Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BąbelkowaMama

Problemy z usypianiem dziecka.

Polecane posty

Gość BąbelkowaMama

Witam. Mam 3-miesięczną córeczkę i pomału zaczynam mieć problem. Otóż, gdy malutka miała jakieś 2 tygodnie,zaczęła w nocy budzić się co 15 minut. Parę razy wzięliśmy ją do swojego łóżka i tak spokojnie przesypiała noce. Po kilku dniach zdecydowaliśmy się na dostawkę do łóżka. Od tamtej pory w niej śpi. I tu pojawia się problem. Mała nauczyła się zasypiać tylko przy piersi i tylko na leżąco w dostawce. Wiecznie dostawki nie będzie, zważywszy na fakt, iż niunia pomału zaczyna się w niej nie mieścić, wiec będziemy musieli ją przenieść do normalnego łóżeczka. Czy ktoś przechodził przez coś podobnego? Jak mogę inaczej usypiać małą? Dodam, że próbowałam ją nakarmić w fotelu, na siedząco i włożyć do dostawki, jednak gdy tylko ją odkładałam, zaczynała żarliwie płakać. Parę razy odkładałam ją w pełni świadomą, głaskałam po brzuszku, ale nie chciała usnąć, tylko śmiała się i chciała się bawić. Innym razem wychodziłam z sypialni, kilka dni tak zasypiała, ale ostatnio, gdy tylko wyjdę, to od razu płacze. Gdy uśpi się ją na rękach i cudem włoży do dostawki, to po jakiś 20-30 minutach się budzi i płacze tak długo, póki nie uśpię jej przy piersi, leżącej w dostawce. Naprawdę proszę o pomoc...

Gość gość
Połóż bachora do łóżka i zostaw, w końcu zaśnie...