Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co może kupic matka chrzestna na chrzciny

Polecane posty

Gość gość

w niedziele idę na chrzciny. kupiłam małemu ubranko do chrztu za 200zł,kwiaty,szatkę i chcę dać 500zł w kopercie? myślicie że to jest wystarczająca kwota,nie chcę aby mnie obgadywali,że jestem pazerna,ale nie bardzo orientuje się ile można dać.

Gość gość
chyba zartujesz ..daj im 1000zł odrazu a co tam . Za 200 zł ubranko nba chrzest na 1 godz do koscioła masakra a kwiatki po co????? i 500 zł to sobie podlicz prawie 800 zł smieszna jestes no chyba ze 10.000złna mies zarabiasz wiec to nie bedzie taki duzy wydatek .No to jesli maluch ma chrzest dajesz około 800zł to na komunie 8000zł na prezent wydasz ??? Oczywiscie twoja kasa i jestes matka chrzestna takze twoj wybor ,ale nma ligoiczne myslenie kto tyle daje na sam chrzest . Ładny prezent i pamiatka to jesli kupisz cos trwałego co sie maluszkowi przyda a nie kasa rodzice wydadza i nie masz pewnosci czy na dziecko.Ja kupowałam krzesełko takie do jedzenia i mata z taka obrecza z zabawkami w ktorej lezy niemowlak, i pampersy prezent wyszedł powyzej 350 -370 zł . Rodzice zadowoleni bo nie musieli kupowac i dziecko uzywa tego .

Gość gość
Ja kupiłam złoty łańcuszek z krzyzykiem za 500 zł ale bez ubranka i żadnych kwiatków ,po co niby kwiaty... tez nie jestem za dawaniem kasy ,pomysł z krzeselkiem i mata do zabawy jest świetny ,sama na to nie wpadłam

Gość gość
rodzice chcą pieniądze ponieważ sami chcą kupić małemu złoty łańcuszek z grawerem,przecież nie będę z nimi dyskutowała. Nie mam pojęcia o chrzcie bo to mój pierwszy chrześniak i nie orientuje się- nie trzeba tak od razu kogoś zbluzgać!!!!! Kwiaty chciałam dać małemu nie chciałam iść tylko z kopertą. ubranko co prawda drogie,ale ja nie żałuje na małego-sama nie mogę mieć własnych dzieci to czemu nie dawać chrześniakowi.

Gość gość
Łańcuszek? Bez sensu! Niby niemowle będzie nosic? Łańcuszek mozna kupic na komunie bo dziecko starsze i będzie nosic. I nie powinno kupowac sie dziecku z krzyzykiem!

Gość gość
to co proponujecie? pieniądze? ile?

Gość gość
Kupilas ubranko wiec w koperte 300 zl i tyle. Żadnych kwiatów! Po co dziecku kwiaty? pierwsze slysze. Rodzice napewno kupia dziecku ubranka czy pieluchy nie bojcie sie dawac kasy. Każda matka chce dla dziecka jak najlepiej

Gość gość
uważam,że to za dużo.

Gość gość
Oczywiście nie z krzyzykiem ,ktoś jeszcze wierzy w te zabobony :O z premedytacją kupiłam z krzyzykiem żeby dziecko na komunie miało :P

Gość Syllana
Fajnym pomysłem jest coś w tym stylu http://www.murrano.pl/prezenty-cat-137.aspx . Prezent idealny na chrzciny według mnie. Mozna wygrawerować jakiś okolicznościowy tekst i za pare lat dziecko doceni ta fajną pamiatkę :)

Gość mellody
a moze jakis medalik i zabawke dla dzieciaka? poaptrz np tutaj https://jakiprezent.pl/okazje są fajne autka dla takich maluchów zdalnie sterowane wiadomo ze po roczku z nich bedzie korzystał ale prezent jest przedni u nas takie autko synek dostał od dziadków :d od 1 roku do 3 lat w nim jeździł więc zabawa przednia

Gość wikiwiktoria
ja ostatnio poszłam u siebie do outlet center (jestem z białegostoku) i nakupowałam mojej chrześnicy ubranek:))) do wyboru, do koloru, mniejsze i większe. siostra była zachwycona, ja zadowolona, że mała będzie miała w czym latać i uważam, że był to bardzo dobry prezent, dziecko w końcu szybko rośnie.

Gość gość
Dokładnie, ciuszki są dobrym pomysłem, a tymbardziej kupowane w outletach gdzie taniej:)