Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

beciamil

Na czym polega magnetoterapia?

Polecane posty

Czy ktoś z was wie coś więcej o tej metodzie leczenia? Słyszałam, że przynosi dobre rezultaty, ale gdyby ktoś tak w prostych słowach mi to wytłumaczył… Cierpię na silne bóle stawów kolanowych i chciałabym choć w niewielkim stopniu zmniejszyć uczucie silnego bólu. Będę wdzięczna za wypowiedzi.

Mnie się też coś tam obiło o uszy i nie dysponuję jakąś fachową wiedzą. Ale z chęcią posłuchałbym jakichś szczegółów czy tam opinii, bo do najzdrowszych się nie zaliczam i każda nowa forma terapii mnie w zasadzie interesuje.

Kłaniam się wszystkim. Jestem z tą sprawą dość na bieżąco, bo akurat skończyłem terapię pourazową magnetoterapią i pozwolę sobie mniej więcej przedstawić, na czym rzecz się opiera. Leczenie pulsacyjnym polem magnetycznym niskich częstotliwości polega na dostarczaniu organizmowi specjalnych sygnałów, które przypominają te naturalne, związane z fizjologią. W ten sposób organizm jest pobudzany do regeneracji. Dzięki temu w znacznym stopniu można ograniczyć ilość zażywanych leków, a niekiedy nawet zupełnie je odstawić.

Zabiegi w żadnym wypadku nie są bolesne. Długość sesji oraz ich ilość zależy od stanu zdrowia pacjenta, więc wszystko w tym przypadku będzie mocno spersonalizowane. Początkowe 5 zabiegów miałem darmowych. Efekty jak dla mnie były widoczne, dlatego zdecydowałem się na kontynuację, czego w zupełności nie żałuję.

Ja leczyłem się w gabinecie Biomagu. Miałem już któryś z rzędu uraz wiązadeł stawu skokowego, więc mniej więcej wiem, ile trwa wyjście z takiego stanu w przypadku klasycznej terapii. Tutaj odbyło się to bardzo szybko i przy minimalnej bolesności już od paru pierwszych sesji.

na ich stronie wyczytałem, że takie urządzenie do magnetoterapii można sobie też kupić i robić zabiegi samemu. dowiadywałeś się może o to? cierpię na ostre zwyrodnienie stawów i fajnie by było mieć coś takiego pod ręką cały czas…

Osobiście się nie dowiadywałem, ale wiem, że kumpel będzie się interesował bliżej tematem, bo chce kupić dla mamy zestaw Lumina bodajże. Kobieta leczy się od lat (niedowład dolnych kończyn) i w jej przypadku domowe zabiegi będą znacznie wygodniejsze. Tylko ponoć ważną rolę odgrywa tutaj systematyczność wykonywanych zabiegów, to tak jak z lekami, nie wyleczymy się, jak będziemy brali od przypadku do przypadku. Odezwę się na prv, jak poznam więcej szczegółów.

Dzięki wielkie za taką masę przydatnych informacji. Pewnie i ja się zdecyduje na tą formę terapii, bo mój stan zdrowia wciąż się pogarsza, mimo zażywania całej sterty leków :/

