Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ktoś obserwuje i fotografuje mój blok! co robić ?!

Polecane posty

Gość gość

spotkałam się ostatnio z koleżanką po sąsiedzku, mieszka dwie klatki obok, ale w moim bloku. znamy się od dziecka i gadu gadu pod blokiem, a ona nagle wyskakuje mi z tekstem, że jej mama przyłapała jakiegoś gościa, który koło bloku fotografował blok, klatki, ludzi wychodzących, wchodzących przechadzających się wokół. od tego momentu nie mogę zaznać spokoju, zamykam mieszkanie na 3 spusty i nie dopuszczam, aby mieszkanie było opuszczone nawet na godzinę czasu. słuchajcie co mam zrobić? dzisiaj w samochodzie siedziało dwóch typków, ale jeden to gość, który mieszkał kiedyś w klatce obok, siedzieli z otwartą szybą po boku, spisałam ich numery rejestracyjne. co robić? dodam, że na parkingu mojemu ojcu złamano wycieraczkę z tyłu, w klatce obok wybito szybę do drzwi wejściowych.

Gość gość
Przestac histeryzowac. Normalne srodki ostroznosci, powiadomic policje, byc czujnym i tyle.

spisz rejestracje samochodowe, gdybyś kogoś zauważyła, że stoi i przygląda się, albo fotografuje, to także bierz szybko telefon i rób zdjęcie, nawet nie musi być dobrej jakości. w razie gdyby było przydatne, to informatycy sobie z tym poradzą. spisz na kartce jak ten ktoś wygląda, z okna może i mało widać twarz, ale ubiór chociaż, posturę. jak z bliska zobaczysz, to też zapamiętaj jak najwięcej detali.