Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy zostawić drugą żonę dla pierwszej?

Polecane posty

Gość gość

Mam drugą żonę. Mamy roczne dziecko. KIlka miesięcy temu dowiedziałem się, że moja była żona jest ciężko chora. Zaczęła do mnie wydzwaniać, prosić o pomoc. Pomagam jej, wożę do lekarzy, robię zakupy, spędzam z nią czas. Została zupełnie sama. Mamy syna 16 letniego, jednak chłopak w tym wieku ma szkołę, zajęcia dodatkowe i kumpli. Ostatnio powiedziała, że żałuje, ze się ze mną rozeszła, że chciałaby wrócić do mnie. Naprawdę teraz jest między nami jak nigdy dotąd. Nie byliśmy razem od 10 lat, a od 3 lat mam drugą żonę i dziecko. Nie wiem, jak mam to powiedzieć drugiej żonie. Ożeniłem się z nią z miłości, dziecko mamy zaplanowane- nie z przypadku. Nie ma między nami żadnych niepowodzeń- jest dobra, czuła i kochająca. Ale na dzień dziesiejszy wiem, że chcę wrócić do mojej pierwszej rodziny. Po pierwsze, boli mnie choroba byłej zony, a po drugie teraz jest taka, jaka chciałem, zeby była- czyli dobra i miła dla mnie. Co o tym myslicie? Czy ktoś z Was miał taką sytuację? Oczywiście o moje drugie dziecko- malutkie, zadbam, niczego mu nie zabraknie. Ale martwię się o żonę- jak ona to przeżyje. Ona tak bardzo mnie kocha, tak cieszy się z naszej rodziny. Z drugiej strony mam byłą zonę, która jest chora na raka skóry i bardzo mnie potrzebuje, widzę, ze moja obecność i troska pomaga jej w chorobie

Gość gość
to po kiego się rozwodziłeś i zawracałeś d**e innej .Lubisz bawić się czyimiś uczuciami .

Gość gość
Zostaw i zerwij wszelkie kontakty. Na to żeby je odnowić będzie czas jak zachoruje albo ze starości będzie umierać.

Gość gość
Jak ci umrze była żona wrócisz do obecnej ,czy będziesz sam

Gość gość
Ona chciała rozwodu- miała innego wtedy. JUż mnie nie kochała. Teraz twierdzi, zę kocha i żałuje, że taka była i prosi, bym jej dał szansę i byśmy znów szczęśliwi byli. A ożeniłem się po raz drugi z miłości. Po prostu chciałem mieć rodzinę, żonę, dom. Druga żona dała mi to wszystko, bo jest dobrą gospodynią, matką, jest bardzo rodzinna- tym mnie urzekła. Ale chyba już nic do niej nie czuję, za to pokochałem od nowa pierwszą żonę i wspomnienia wróciły

Gość gość
JUż bym raczej pozostał sam, bo nie mógłbym zrobić czegoś takiego, zeby po opuszczeniu obecnej ponownie mieszać jej w głowie. Oczywiście, lekarze mówią, że była żona nie jest w złym stanie, jest duża szansa, że wyzdrowieje.

Gość gość
dobry jesteś egoista

Gość gość
Ile ty masz lat ,żę się tak zachowujesz?

Gość gość
Wspolczuje twojej obecnej i dziecku :O

Gość gość
Mam 36 lat

Gość gość
Nie rób sobie w życiu bałaganu bo w końcu sam się pogubisz. Najpierw odprowadź w zaświaty pierwszą. Ma raka więc duzo czasu na nią nie zmarnujesz. Później znajdź sobie trzecią i spokojnie układaj sobie życie. W tym czasie drugą nerwy wykończą i też dostanie nowotwora więc będziesz mógł trzecią zostawić i drugiej przejście do lepszego świata ułatwić. Jak starczy ci jeszcze czasu co przecież jest możliwe, bo jak sie postarasz to znajdziesz chorowite i szybko umierające, to znajdziesz czwartą a później piątą i szóstą. Żyj tak jak lubisz po prostu a nie dumaj czy zostawić czy nie zostawiać kiedy odpowiedź jest taka prosta.

