Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

paskudna dziewczyna

Polecane posty

Gość gość

Byłam wczoraj z mężem u naszych znajomych i koleżanka wzięła za rękę 3 letnią córkę a ta uderzyła w głowę naszego 2 mies. synka który spał koło nas w foteliku.

Gość gość
Malemu nic sie nie stalo???

Gość gość
na szczęście nie:) ale wystraszyłam się:(

Gość gość
Kolezanka chpciaz jakos zareagowala?; )

Gość gość
mojej kolezanki corka tez tak robila swojej malej kuzynce poprostu to zazdrosc. malcy sa zazdrosni o drugich malcow. jak wyrosna to im przechodzi. nie ma czego sie bac

Gość gość
właśnie że powiedziała to mała dzidzia a ta jej córka chciała drugi raz go uderzyć ja nie jestem od szkolenia cudzych dzieci ale tej dziewczynce bym najchętniej też w łeb walnęła.

Gość gość
Kretynko wez sie puknij w leb to dziecko pewnie nie do konca swiadome tego co zrobilo. Sama bym cie w leb walnela i to patelnia!!

Gość gość
3 letnie dziecko nie wie co robi?? chodz to porozmawiamy inaczej nie przez komputer.Ciekawe jak by o Twoje chodziło co byś zrobiła?? Dlatego zaznaczyłam że nie jestem od wychowania cudzych dzieci!!!

Gość gość
Autorka ma rację 3 letnie dziecko już powinno wiedzieć że takich rzeczy nie wolno robić czasami już takie dzieci są w żłobku.

Gość gość
To co tq mqtka miala zrobic wlac pasem tej dziewczynce?? Jak jestes taka przewrazliwiomq to po co chodzisz z dzieckiem po znajomych. Malym dzieciom roNe pomysly do glowy przychodza a 3 letnie dziecko jeszcze nie do konca jest swiadome. Ti nie 6 latek!!! Zreszta jak nie ma rodzenstwa to nie dziwne ze takbzareagowala to zwykla zazdrosc. A ty jestes przewrazliwiona. Pogadamy za 3 lata jak twoje bedzie cie sluchac bo to przeciez dorosle dziecko.

Gość gość
Dajcie spokój. 3 latki tak robią i koniec kropka. To, że ma 3 lata nie świadczy o tym, że będzie umiała zachować się przy niemowlaku. Zwłaszcza jak nie miala z nim często do czynienia. Nie twierdzę, że to było grzeczne i dopuszczalne zachowanie, jednak to my rodzice musimy pilnować dzieci czy to 3 letnich czy niemowlakiow czy jeszcze starszych. Trzeba tłumaczyć dziecku, że tak nie wolno. Na szczęście małemu nic się nie stało. Trzeba mieć oczy dookoła głowy i nic na to nie poradzimy.

Gość gość
Tak jak ta matka trzymała ją za rękę!! ja nie jestem przewrażliwiona po prostu byłam zaskoczona bo ta koleżanka twierdzi jaka to Ola jest grzeczna i troskliwa o inne dzieci.

Gość gość
ja bym na pewno dała w tyłek swojemu 4 latkowi gdyby uderzył tak malenkie dziecko a zwłaszcza ze mam w domu 4 miesieczna córe ale na szczescie,jest swiadomy ze to małe bezbronne i nie robi jej krzywdy

Gość gość
Bez przesady . To dziecko ma dopiero 3 latka i takie rzeczy sie zdarzaja . Autorko jestes zwyczajnie przewrażliwiona .

Gość gość
Wiesz przewrażliwiona nie jestem ale to była dosłownie chwila skoro dziecko niby takie troskliwe i w ogóle skąd takie zachowanie wiem jedno że nie zawsze warto wierzyć w to co kto mówi a jak by ta córka miała jakąś plastikową zabawkę i uderzyła w głowę to ja bym miała problemy.

Gość gość
Jestes przewrażliwiona . Poczekaj poczekaj az twoje dziecko bedzie mialo 2-3 latka i wtedy wypisuje te bzdury .

Gość gość
Autorko twoj dzieciak moze byc 10000 razy gorszy w wieku tej dziewczynki wiec juz nie histeryzuj ;)

Gość gość
No na pewno nie pozwolę na to żeby bił po głowie niemowlaka:/

Gość gość
A jak uderzy to co ? pasem zlejesz?

