Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rowerzystka17

Czemu mój rower wolno jedzie, to wina roweru czy mojej wagi?

Polecane posty

Gość TixTom
Pierwsze co zrób, to dopompuj powietrze w kołach, szczególnie z tyłu, bo przy twojej wadze, on /siada/ i jest dużo ciężej nie będzie szybko jechał. Wtedy rower trochę traci na przyczepności tzn latwiej się wywrócić, ale to jak ktoś szybko w zakręty wchodzi, lub po mokrej drodze jedzie. Dopompuj i idź wypróbować na różnych przeżutkach.

Gość rowerzystka17
napompowany jest bardzo dobrze

Gość gość
jestes troglodytka, boisz sie zejsc do piwnicy, nie umiesz sprawdzic jaki masz rower albo w internecie jakie rower ma czesci i czym sie moga roznic? dobrze ze w ogole umiesz pisac i czytac, gratulacje k***a

Gość gość
Również męczyła mnie jazda na nowym rowerze. Myślałam,że to może przez amortyzator lub prądnicę w kole. Okazało się,że to moja słaba kondycja i nie używanie przerzutek - jechałam ciągle na tej samej. Teraz już śmigam jak ta lala.

Gość rowrzystka17
Jezu odczep się. podałam model roweru- Laguna. A mógłbyś podać czym się róznią przerzutki czy tam co. Co do kół to chyba felgi się nazywają to on tego nie ma, bo coś facet w sklepie mówił że nie ma czegoś na "f".

Gość TixTom
Ty już chyba zaczynasz bredzić. Pisali tutaj tobie, że to też przez twoją wage, a ty, że ojciec więcej waży i szybko jeździ,ale chyba 200-300m szybko, bo waga ma kolosalne znaczenie i nikomu tutaj nie wmówisz, że ojciec, który pewnie ma większą kondycję i jest silniejszy, to pod każdą małą górke, będzie jechał powoli, a pod większą ledwo,ledwo. Z górki może jechać szybko, ze względu na mase, a po prostej szybko,ale kawałek, albo SZYBKO, ALE WG CIEBIE. A ty dopiero co chcesz się odchudzić, czyli ZERO kondycji. Ja pisałem tobie o dopompowaniu powietrza, to ty zaraz, że jest bardzo dobrze napompowany, a nawet do piwnicy nie chce się tobie zejść, to skąd wiesz tak naprawdę jak jest, a to jest bardzo ważne, nie zrobi to z ciebie błyskawicy, ale ulży i mniej się będziesz męczyć.

Gość rowerzystka17
jest napompowany bo kupiony 2 dni temu i mpompowali w sklepie a potem tato sprawdzał... ja na swoim szybko kręcę pedałami na przerzutce 5 nie że ledwo ledwo bo mam słabą kondycję. nic nie bredzę wiem co mówię

Gość rowerzystka17
do tego na mniejszych oporach pedały okropnie lecą, jakby było zero oporu czegokolwiek, lecą jak na zabicie karku, że aż nie da się tak szybko kręcić

Gość TixTom
Ale jak pisali tam tobie o wadze, to ty zaraz, że ojciec więcej waży i szybko jeździ, ale to wg CIEBIE. Ty tutaj tak na przekór, jak dobrze piszą. Co do dopompowania, to już lepiej daj sobie spokój, bo widzę, że jak grochem o ściane, a zielonego pojęcia nie masz. To, że w sklepie sprawdzali itp to już tego się trzymaj.

Gość rowerzystka17
To ty chyba nie czytasz ze zrozumieniem. Mówię że szybko pedałuję a jedzie wolno nawey na dużym oporze. Mówię też że tato mi w domu sprawdzał. Innym to się wypomina a na sobie nie widzi

Gość TixTom
Nic się nie wypomina, tylko pisze tak jak jest w kolarstwie. Co do przerzutek, to zrób z tyłu na NAJMNIEJSZĄ, jak teź ten rower ma z przodu przerzutki, to na NAJWIĘKSZĄ to zobaczysz, czy tak szybko będziesz pedałować. To jest na najszybszą jazdę. Przód największa, tył najmniejsza.

Gość rowerzystka17
kolega mi powiedział "Mało tego nie powinno się "krzyżować" biegów. W takim wypadku łańcuch jest prowadzony krzywo, niszczy się i uszkadza zębatki. " czyli największe z najmniejszymi

Gość TixTom
Dobra, widze, że nie ma sensu z tobą dyskutować.

Gość rowerzystka17
G****o się znasz a mądrzysz się i uważasz za znawcę

Gość gość
Pewnie jakis rower z przerzutkami Nexus stosowanych w rowerach miejskich. Sa wolne nawet na najszybszym ustawieniu. Lekko sie jedzie ale wolno. Taki rower dla emerytow.

Gość rowerzystka17
No włąśnie się jedzie lekko ale wolno...

Gość rowerzystka17
i to jest rower trekkingowy czyli chyba miejski

Gość TixTom
Ha ha ha. Widzisz rowerzystka jaką idiotkę z siebie zrobiłaś pisząc o krzyżowaniu się łancucha. I do tego miałaś artykuł, ale kto się debilem urodził, kanarkiem nie zdechnie.

Gość rowerzystka17
wyjdź mi stąd

Gość gość
To raczej nie kwestia wagi,co najwyzej kondycji,ale skoro mowisz ze szybko krecisz na mocnej przerzutce to raczej wina roweru. Jesli dobrze napompowany to moze ma grube opony? To ala goral jest,czy miejski rower? W sklepie to wszystko powiedza,zeby tylko sprzedac.

Gość rowerzystka17
trekkingowy

Gość gość
Trekingowy to nie jest miejski.

Gość rowerzystka17
w sumie się nie znam ale podobno po mieście się nim jeźzi to myślałam że miejski... ale nie wiem

Gość gość
może jakiś serwis rowerowy, który ma doświadczenie mógłby pomóc? U mnie spora pomoca wykazali się panowie z http://www.trybik.pl/, czasem lepiej zwrócić się o pomoc do specjalistów bo nie ma sensu bagatelizować usterek.