Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boję się ludzi.Pomocy

Polecane posty

Gość gość

Kiedys nie wychodziłam z domu, musiałam się tylko uczyć. Miałam tylko jedną koleżankę i spotykałam się tylko w weekendy. Od tamtego momentu zaczęłam bać się ludzi. Straciłam pewność siebie, przytyłam. Miałam wrażenie, że każdy to mój wróg. Teraz już tak nie myślę, ale obawiam się nowopozanych ludzi. Boję się, że mnie zrania, wyśmieją, niezaakceptują. Jak z tego wyjść?

Gość gość
odróżnij swoje lęki od paranoi. lęki są dopuszczalne - paranoja wyklucza zdolności poznawcze.

Gość gość
Polecam iść do psychologa póki jeszcze możesz. Ja mam fobię społeczną i nawet na chwilę z domu nie wyszłam od kilku lat. Więc jeśli możesz to idź po pomoc, nie doprowadź się do takiego stanu, w jakim ja jestem.

Gość gość
od kilu lat? ie masz lat,kto cie utrzymuje?

Gość gość
masz racje, każdy jest twój wróg, to nie jest jakaś iluzja, współczesny świat jest bardzo niebezpieczny, to są realia

Gość gość
Mieszkam z mamą i to ona mnie utrzymuję. Czuję się nieudacznikiem :( A mam 21 lat, nie wychodzę od 3, odkąd skończyłam liceum.

Gość gość
utrzymuje*

Gość gość
gość dziś -mozesz podac gg?

Gość gość
Po co? Wolę tu nie podawać.

Gość gość
to napisz 47047797

Gość gość
Życie w tym kraju nie jest usłane różami. Człowiek na człowieka wilkiem, pewnie dlatego się boję.

Gość gość
nie przesadzaj,jest naprawde wielu ludzi życzliwych i pomocnych,nie nastawiaj sie negatywnie do wszystkich bo to Ci tylko szkodzi

Gość gość
Mam tak samo. Nie ufam ludziom. Boję się ich. Boję się szzczególnie grup ludzi, mam wrażenie, że wszyscy mnie nienawidzą, że w jakiś sposób sie do mnie przyczepią a ja nie mam nikogo kto stanąłby w mojej obronie.

Gość gość
Bo człowiek na człowieka wilkiem. Jak się nie jest asertywnym to ludzie wchodzą na głowę. Niestety.

Gość gość
to tylko paranoja,nikt Cie nie nienawidzi,wmawiasz sobie. Jak bardzo bedziesz wierzyc ze ludzie są podli to trafisz faktycznie na takich,bo prawo przyciągania tak działa albo nawet jak są fajni to tego nie dostrzegasz bo roisz sobie,że ktoś krzywo na ciebie spojrzał to na pewno zamierza zabić :O nie dziw sie,że cie ludzie unikają jak masz takie o nich zdanie