Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kradzieże w DHL

Polecane posty

Gość gość

Jak to w końcu jest ze sprawdzaniem zawartośc***aczki na oko nieuszkodzonej przed podpisaniem? Ma się prawo? Jak czegoś by brakowało, to od,mawiam przyjęcia czy jak to zrobić? Ja chętnie bym też ważyła. Od lal byłam okradana przez Siódemkę, a teraz przez DPD. Wiem, że to nie nadawca oszukuje bądź się myli, bo waga się nie zgadza. Jest inna na liście przewozowym (czyli inna wysłana), a inna rzeczywista, jak ważę po odebraniu i oczywiście akurat tyle ważą ukradzione rzeczy, ile wynosi ta różnica wagi. Nie ma takich przypadków. Reklamacje nic w Siódemce nie dały,bo oni chyba tolerują nawzajem te oszustwa i kradzieże. Jak się przed tym ustrzec? Oczywistością byłoby nie korzystać z DPD, ale nie każdy nadawca daje wybór (wtedy zawsze wybieram pocztę - tu nigdy braków przedmiotów ani wagi nie było). Żeby reklamacja była uznana, musi być protokół szkody, a protokół szkody się spisuje, gdy widać uszkodzenie paczki. A tu zawsze ktoś widać otwiera paczkę i ładnie ją zakleja z powrotem. Przecież nic trudnego taśmę szerszą kupić i zakleić na wierzchu. Na oko nic nie widać. Dopiero po otworzeniu i zdarciu taśmy widać, że np. pod spodem była inna. Co robić? Jak sobie z tym poradzić, gdy nadawca nie chce wysłać inaczej. A jest jak zwykle. Ja odbieram i okazuje się, że kilku rzeczy brakuje. Z ciekawości ważę wszystko z opakowaniem, czy to nadawcy wina, czy ginie po drodze, no i zawsze wszystko wskazuje , że w drodze ubywa. Jak nie dać się tym złodziejom?

Gość gość
Ups, jaka gafa w temacie. Oczywiście KRADZIEŻE W DPD / po Siódemce. Głupia pomyłka, DHL nigdy mnie nie okradł.

Gość gość
Wysylam paczki DHLem kilka razy w tyg, i o malej wartosci i o duzej i nigdy nic takiego mnie nie spotkalo...

Gość gość
nie DHL, a DPD / Siódemka. Co robić? Można ważyć i sprawdzać przy kurierze zanim się podpisze, jeśli nie ma zniszczenia widocznego gołym okiem? I co później? Bo jeśli to sam kurier jest złodziejem, to napisze protokół przeciw sobie? Doradźcie coś, jak ubywa z paczki po drodze, na co wskazuje waga i np. inne taśmy nałożone.

Gość gość
ja jak wysyłalam z fastpost to później można sprawdzić paczkę czy nie jets uszkodzona i wg już dawno z nie wysyłalam nie wiem jak jest teraz, ale przypuszczam, ze podobnie, bo to bardzo solidna firma jest.