Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Adrianna czy Alicja

Polecane posty

Gość gość

Mamy już synka, któremu ja nadałam imię za zgodą męża (zawsze chciałam mieć syna i mówiłam, że będzie mieć tak na imię a nie inaczej dlatego jak potwierdziliśmy płeć mąż nawet nie podejmował rozmowy na temat innego imienia, bo wiedział, jak bardzo ono mi sie podoba).za dwa miesiące urodze córkę i....strasznie się nie możemy dogadać co do imienia dla małej-mąż wymyslił Alicję a mi podoba się Adrianna (Ada) . Wśród znajomych i rodziny zdania podzielone fifty fifty więc nie pomogą, mąż bardzo uparł się na Alicję ale mi to imię wydaje się takie poważne, twarde a jedyne akceptowalne zdrobnienie-Ala, wogóle mnie nie rusza :-( nie podoba mi się zwyczajnie :-( a które i imię wam się bardzej podoba? Może mnie przekonacie, może przesadzam? Pomocy, zostały dwa miesiące, a ja do brzucha mówię moja mała :-(

Gość gośćula
A gdzie mieszkacie ? Jak w pl to alicja, bedzie mogla mowc ze jest z krainy czarów gdzie za godzine pracy mozna kupic chleb i pasztet a po 10 latach ostrego zaciskania pasa wyjechać na wczasy nad polskie morze

Gość gość
Buhahahaaaa....z krainy czarów, się usmiałam :-) ktoś jeszcze się wypowie?

Gość gość jjnb
Adrianna jest jednym z moich ulubionych damskich imion. Brzmi pięknie i nie jest tak popularne jak Alicja.

Gość gość
Ja mam corke Alicje i oczywiscie dla mnie to najpiekniejsze imie na swiecie :P Pasuje i do dziecka i do odroslej kobiety, nawet do babci :P Nie wydaje mi sie zeby to imie bylo "twarde"....no ale ja obiektywna nie jestem ;) Imei Adrianna jest, jak dla mnie, strasznie pretensjonalne, takie "napuszone" i dystyngowane.

Gość gość
Dla mnie Alicja jest bardzo słodkie Alicja=Delicja A Adrianna mi się ni podoba, bo trudno wymówić.

Gość gość
Dziękuję za wypowiedzi, ktoś jeszcze?

Gość gość
nie podoba mi sie ani jedno ani drugie,nie dosc ze staroswieckie to jeszcze 'twarde" jak dla starej baby ,:O

Gość gość
Adrianna ładniej...Alicja to skrót Ala jak od Arlety :O

Gość gośćhh
Adrianna! Alicja jest wieśniacki

Gość gość
Mi się Alicja bardziej podoba od Adrianny - rzeczywiście trudno je wymówić. A jeśli chcesz ją nazywać Adą, to po prostu daj jej Ada i tyle...

Gość gość
Up!!!!!

Gość asiutka1999
Joanna

Gość gość
Adrianna kiepskie wk mnie. Nie ma uroku, ta Alicja już lepsza - dźwięcznie brzmi. Skrót Ada to w ogóle jak szczeknięcie. Ale też nazwisko jest istotne, jak to razem wygląda.

Gość gość
ALICJA. Adrianna paskudne :/

Gość gość
A, i jeszcze jeden argument - już raz przeforsowałaś imię dla dziecka. Mąż nawet nie dyskutował, Alicja nie jest dziwne/brzydkie więc miłoby było gdybyś swojemu mężowi okazała szacunek, a nie wypytywała znajomych i liczyła ile głosów na które :O

Gość gość
niech mąz zdecyduje. alicja jest ladne. gdyby chcial wike amelke albo julke to mozna sie wkurzyc ale alicja jest ladne