Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćmama

rozszerzanie diety

Polecane posty

Gość gośćmama

Witajcie. Mój syn 2 tygodnie temu skończył pól roku i po wyłącznym karmieniu piersią przyszedł czas na rozszerzanie diety. Od dwóch tygodni dostaje co kilka dni nowe warzywo itp. Wiem że karmienie piersią ma zostać podstawą żywienia do końca pierwszego roku życia. Na chwile obecna mały dostaje -ok 8 rano pierś, - ok. 10 kleik ryżowy lub kukurydziany na moim mleku, -12 pierś, - 14- zupka jarzynowa/warzywo (niedługo dojdzie mięso jak przyzwyczai się zupełnie do smaku warzyw) - 16 pierś - 18 jabłko odrobina potem pierś -20 pierś i spanie, w nocy budzi sie o 2 lub 3 na pierś. Czy powinnam coś zmienić /dodać? Nie chodzi mino gluten bo tu z różnych powodów będzie wprowadzony ok 10 msc. Nie chce dzieciaka przekarmić. Ale planuje też zakończyć karmienie po pierwszym roku.

Gość gośćmama
Ktoś coś?

Gość gość
Dziewczyny doradzicie?

Gość gość
Moim zdaniem za czesto karmisz, powinien jesc co 3godziny okolo. Poza tym ok. Moja ma 7m i je tak: 8 piers 11 zupa miesna 14 piers 17 kaszka na wodzid z owocami ze sloiczka 20 piers w nocy ok 2 i 5 piers

Gość gość
7 posilkow w dzien i jeszcze w nocy to troche za duzo moim zdzniem...

Gość gość
Ale ssanie u niego to trwa 3-5 minut i nie najada sie na dłużej... Pediatra mówiła żeby karmić w nocy... Skoro to tylko pierś to podobno powinnam karmić 8 razy na dobę i to piers powinna być podstawa i nie zastępować karmienia posilkami tylko maja być dodatkami...

Gość gość
U mnie jest tak (syn 9 mcy) - 6 rano pierś - 9 rano kaszka na mleku roślinnym - około południa pierś i np banan z jogurtem - 15 zupka lub "drugie danie" - ok 18 kolacja,czyli kaszka na mleku roślinnym - przed snem zwykle pierś - około północy i drugiej pierś Nie za dużo??