Magnetoterapia DLACZEGO WARTO Magnetoterapia jest dostępną dla każdego metodą leczenia oraz przywracania dobrego samopoczucia. Na świecie zaleca się dziś stosowanie magnetoterapii w chorobach przewlekłych autoagresyjnych (autoimmunologicznych), w neurologii, w chorobach demielinizacyjnych i dysfunkcyjności oraz w przypadku obciążeń toksycznych układów nerwowych, bólach fantomowych, nieprawidłowościach metabolicznych, przy cukrzycy i jej powikłaniach, hipercholesterolemii, dnie moczanowej, chorobach wątroby, chorobach żył, niewydolności żylnej miażdżycy, żylakach nieoperacyjnych czy tętniakach w obrębie jamy brzusznej, okulistyce (zapalenie twardówki, zapalenie błony naczyniowej (bez podłoża gruźlicy i kiły, wirusowego), odwarstwienie naczyniówki, oddzielenie się ciała szklistego i męty ciała szklistego, odwarstwienie siatkówki pierwotne i wtórne (ze szczególnym wskazaniem osób krótkowzrocznych i z nadciśnieniem tętniczym), przy zaniku nerwu wzrokowego oraz zapaleniach nerwu wzrokowego, w stomatologii do leczenia chorób przyzębia, po implantacji, przy urazach i zapaleniu nerwu trójdzielnego, rozległych stanach zapalnych z naciekami ropnymi. Magnetoterapię pulsacyjnym zmiennym polem magnetycznym stosuje się także w dolegliwościach kardiologicznych, jest to np.: migotanie przedsionków czy niestabilne nadciśnienie tętnicze. Terapia aplikowana 48h po operacjach wspomaga regenerację tkanek, zapobiega tworzeniu się zrostów, bliznowców, stanów zapalnych, przyspiesza gojenie o ok. 50%, znosi dolegliwości bólowe. Spowalnia rozwój chorób demielinizacyjnych, jak SM, Parkinson i Alzheimer. Więcej o tej metodzie na http://butterfly-mag.com/

Gość ssee
Możesz śmiało iść do Noma Medica Volla. Miałem częste bóle głowy i za nic nie mogłem się ich pozbyć. Pomogły mi dopiero zabiegi magnetoterapii w tym gabinecie. Polecam. Myślę, że Tobie także pomogą. Daj znać jak poszło.

Gość gość
Żeby magnoterapia była skuteczna trzeba zwrócić uwagę na to czy nie korzystają z trefnych zamienników zamiast magnesów neodymowych. Można takie dostać w www.euromagnesy.pl ale trzeba uważać bo są bardzo mocne

Gość ffe
Magnetoterapia pomogła mi szybciej wrócić do zdrowia po poważnej operacji kręgosłupa. Także ja mogę polecić. Co do konkretnych urządzeń do użytku w domu to MagnetON max ma świetne parametry.

Gość gysz84
Magnetoterapia tak w zasadzie to leczenie przy pomocy zmiennego pola magnetycznego o niskiej częstotliwości. Często leki nie są w stanie dać takiego efektu jak właśnie leczenie polem magnetycznych. Przyspiesza budowę tkanek - to znaczy że wszsytko szybciej się goi, kontuzje itd. Jeśli chodzi o choroby cywilizacyjne to działanie jest podobne, polecam zagłębić się ten temat : http://kobieta.interia.pl/zdrowie/news-choroby-ktore-zabijaja-najczesciej,nId,2043003

Gość gość
Witam Cierpię na migrenę od kilkunastu lat .Pomagają mi tylko silne tabletki które rujnują mój żołądek a przy okazji portfel. Czytałam że magnoterapia pomaga w tego typu bólach. Czy może komuś pomogła ??

Gość ylkaa
Profilaktycznie jak też przy poważnych schorzeniach można z sukcesem używać MagnetON MAX. Kupowałam to na raty od Medica Volla wraz z Complex Detox. Super sprawa, jak ktoś chce na poważnie zająć się swoim zdrowiem. Takie pole magnetyczne dokładnie oczyszcza organizm, dotlenia komórki, rozszerza naczynia krwionośne – po 2 miesiącach terapii czuję się o 5 lat młodsza!

Gość tygasss
Aktualnie to furorę robi urządzenie MagnetON MAX marki Noma Medica Volla. Z tego co czytałam to się sprzedało w zeszłym roku w ilości pon ad 3000 sztuk. Sama tego używam i widzę efekty. Przede wszystkim samopoczucie się zdecydowanie poprawiło, o wiele rzadziej mnie coś boli, w tym zwłaszcza bóle w stawach odpuściły, a był to dla mnie duży problem.

