Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ocena roczna

Polecane posty

Gość gość

Witam, czy nauczyciel ma prawo z oceny proponowanej : 2 wystawic mi na koniec roku ocene niedostateczna, bez poinformowania mnie i mojej mamy zebym miala mozliwosc podciągniecia sie? Czytalam juz rozne posty i kazdy ma inne zdanie na ten temat. Pewba osoba podobno zadzwonila do ministerstwa i odpowiedziano, ze nauczyciel dziala niezgodnie z prawem wystwiajac uczniowi ocene niedostateczna bez poinformowania prawnych opiekunow jak i samego ucznia

Gość gość
To jest niemożliwe .jestem nauczycielem. Zadziwia mnie jednak ta Twoja sprawa.Przecież to niemożliwe.

Gość gość
Dokladnie co zadziwia? W tamtym semestrze mialam ocene dostateczna na semestr, ake pojawil sie konflikt z nauczycielem, od tamtej pory mmie nie znosi . Po prostu ciekawi mnie czy ma prawo bez poinformowania mnie i mojej mamy wystawic mi ta ocene ndst

Gość gość
Nie ma prawa.Jest to dla mnie tak dziwne, że myślę, że ktoś tu kłamie.

Gość gość
Czyli skoro nie zostalam poinformowana to nie musze sie martwic, ze nauczyciel wystawi mi ndst na koniec roku? Moja mama ma wgląd do moich ocen, nie bylo mowy nigdy o zadnym zagrozeniu.

Gość gość
Nie ma prawa. A jeśli 1 semestr masz zaliczony na 3, to już w ogóle nauczyciel BARDZO dużo ryzykuje. To pisałam ja - nauczycielka, która też musiała z bólem serca wystawić ocenę niedostateczną nie ubłagawszy wcześniej ucznia, żeby chociaż cokolwiek przygotował na 2.

Gość gość
To jak to się stało, że masz zagrożenie teraz? Przecież nie wystawia się ocen tak w ostatniej chwili.

Gość gość
Napisz pismo do dyrektora i kuratorium, i zrób sobie kopię. Czy posiedzenie już było?

Gość gość
No włanie dobrze zauważyła koleżanka po fachu.Teraz to nawet dochodzi do ścigania ucznia, żeby z łaski swojej zechciał się poprawić.

Gość gość
Sprawa wyglada tak, ze ocene proponowana mialam jako 2 na semestr mialam 3. W czerwcu zachorowalam i naprawde malo bylo mnie w szkole. Dzisiaj jest ostateczne omowienie ocen rocznych. Wszystkiego dowiem sie, gdy nauczyciel wystawi ocene na dziennik elektroniczny. W jaki sposob doszlo do tego? Tak jak wspomnialam, mialam dosyc nieprzyjemy konflikt z nauczycielem. Nie bede tutaj opisywac calej sytuacji, jednakze od tamtej pory moje oceny znacznie sie pogorszyly , a zawsze dobrze szlo mi z tego przedmiotu. Nie chcialam sie ponownie klocic, bo uwazalam, ze nauczyciel nie jest az tak podly zeby klamac ze cos jest zle napisane , niestety teraz tego zaluje. W dalszym ciagu jestem leczona, mam zapalenie oskrzeli, a z przedmiotu dwie nieobecnosci na sprawdzianie i kartkowce, boje sie ze te nb zmienia sie w oceny niedosteczne i wtedy nauczyciel wystawi mi jedynke na koniec bedzie sie tlumaczyl, ze nie miak obowiazku informowania o tym nikogo. Dlatego juz nprzyszlosc szukam waznych informacji, ktore bede mogla wykorzystac, aby udowodnic ze nauczyciel dzialal niezgodnie z przepisami.

Gość gość
Szczerze mówiąc , spotkałam się już z taką głupotą, że uczniowi niektórzy stawiają niedostateczne, bo nie pojawia się na sprawdzianach. Te głupie zasady nie wynikają z jakiegoś konkretnego przepisu. Są jednak wśród nas niestety oszołomy. A co masz zgodnie z dziennikiem?

Gość gość
U nas w szkole nie liczona jest srednia arytmetyczna jednak wynosi ona 1.75 czyli dopuszczający. Planowalam z mama jechac do szkoly, aby dokladnie przejrzec wszystkie sprawdziany, bo cos nam sie nie zgadza. Moje oceny teraz to: 2,1,2,2,2,nb,nb co naprawde mnie bardzo dziwi, poniewaz w tamtym semestrze mialam same 3 i 4. Ponad to , mialam wiele ocen z aktywnosci. Bylo to kilka piątek. Teraz, mimo mojego czestego zglaszania, nauczyciel nie wybietal mnie do odpowiedzi w ceku podciagniecia swojej oceny, po prostu mnie ignorowal. Narazie jest ok, ocena wychodzi dop, tak jak proponowana, jednak gdy nb zamienia sie na ndst to juz jest gorsza sprawa. Nie wiem kompletnie co zrobic, bo z nauka mierze naprawde wysoko, jestem w ostatniej klasie gimnazjum, mam dalekie plany na przyszlosc i nie moge pozwolic zeby przez jakies widzimisie nauczycielki nie zdac. Dodatkowo w WSO jest uwzgledniony podpunkt w ktorym pisze ze na ocene pracujemy caly rok i nie ma mozliwosci przystapienia do egzaminu klasyfikacyjnego, do ktorego moim zdaniem kazdy powienien miec dostep

Gość gość
Gdyby okazało się, że masz wystawioną ocenę niedostateczną, musisz wziąć mamę i to wyjaśnić.Tylko przed radą, bo potem będzie już pozamiatane.Jeśli masz zwolnienie lekarskie dobrze by było je teraz przedstawić.Szkoda, że nie wysłałaś mamy do szkoły ze zwolnieniem np. dziś.Poszłaby do wychowawczyni na zwiady.Myślę, że nie powinno być z tego ndst, ale wiesz.....ludzie są różni, niestety.

Gość gość
"Drogie dziecko" na pewno pisze te bzdury jakieś dziecko, sama czujesz się winna i próbujesz nam wmówić, że ty jesteś taka "ok" a nauczyciel głupszy od ciebie. Na pewno nie dostaniesz oceny niedostatecznej jeśli jest tak jak piszesz i nie wmawiaj nam, że to jest wina nauczyciela! Pozdrawiam wszystkich nauczycieli na których szczególnie w tych dniach wielu będzie "wieszało psy".

Gość gość
A jak poszedł Ci egzamin? Dziś były wyniki. Uczę w gimnazjum :P mam nadzieje, że nie w Twoim .:D

Gość gość
No wlasnie najgorsze jest to, ze to są tylko moje przypuszczenia. Dzisiaj jest jest rada bodajże o 17. Na chwile obecna nic nie wiem, i nie wiem czego sie spodziewac.

Gość gość
Nauczyciele zawsze beda sie trzymac razem i nigdy nie uwierza uczniowi :)

Gość gość
Do koleżanki powyżej....nie zawsze to uczniowie kręcą.Ostatnio odkryłam, że nie wszyscy nauczyciele zachowują się ok.

Gość gość
Dokladnie, nauczyciele czuja sie bezkarni

Gość gość
Protestuję, nie jesteśmy bezkarni....tylko niektórzy.

Gość gość
No cóż nie pozostaje mi nic innego jak czekac, a pózniej dzialac. Dziekuje wszystkim za odpowiedz, bede informowala tutaj na bieząco jak sytuacja wyglada :)