Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do osób które są na KRUS

Polecane posty

Gość gość

Mąż prowadzi gospodarstwo rolne i jest na krusie. Ja nie pracuje teraz i chce się dołączyć do jego ubezpieczenia jako żona rolnika i nasze dzieci. Czy to znaczy, że będziemy płacić podwójną składkę czy tyle co mąż do tej pory.

Gość gość
Nie no będzie składka za męża osobno a za ciebie osobno. Dzieci są ubezpieczane przy rodzicach. Jak są małe, bodajże do 5 lat to można mieć zniżke, ja płacę za siebie mniej jak połowę normalnej składki, mam synka 2 latka.

Gość gość
ty nie mozesz chciec, ty musisz byc obowiazkowo w KRUS, bo ja dostalam spadek 4 lata temu z polem wlacznie , i nie pracowalam, od razu pytali czy maz pracuje, jesli by nie pracowal to musialby placic KRUS razem ze mna, musicie to zglosic bo jesli nie pracujesz zalozmy kilka miesiecy a nie zglosiliscie do Krus bedziesz placic wstecz za ten okres, musisz wyrownac, chore to ale takie maja prawo i zasady. i skaladke naliczaja odddzielnie

Gość gość
Musisz placic skladke,jak masz male dziecko to mozesz zlozyc wniosek,ze zajmujesz sie dzieckiem i placisz troche mniej.