Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LilaBlekitna

Poszukuje Siostry Muzulmanki w zwiazku z pytaniami odnosnie Islamu

Polecane posty

Gość LilaBlekitna

Dzien dobry! Witam serdecznie! Poszukuje Muzulmanki, gdyz mam pytania, na ktore szukam odpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie, Lila

Gość LiliaBlekitna
Chcialabym zapytac o kwestie akceptacji raju, wielozenstwa i trzymanie psow w domu. Jak Muzulmanki zaakceptowaly te kwestie? Znam cytaty koranu i hadisy. Poprostu chodzi mi o aspekt akceptacji.

Mark A. Gabriel, który studiował historię i kulturę muzułmańską na Al-Azhar, zadał kiedyś pytanie swojemu wykładowcy, szejkowi Omarowi Abd Ar-Rahmanowi, organizatorowi zamachu bombowego na World Trade Center w 1993 roku: Dlaczego uczy nas Pan cały czas o dżihadzie? A co o innych wersach Koranu mówiących o pokoju, miłości i przebaczeniu? Szejk Omar zrobił się czerwony ze złości, słysząc to pytanie, ale zdecydował się spokojnie sprowadzić młodego studenta na „właściwą drogę”: Mój bracie, w Koranie jest sura o nazwie Łupy, ale nie ma sury o nazwie Pokój. Dżihad i zabijanie to podstawa islamu.

Myślę że chyba trafiłaś na złe forum, dużo łatwiej by ci było prowadzić dyskusję na którejś z facebookowych grup dla muzułmanek. Co do akceptacji nie bardzo rozumiem twoje pytanie, bo jeśli wierzysz w Boga i jego przesłanie to akceptujesz wszystkie aspekty wiary. Co do wielożeństwa motywy jego powołania uważam że bardzo słuszne i potrzebne w społeczeństwie wczesnoislamskim, dziś takie przypadki stanowią niezwykłą rzadkość a w wielu krajach są wręcz prawnie zakazane. Zresztą pierwsza żona musi wyrazić zgodę na ponowny ożenek męża więc już to jak to załatwiają między sobą małżonkowie pozostaję między nimi. Co do psów w domu jakoś nigdy sobie tego nie wyobrażałam i choć od małego mieliśmy psy to ich miejsce zawsze było na podwórku i zawsze miały zakaz wchodzenia do domu, tak zostałam wychowana w rodzinie katolickiej więc gdy przyjęłam Islam nic się nie zmieniło :) Ale co do raju to już nie mam pojęcia o co ci chodzi, coś ci się w jego wizji nie podoba? Pozdrawiam serdecznie i jednak proponuję zasięgnąć opinii gdzie indziej bo tu tylko cię zbluzgają

poszukaj o chonorowych zabujstwach tam kobiety sa traktowane jak psy nawat mozna je zabic Co roku w Afryce ok. 6 mln muzułmanów przechodzi na chrześcijaństwoDane te przedstawił jeszcze w 2006 w wywiadzie dla arabskiej telewizji al-Dżazira libijski uczony islamski i dyrektor ośrodka kształcenia imamów i głosicieli Koranu szejk Ahmad al-Kataani. Jego zdaniem, chrześcijaństwo ma na Czarnym Lądzie ogromną siłę wewnętrzną i mimo istniejącego zagrożenia własnego życia, muzułmanie porzucają swą wiarę. Istnienie tej tendencji potwierdził niedawno włoski socjolog religii prof. Massimo Introvigne, który w latach 2011-12 był przedstawicielem Organizacji Bezpieczeństwa i Współpracy w Europie (OBWE) do walki z rasizmem, ksenofobią i dyskryminacją. Podkreślił on, że gwałtowny wzrost w ostatnim czasie przemocy islamskiej w Afryce, i to często tam, gdzie jeszcze do niedawna życie było spokojne i ustabilizowane, ma na celu określoną strategię. Islamiści uważają, że rozstrzygające zmaganie o to, czy świat będzie muzułmański czy chrześcijański, rozegra się w Afryce

obszarze byłego ZSRR na chrześcijaństwo, głównie prawosławie, przeszło prawie 2 mln muzułmanów. Mufti prowincji Perak w Malezji oświadczył, że co najmniej 250 tys. wyznawców islamu w tym kraju przedłożyło zaświadczenia o przyjęciu wiary Chrystusowej. Brytyjski „The Times” napisał niedawno, że prawie 15 proc. muzułmanów przybywających do Europy staje się chrześcijanami. W samej Wielkiej Brytanii ich liczbę ocenia się obecnie na 200 tysięcy, we Francji na chrześcijaństwo przechodzi rocznie ok. 15 tys. wyznawców Allaha, przy czym ok. 10 tys. na katolicyzm, a pozostali – na protestantyzm. Wzrost liczby muzułmanów na świecie wynika przede wszystkim z wysokiego przyrostu naturalnego w rodzinach islamskich, podczas gdy chrześcijan przybywa głównie dzięki chrztom dorosłych.