Gość gość
Dziecko zrobiło źle, pewnie nawet sobie nie zdawało sprawy... Tu tylko powinna być odpowiednią reakcja matki, nie lać, ale stanowczym podniesionym głosem powinna powiedzieć do córki ; NIE WOLNO TAK!!! DzidziusiaTO BOLI, JESY DELIKATNY!!!! JAK ZROBISZ TAK JESZCZE RAZ BEDZIESZ MIALA WIELKĄ KARE ( TU POWIEDZIEĆ JAKĄ)....

Gość gość
Ależ oczywiście zleję do krwi usatysfakcjonowana odpowiedzią??

Gość gość
20.30 masz rację

Gość gość
Nikt nie mówi ze dziecko zrobiło dobrze ale bez przesady .Nic sie nie stało a autorka histeryzuje.

Gość gość
Czytając temat myślałam, ze piszesz o jakiejś rozpaskudzonej nastolatce a ty o przedszkolaku :D. Dzieci są różne i jeszcze zdążysz się o tym przekonać nie raz. Ty masz małego brzdąc a i w Twoich oczach trzylatka to duża dziewucha. A to tak naprawdę małe dziecko. I owszem- swój rozum ma ale jest jeszcze dość nieobliczalne. Nie wiesz dlaczego mała tak postąpiła- może daliście jej duży powód do zazdrości nawet nie zdając sobie z tego sprawy, może uroiła sobie w głowie jakąś dziwną myśl, może matka nigdy jej nie wytłumaczyła jak należy się z maluchami obchodzić. To jest tylko dziecko, które uczy się świata i zasad w nim panujących. Ma dość kiepską wyobraźnię i szwankuje mu myślenie przyczynowo skutkowe. Nie oceniałabym tak ostro tego dziecka.

Gość gość
Tu autorka histeryzuje aha w porządku jak by o wasze dziecko chodziło to byście skakały jak pchły z wielkim oburzeniem widzę że kafeteria to naprawdę dno narazie kretynki

Gość gość
Póki co to ty skaczesz jak oburzona pchła :D Brak ci obiektywizmu. Owszem- sytuacja nie była miła ale żeby zaraz taką aferę robić? Zobaczysz ile ci jeszcze twój małolat dziwnych numerów wytnie. Póki co dzieciak tylko śpi i paskudzi pieluchy. Ale kiedyś też będzie krnąbrnym dwu-trzylatkiem i zobaczymy jak wtedy będziesz pchełko brykać :D

Gość gość
No za tak niecny czyn zrobiony UMYŚLNIE I Z PREMEDYTACJĄ powinno się tą trzylatkę powiesić na skakance, przecież to dorosła kobieta już!

Gość gość
Też bym się przestraszyła, ale bez przesady. Wieszasz psy na tym dziecku jakby ci k***a specjalnie dziecko zabić chciało, a to zwykła mała dziewczynka, która nawet nie wiedziała, że tak nie można robić. Pewnie pierwszy raz miała do czynienia z niemowlakiem+była zazdrosna o zainteresowanie nim. Pilnuj bardziej swojego osrańca i nie szczekaj tak na te biedną dziewczynkę.

Gość gość
Jak dla mnie nie histeryzuje nie stało się nic ale stać się mogli gdyby miała w ręku Np jakiś przedmiot. Kolezanki dziecko jest rozpuszczone, nie wychowuje go jak należy bo sorry ale jak do nas tabuny znajomych przychodzily z dziecmi 2-5 najpierw byla pogadanka ze to człowiek delikatnie itd ale juz w przechodni na szczepieniu musialam trzymać dziecko na rękach bo dwóch brudnych spoconych otylych smarkaczy lat 4 rzucalo zabawkami przy cichym przyzwoleniu rodziców

Gość gość
moja ma 3.5 i nie jestem pewna, ze nie zrobila by czegos takiego. Kwestia osobowosci, wrodzonej wrazliwosci, empatii. Ale jesli sie dziecka nie wychowuje, nie tlumaczy, nie uczy, to niestety samo z siebie sie nie poprawi.