Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie do mam, bo raczej ginekologa tutaj nie znajdę;)

Polecane posty

Gość gość

moje miesiączki sa nieregularne. ostatnie pól roku to 29dni, 32, 47, 40, 37 . Kurcze jeszcze u mojego faceta tsh wyszło ponad normę, możliwe, że ma niedoczynność tarczycy. Boję się, że nie będziemy mogli mieć dzieci. Czy któraś z was miała podobny problem, ale jednak się udało?

Gość gość
nie wiem nawet kiedy mam dni płodne. to jak rosysjka ruletka.

Gość gość
wszyscy już śpią?;D

Gość gość
możesz mierzyć temperaturę, robić testy owulacyjne itd.

Gość gość
jakie masz TSH?

Gość gość
własnie przeglądam tester afrodyta. Może się skuszę. Bo te jednorazowe to chyba strata pieniędzy

Gość gość
nie pamiętam, ale było w normie. Byłam z tymi miesiączkami u gin, miałam usg, cyt i własnie badaną krew. Tsh w normie. Teraz nie dają karteczek z wynikami, bo wszystko przechodzi z labolatorium do lekarza elektronicznie, więc nie mam wglądu do wyników.

Gość gość
ile się staracie?

Gość gość
ja mam bardziej nieregularne okresy- teraz biorę tabletki ale potrafiłam przez pół roku nie mieć okresu a jestem zdrowa. Pytałam kiedys mojego gina jak to z ciążą, stwierdził, że może sie okazać, że bez problemu zajdę. nie martw sie na zapas, stres źle wpływa na płodnosc :p

Gość gość
dopiero 3 miesiące. Wiem, że może troche panikuje, ale nigdy nie dopuszczałam tej myśli do siebie, że będe musiała się długo starać. Wydawało mi się to takie proste. Przecież do okoła wszystkie koleżanki, kuzynki już mają dzieci. zazwyczaj z wpadki. Ze mną będzie tak samo. A tutaj coraz więcej obaw.

Gość gość
nie martw się, 3 miesiące to jest nic :)

Gość gość
wiem, że nic, ale jednak martwi. Już wcześniej zanim podjęliśmy dojrzałą decyzję o zostaniu rodzicami, bywały zbliżenia bez zabezpieczenia i wpadki nie było. A dość sporo takich sytuacji było. Już wtedy mnie to troche zaniepokoiło, że ten okres sie pojawiał, bo w głębi duszy już wtedy pragnęłam maluszka. No nic. będziemy sie dalej starać.

Gość gość
trzymam kciuki. powodzenia :)

Gość gość
dziękuj***ardzo;) mam nadzieję, że to potrwa jeszcze tylko chwile

Gość gość
WITAJ AUTORKO. u mnie tez z tym okresm bywalo roznie. Dodatkowo mam zespol policystycznych jajnikow i o ciaze staralismy sie 2 lata. Niby chcielismy ale wikszej presji nie bylo z naszej strony. Po kuracji hormonalnej(3msc) zaszlam w ciaze w 1 cyklu ale niestety poronilam. 3msc pozniej okazalo sie,ze znow jestem w ciazy. Teraz mamy 1,5roczna corke takze jest mozliwe wszystko,a kiedys byl tylko cien szansy.Leczylam sie dlugo,bo kilka lat ale ostatnia kuracja przyniosla oczekiwany skutek. Wam tez sie uda.

Gość gość
Zawsze u ginekologa powinno sie miec meza przy Calym badaniu nawet na fotelu i porodzie bardziej sie stara w podaniu diagnozy i metody leczenia.Nie powinnas sie martwic na zapas,choc tarczyca chora to efekt czarnobyla i bedzie coraz gozej! ;(Powinnas nie wchodzic w leki!W sposob naturalny pobyt nad morzem nawet poczytaj w internecie smaruje sie jodyna i wchlania przez skore.Mozesz sie udac do Bonifratow z wynikami.A masz Prawo do obecnosci meza przy badaniu czy zabiegu nawet w szpitalu ust 2008r art 21 Prawo Pacjenta bo pacjent decyduje o obecnosci nie wolno wyprosic bo ubezwlasnowolnia sie wtedy pacjenta jest tp przestepstwo!Kazda operacje czy usowanie powinno sie skonsultowac z dobrymi lekarzami.Miesniaki,torbiele jajnikow sie leczy a nie kastruje kobiety jak to robia lekarze bo maja kase za zabieg a pacjent to drugozedna sprawa!

Gość gość
dziwne te wasze braki okresow i nie posiadanie dzieci :-/ to dar od Boga....grzechy potem niestety sa jakos karane

Gość gość
dziękuje za wsparcie dziewczyny:) Nie jestem osobą wierzącą więc nie sprowokowała mnie ta wypowiedz:)

Gość gość
i masz odpowiedz na swoje wlasne pytanie...jakbys wierzyla to pewnie nie mialabys teraz problemow. dziecko to odpowiedzialnosc i dar....dar milosci a nie

Gość gość
ale wiara to jest sprawa indywidualna. Mnie przekonuje nauka, a nie jezus, bóg, maryja i apostolowie. Czy wiesz co pierwotnie kryje sie za słowem parafianin? ja wiem. Za dużo się nasłuchałam od ,,księży" żeby wierzyć w boga. Szanuje ludzi wierzących więc wymagam również aby ludzie szanowali mnie.