Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciezarowka201691

jestem w 5 tygodniu ciazy mam chyba za niska temp

Polecane posty

Gość ciezarowka201691

Moja temp jest miedzy 36,9 a 37 to dobrze ???

Gość gość
To dobra temperatura.A co ciazy to dobrze miec partnera przy Kazdym badaniu u ginekologa nawet gdy jestes na fotelu bo wtedy lekarz okresla i diagnozuje.Jest duzo lepiej gdy masz kogos od siebie tzw swiadka bo wielu lekarzy w rutynie moga powaznie zaszkodzic jak z usunieciem zdrowej nerki itp...Sa nieodpowiedzialni gdy nie masz swiadka.To samo jest o niebo lepiej rodzic z ojcem dziecka bo cie lepiej traktuja i nie msisz godzinami lezec jak kloda i prosic o wszystko nawet pojcie do toalety o ile ci pozwola i nie przyniosa podsowacz ;(.A gdy jestes z partnerem chodzisz do samego porodu,a i takie obecnosci meza przy badaniach zawsze i porodzie lacza zwiazek i lepiej wplywaja na wsze zycie.Masz prawo do osoby bliskiej nawe przy badaniu i zabiegu w szpitalu bo decyduje zawsze Pacjent nie lekarz!

Gość gość
Do tego czegos wyzej--> ile razy trzeba Ci powtarzac stary zboku zebyś wypierdalał z forum dla kobiet i przestał opowiadac o tych swoich badaniach u ginekologa???

Gość gość
Tempratura jest ok ale powiedz mi po co ja mierzysz skoro już jestes w ciąży? Jesteśmy tym samym etapie i jak już pisze to powiedz mi- też już masz takie okropne mdlosci? Ja jak tylko się obudze to musze coś zjeść bo inaczej aż mnie rzuca a to dopiero poczatek! Myslalam ze bedzie lżej niż w pierwszej ciąży.

Gość gość
tempka ok, przestań ją już mierzyć bo zwariujesz przy każdym spadku 0,1. Ja tak zrobiłam i żyje mi sie lepiej;-)

Gość cieżarówka201691
Nie mam mdlosci tylko bol piersi i siku wiecej latam Macie racje nie bede juz sprawdzac tempki jeszcze delikatnie brzuch mnie pobolewa jak na @ moj gin mowila ze to normalne i ze wszystko oki

Gość gość
Zupełnie wszystko OK, też mniej wiecej taką temperaturę miałam, to nie jest tak ze nagle musi być 37,5, bo to zależy jaka miałaś przed ciążą ja miałam raczej niską w pierwszej połowie cyklu ok 36,2 to też nie skoczyła nie wiadomo ile. Niebawem zaczynam 3 trymestr, więc jak widzisz wszystko OK.

Gość cieżarówka201691
Przed ciaza 36,5 albo 36,4 Panikuje troche to moja pierwsza ciaza I chce zeby bylo wszystko dobrze

Gość gość
Pierwsze slysze że w ciąży trzeba mieć stan podgoraczkowy, bo inaczej to jest zle :D

Gość gość
Temperatura wzrasta podczas owulacji i pozostaje podwyzszona w przypadku ciąży. Gdy ciąży nie ma temperatura spada i pojawia się miesiączka. Za podwyższoną temperaturę odpowiada przede wszystkim progesteron. Więc tak, w ciąży "powinno się" mieć stan podgorączkowy. Autorki daruj sobie mierzenie temperatury, bo nawet jeśli coś będzie nie tak to temperatura spadnie już po fakcie. Twój stres związany z mierzeniem temperatury nie służy rozwojowi zarodka.

Gość gość
J.w. Wyluzuj. Jesteś w ciąży, więc się nią ciesz,a nie szukaj urojonych problemów. Wg metod npr temp w fazie lutealnej/ciąży jest >0,4 stopnia więc u Ciebie wszystko gra

Gość gość
8.20 to mało jeszcze wiesz. albo jestes jeszcze w podstawowce albo nie sluchalas na biologii. idx sie doucz a nie siedzisz w niedziele na kafe i piszesz glupoty

Gość cieżarówka201691
Juz nie bede sprawdzac :-) Kiedys dzies tam czytalam ze w pierwszym trymestrze lepiej sprawdzac temp bo jest duze ryzyko poronienia dlatego sprawdzalam

Gość gość
jak Ci zacznie spadać temperatura to już nie da sie nic zrobić.

Gość gość
jejku ludzie..jest milion innych przyczyn dla ktorych można mieć podwyższoną temperaturę! przestancie tak srac co miesiac nad kazda temp, zgaga, bólem piersi czy podbrzusza bo nigdy nie zajdziecie w ciąże-spinanie posladów ogólnie nie pomaga:/ wiem co mówie tez tak sie starałam dopiero jak odpusciłam sie udało

Gość gość
Ale ona już jest w ciąży.

Gość gość
wszystko zależy od indywidualnych predyspozycji organizmu, ja właśnie po tem od razu poznałm ciąże, pod pachą 37,1, w pochwie, 37,6 i od początku ciąży było mi okropnie gorąco, potem doszły inne objawy ciążowe

Gość gość
Ja jestem w 6 tygodniu i mam 37,0. Tydzień temu miałam 37,2 i strasznie się zestresowałam tym spadkiem. Schowałem termometr póki co. Pozdrawiam.

Gość gość
na poczatku ciazy tez mialam temp ok 36.6 I sie stresowalam jak na razie ciaza nadal jest I sie rozwija ok (13 tc|) wiec olej termonmetr I sie ciesz ciaza