Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

druga ciąża na wychowawczym

Polecane posty

Gość gość
gość 2015.06.22 To mozna zaplanowac l4? A to ciekawe... to sie nazywa wyludzenie! xxx wez spiewrdalaj c***o

Gość lubiace
oj żebyście Wy POLKI super uczciwe wyszły na ulicę i poszły pod sejm bo przecież tam to kasa znika, też nasza. to wam nie przeszkadza tak? a matka która chcę mieć jakąkolwiek kasę zbiera ją na utrzymanie dziecka. bo to że ktoś nie jest bogaty nie oznacza że nie może mieć dzieci. a radzić sobie też trzeba. nie przeczytałyście co napisała autorka. ona nie ma gdzie wrócić.

Gość gość
L4 nie można zaplanować, a macie jakiś inny pomysł? babka chce mieć drugie dziecko, ma biedować czy walczyć o przetrwanie? no dawać pomysły mamusie, jak wy sobie radzicie?

Gość gość
"Naprawdę, momentami wstyd mi, że jestem Polką i matką, jak takie rzeczy czytam." Ojej wzruszające :) Kilka lat pracowalam w kadrach w dużej firmie i spokojnie mozesz tak zrobic. Jak ci lekarz porządnie wypisze papiery to nic ci nie zrobią . Poki masz umowę na czas niekreślony to korzystaj ile sie da .

Gość gość
Przestańcie najeżdzać na te kobiety,co tak robią. A te co specjalnie zakładały firmy i podbijały Zus przed porodem?to co? dajcie spokój,każdy patrzy na swoją dupę. takie czasy. Wam nikt z kieszeni tej kasy nie wyciąga.

Gość gość
ten Pan od "firmy" nie płacił przecież za Panie w ciąży (no za pierwsze 33 dni L4) a pretensje jakby w kieszeni swojej wypłacał, u mnie w firmie jest inaczej wręcz wypychają na L4 dziewczyny w ciąży aby zaoszczędzić na składkach. Poza tym nie dają umów na stałe tylko całe życie na czas określony (wystarczy robić przerwy w zatrudnieniu trwające ponad miesiąc). i jaki był lament jak się zwolniłam z dnia na dzień po 5 latach pracy miałam 2 tygodniowy okres wypowiedzenia zamiast 3 m-cy. I zostawiłam ich na lodzie ze wszystkim. Więc kij ma 2 końce zawsze.