Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Społeczność na FB

Polecane posty

Gość gość

Czy ktoś z was widział nową społeczność na Facebooku "Oszczędne zakupy"? Ktoś już tam jest? Korzysta? Zastanawiam się czy to dobry pomysł, ale chyba się w to włączę, bo wydaje mi się, że to może być naprawdę dobre. Ma ktoś doświadczenie z tym?

Gość gość
Oszczędzaj żeby złodzieje u rządowego koryta mieli więcej do zagrabienia i schowania na szwajcarskich kontach.

Gość gość
Jedz szczaw i mirabelki, żeby POwscy złodzieje mogli żreć codziennie w najdroższych restauracjach i obmyslać, co by tu jeszcze wyprzedać z majatku narodowego.

Gość gość
to chyba zle myślenie, bo jeśli drożej coś w sklepie kupisz, to wtedy z akcyzy korzyść :( Co to ma wspolnego z polityką jak wiem gdzie taniej kupie makaron, kawe czy chleb albo gdzie jakas promocja?

Gość gość
przeciez tam nie chodzi o oszczedzanie w jakichs bankach tylko we wlasnej kieszeni. Zagladasz tam i wiesz że w twoim sklepie cukier 3 zl, a 50 m dalej po 1,50 na przyklad. Już sie zapisałam i mysle, ze czesto bede z tego korzystac :)

Gość gość
Ok. Myslałam ze oszczędzanie typu malujcie sie pisakiem i wcinajcie tynk ze ścian. A związku nie ma tylko pozornie, bo im bardziej sie przyzwyczajamy do biedy, tym bardziej ktoś na tym korzysta.

Gość gość
no tak, bo jak kupię swoją ulubioną kawę za 15 zł zamiast za 30 w innym sklepie, to koś inny na tym skorzysta a ja zbiednieję :D Mam wrażenie, że niektórzy nie mają tu za równo pod sufitem i wszędzie węszą spiski :) Ktoś wam podsuwa pomysl jak kupować dobre rzeczy i informuje że w sklepie obok można je kupić taniej a wy zupełnie o czymś innym. Fakt nie ma obowiązku, zeby korzystac i mieć wiecej kaski w kieszeni, bo można zaplacić drożej. :)