Co to ma do rzeczy? To czy ktoś jest otwarty to cecha charakteru i nie ma wiele wspólnego z tym, jakie ma poglądy na równouprawnienie.

Gość Olga17
Haze. Z którym nurtem sympatyzujesz?

Gość gość
gość 18:54 o to, to! Nie wiem czy jestem feministką, ale z większościami ich postulatów się zgadzam. Często w życiu słyszałam, że jestem zimna i oschła- bo co? Bo nie reagowałam na zaczepki, nie kokietowałam. Takie rzeczy zostawiam dla rodziny i przyjaciół. W pracy i przestrzeni publicznej chce być traktowana poważnie, jak dorosły człowiek- co nie znaczy, że nie mam poczucia humoru czy nie lubię się pośmiać. Nie lubię być śmieszna- a to duża różnica :o

Gość gość
jak się zgadzasz to jesteś feministką, nie muisz zgadzać się ze wszystkim i każdym nurtem.