Gość gość
O, znów nasza powieściopisarka się odezwała, ludzie nie dajcie się wrabiać, to jest prowo.Wielokrotnie pisałam ci autorko, że musisz przerobić swój problem u psychoterapeuty, a nie na forum.

Gość gość
gość dziś Nie rób sobie w życiu bałaganu bo w końcu sam się pogubisz. Najpierw odprowadź w zaświaty pierwszą. Ma raka więc duzo czasu na nią nie zmarnujesz. Później znajdź sobie trzecią i spokojnie układaj sobie życie. W tym czasie drugą nerwy wykończą i też dostanie nowotwora więc będziesz mógł trzecią zostawić i drugiej przejście do lepszego świata ułatwić. Jak starczy ci jeszcze czasu co przecież jest możliwe, bo jak sie postarasz to znajdziesz chorowite i szybko umierające, to znajdziesz czwartą a później piątą i szóstą. Żyj tak jak lubisz po prostu a nie dumaj czy zostawić czy nie zostawiać kiedy odpowiedź jest taka prosta. x Dobre :)No i w sumie racja.

Gość gość
CZY wy faceci jesteście nienormalni ?Pytam się po co zakładałeś ,drugą rodzinę skoro nie zapomniałeś o tamtej.Tu umoczysz ,tam umoczysz i według ciebie będzie wszystko w porządku .

Gość gość
Pewnie że dobre i że racja bo ja się na tym znam jak nikt ;)

Gość gość
Dobra rada: Zostań z drugą i żyj szczęśliwie, dlaczego druga ma teraz cierpieć? Pierwsza miała szanse, chciała rozwód i koniec, odgrzewane kluski się nie je, nie wracaj do niej. Pomyśl nad tym jeszcze raz, bo zostaniesz na końcu z niczym.

Gość gość
Najlepiej to zostaw je obie a ty żyj sobie sam.

Gość gość
Prowo, prowo, autorka prowadzi dialog sama z sobą.

Gość gość
Tanie prowo.

Gość gość
Najlepiej autorze tematu, udaj się do psychologa.

Gość gość
Bierz je obie na raz, to się nazywa na zachodzie polyamoryzm, i jest coraz bardziej popularny, ponoć idealny i naturalny układ

Gość gość
naoglądał się Barw szczęścia

Gość gość
Ale ty już AUTORKO! pisałaś, że ta pierwsza taka niedobra była, poniżała cię. A z tą drugą jeszcze w tamtym wątku nie byłaś żonata;) A i ta pierwsza nie chorowała na raka.

Gość gość
Wroc do pierwszej zony.Jak umrze, a druga nie zachoruje, to poszukaj trzeciej w hospicjum.

Gość gość
gość dziś Wroc do pierwszej zony.Jak umrze, a druga nie zachoruje, to poszukaj trzeciej w hospicjum. x Może sobie też jakąś na cmentarzu z ziemi wygrzebać ;)

Gość gość
gdyby głupota umiała latać fruwałbyś jak gołębica :classic_cool: to musi być prowo takie coś nie zdarza się w realu chyba że to temat do "trudnych spraw" :classic_cool:

Gość gość
Tylko, że tamta jest chora, ja nie mogę jej przysparzać kłopotów, nie chcę mieć jej na sumieniu i odmawiać- tym bardziej, że sam chcę spróbować

Gość gość
To sobie próbuj jak już podjąłeś decyzję tylko potem nie rycz.

Gość gość
Ktoś odnawia prowokacje.NIE DAJCIE SIę NABRAC NA TE BAJKI! Reszta bez komentarza😡

Gość gość
Byl juz podobny temat na rozwodnikach i uczuciowym,ktory pisala kobieta podszywajac sie pod faceta Jukrkakoliberka.Tylko,ze pierwsza nie umierala!!! Ludzie,to prowo pisane przez kobiete,przeciez to sie bez trudu wyczuwa. Prowo 10/10