Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy dajecie dzieciom smoczek? w jakim wieku przestaly ssac?

Polecane posty

Gość gość

Moj syn nie chce smoka na codzien ale lapie go gdy sie bardzo zdenerwuje lub nie moze zasnac w ciagu dnia, srednio dostaje go 2 razy dziennie na 5-15 min, ma 7 miesiecy i sie kiedy odstawic.

Gość gość
Dawałam ale syn nie wiedział co ma z tym zrobić...

Zaczęłam dawać jak miał 3msce do zasypiania, bo jakoś go wtedy "kryzys" złapał i zaczął traktować moją pierś jak smoczek. Przestał potrzebować jak miał 11 mcy, potem po roczku smoczek znów poszedł w ruch, gdy małemu zaczęły boleśnie wychodzić czwórki. Po jakimś czasie, już nawet nie pamiętam kiedy znów przestał się domagać - jakoś tak bezstresowo sam smoka odrzucił. Na pewno było to zanim skończył 18 mscy.

Gość gość
Moja ma 7m, uzywa od 2-3 miesiecy tylko gdy ma klopot ze snem lub mocno placze, czy w innych kryzysowych sytuacjach typu szczepienia. Nie wyobrazam sobie jej ciagnacej caly czas smoka, nie wiem po co niektorzy rodzice az tak przyzwyczajaja, chyba ze dziecko non stop placze, bo i takie egzemplarze sie trafiaja ;-)

Gość gość
Aha, zaczelam jej dawac wlasnie w tak poznym okresie, bo chciala spac tylko z moja piersia w buzi...