Gość uterrr
Jak zachorowałem na boreliozę to szybko i skutecznie pomogli mi w gabinecie Noma Medica (www.medicavolla.eu). Mają oddziały w całej Polsce, w tym w Krakowie. Bazują na nowoczesnych aparatach medycznych IMEDIS, z tego co się zdążyłem zorientować to nikt inny w Polsce nie korzysta z tego typu urządzeń.

Gość acasis
Magnetoterapia to naprawdę niesamowite odkrycie najnowszej medycyny naturalnej. Miałam okazję korzystać z niej po kontuzji sportowej, bóle szybko ustąpiły i szybciej niż lekarze się spodziewali wróciłam do formy. Odnośnie działania samej terapii można przeczytać tutaj http://miastokobiet.eu/magnetoterapia/ . Naprawdę polecam

Gość gość
próbowałeś pomagać sobie suplementami ? Moja mama brała arthroblock forte gdy miała z stawami problemy. Wiesz wnuki jej dokazywały , chciały się bawić a ona nie zawsze mogła. Cierpiała z tego powodu do czasu gdy właśnie nie zaczęła brać witamin na lepsze samopoczucie oraz suplementu na większą elastyczność stawów.

Gość gość
Witam posiadam sprzedaż sprzęt do magnetoterapii OLX Głubczyce okazyjna cena zapraszam.....

Gość gość
Byłam na takich zabiegach w Centrum Medycznym św. Franciszka,to nowoczesna przychodnia w której można zapisać się na zabiegi fizykoterapii i kinezyterapii a także magnetoterapii, są bardzo skuteczne

Gość Misia39873876
To leczenie przy wykorzystaniu pola magnetycznego. Bardzo polecam :) Szczególnie osobom, które mają np. problemy z gojeniem się ran, ze stawami, osteoporozom itd. Tu np. oferują: http://www.vratislavia-medica.pl/

Gość Daje Siebie kropka com
Warto podkreślić i przypomnieć, że każdy klient ma 14 dni na zwrot zakupionego towaru. Kupiłeś? Chcesz oddać? Nie wiesz czy zrobisz to tak, jak należy? Fundacja Daje Siebie chętnie Ci w tym pomoże wejdż na Daje Siebie (kropka) com i dowiedz się więcej pomoc w zwrocie towaru

Gość boreliass
Orientujecie sie może czy magnetoterapia posiada jakieś skutki uboczne?

Gość gość
W przypadku magnetoterapii dawki promieniowania sa tak małe, ze nie mogą zaszkodzić. Nie martw się, wykonane zostało bardzo wiele badań i te badania pokazały, że nie ma skutków ubocznych tej terapii: https://cafesenior.pl/magnetoterapia-rehabilitacja-skutki-uboczne/ Poczytaj sobie sama tutaj. Jest jednak lista przeciwwskazań dla takiej terapii i trzeba się jej trzymać aby terapia była bezpieczna Rozrusznik serca Pompa insulinowa Ciąża Menstruacja Miastenia Nowotwory Gruźlica Padaczka Ostra niewydolność wieńcowa Nadczynność tarczycy Cukrzyca u młodych ludzi Choroby układu pokarmowego zagrożone krwawieniem Infekcje wirusowe, bakteryjne i grzybicze Przeszczepy narządów

Gość Gienek

Miałem bóle między żebrami, których nawet dobrzy fizjoterapeuci nie zaleczyli. Pomogło dopiero pole magnetyczne. Trafiłem już z desperacji do gabinetu 3mmedical i korzystałem z terapii Ondamed. Po pierwszym spotkaniu z aparatem się zdziwiłem, bo przez dłuższy czas było w porządku. Później powrót, ale już z mniejszą częstotliwością bólu. Teraz żyję normalnie powtarzając, co pewien czas zabieg, oczywiście w ramach profilaktyki.