Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy owinięcie pępowiną wokól szyi samo w sobie

Polecane posty

Gość gość

nie jest wskazaniem do cesarskiego cięcia?

Gość gość
wskazaniem do cesarskiego cięcia może być decyzja lekarza, gdy owinięcie stwarza zagrożenie zdrowia dziecka.

Gość gość
Dokladnie. Ginekolog mowil mi,ze wiele dzieci ma owinieta pepowine wolol szyi i podczas porodu polozna po prostu ja odwija. Nie zawsze jest to zagrozenie dla dziecka.

Gość gość
1/3 dzieci jest, mój sie w ciazy zawinął, odwinął i teraz nie wiadomo jaka jest sytuacja-dzisiaj ide ale interesowałam sie tematem-dopiero jak jest niedotleniony-co sie ocenia na dobrym usg i jak pepowina jest podwójnie zawiązana-to jest wskazanie do cc pojedyncza nie jest -chociaz ja sie strasznie bałam tej sytuacji lekarz wyjasnil mi, że przeciez dziecko nie oddycha przez nos ale przez pepowine-taka oczywista oczywistosci wiec pojedynczo zawiniete sie nie dusi:)dopeiro jak pepowina uciska pępowine

Gość gość
Moje jest owinięte 3x usłyszałam, że to żadne wskazanie. A moja sąsiadka urodziła 4 lata temu córkę owiniętą , która w trakcie zaczęła się dusić i musieli ją wyciągać z kanału. A zaraz po była reanimowana. Żyje, ale przez pierwsze 3 lata życia to mieli wieczną gonitwę po lekarzach.

Gość gość
Autorko idz do lekarza, ktory ma jak najnowsze usg. On oceni, jak mocno dziecko jest owiniete i czy to jest wskazanie do cc.

Gość gość
Co ginekolog to opinia. A czas się kurczy. Nie chcę ryzykować, bo może się uda, ale nikt mi gwarancji nie da, a jak coś się stanie to wszelkie konsekwencje poniosę ja. Zdecydowałam się na cesarkę.