Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Korwin Mikke opinie :)

Polecane posty

Gość gość
Żaden system się nie sprawdzi dopóki kobiety będą męskimi scierkami i nie będą decydowac.

Gość gość
komuniści bronili nas przynajmniej przed imperialistycznym wyzyskiem, chociaż sami mieli krew na rękach

Gość gość
Ja tam akurat Korwina nie mam za zagadkę, bardziej Kukiza, który już zaczyna bratać się ze związkami zawodowymi, jego współpracownicy nagle zaczynają odchodzić, coś mi tu śmierdzi to wszystko :) Nie wiem czy zrobił dużo czy mało, fakt faktem robi więcej niż wszyscy libertarianie w PL razem wzięci, bo jakby nie patrzeć jakby nei on to ta idea byłaby prawie w ogóle tutaj nie znana :) "mógł zrobić więcej", no ale któż zrobił więcej jak on? RN szanuje, ale też jakoś się nie wybija, nie dlatego że są źli, tylko media takich ludzi zapraszają tylko wtedy gdy mają im coś do zarzucenia :-) System się po prostu broni :-)

Gość gość
logiczny i rzeczowy idiota mający wiedzę (i co z tego skoro myślić nie umi) jak kalkulator czy komputer elektroniczny (nie biologiczny) którego można napakować programami a i tak nie będzie myślał

Gość gość
Masakra, co to znaczy imperialistyczny wyzysk? Mam w tej chwili 2 prace i szanuje obu swoich szefów, dlatego nimi są, bo są po prostu lepsi ode mnie w tej branży jakby było inaczej to rolę po prostu by się odwróciły, a jakby mi się coś nie podobało to bym sobie poszedł gdzie indziej i tyle :) Ja też chciałbym jednym zalotnym uśmiechem działać tak że wszyscy by latali koło mnie, ale nie mogę, bo jestem tylko facetem :) Albo też chciałbym mieć ogromne przedsiębiorstwo i mieć kokosy, ale widocznie nie jestem na tyle przedsiębiorczy. A dla mnie życie na nie swój koszt zawsze było złe, nigdy nie uważałem, że mi się należy, a na swoich niepowodzeniach starałem się uczyć, a nie szukać winnych w 'imperialistycznych świniach'. Zacząłem ten wątek z ciekawości, jednak wraz z kolejnymi postami potwierdza się me przekonanie, że Karol Marks w naszym społeczeństwie zakorzenił się już tak mocno, że trzeba długo odczekać zanim mentalność się zmieni ech :-)

Gość gość
No i ile ci płacą? Już się tak nie jaraj ich przedsiebiorczoscia bo zapewne mieli odpowiednie kontakty w urzędach i srodowisku. Mój szef też zarabia miliony a gdzie poznaje klientów? W ekskluzywnych burdelach. Nie każdy potrafi chlac i j***c prostytutki.

Gość gość
Przypomnij sobie jak dzialal ten wolny kapitalizm jaki straszny wyzysk musiał być skoro stworzyl takiego potwora jak komunizm.

Gość gość
Zalotne uśmieszki k***a zj***e to chyba sam strzelasz pedale

Gość gość
Ze strachu przed komunizmem od razu w USA podniesli pensje minimalne. Jak widac za mało bo komunizm ciągle się odradza

Gość gość
@ gość 01:13 wypier'dalaj niewolniku do swoich panów (szefów) ONI właśnie tego chcą, żebyś ty tak myślał - że ONI są lepsi od ciebie i mądrzejści, że ty nie masz szans być na ich miejscu. A co do tego twojego myślenia że wystarczy być lepszym w jakiejś dziedzinie od kogoś i już będzież wyżej od niego to rozj'ebałeś mie konkretnie, naubliżałbym ci jeszcze oraz sypnął przykładami z rękawa na temat tego jak bardzo sie mylisz, ale piszę z fona literka po literce i nie będę całej nocy poświęcał żeby jakiemuś zje'banemu ko'rwiniście z gimnazjum który ŻYCIE ZNA TYLKO W TEORII (lepszy mający umiejętności=awans w hierarhii) tłumaczył jak bardzo się myli. Kiedyś też lubiałem k'orwina, do czasu jak mi się noga nie podwinęła w życiu (nie z własnej winy)... z ko'rwinizmu się wyrasta, stąd poparcie jego partii 2% (niereformowalnych idiotów i to z wysokim iq czasem - ale tylko na testach wymyślanych przez takich samych debili)

Gość gość
Dokładnie ,zdolni to oni sa w okradaniu biedaków

Gość gość
ko'rwinizm, kukizm - to choroby współczesnej gimbazy ! lekarstwo i antidotum na te zjawiska to ciężka praca tzw. zapier'dol u polskiego kapitalisty wyzyskiwacza, który twoim kosztem chce się dorobić kolejnego mercedesa

Gość gość
"Niektórzy są zapobiegliwi inni nie. A jak się urodzisz jako syn debila nie zapobiegliwego , spadku nie będzie, praca za dwa tysiaki to czego się dorobosz? Garba, zapalenia pluc i grzybicy" Jak się urodzisz jako syn debila w obecnym systemie czy komunie tymbardziej nie będziesz mieć szans na rozwój, w kapitalizmie taka osoba będąc ambitna będzie mieć przynajmniej szansę wyjść z bagna :) Ogólnie na poziom chamstwa prezentowany przez niektórych nie mam już po prostu słów... Jeżeli tak samo zachowujecie się normalnych rozmowach to nie dziwcie się, że pracujecie za najniższą krajową. Nikt o zdrowych zmysłach takiej osobie nie dałby poważnego stanowiska, już nie wspominając o założeniu własnej firmy, w kontakcie z klientem pasuje mieć choć trochę ogłady ;-)

Gość gość
To skąd slumsy w twoim raju?

Gość gość
Raj na ziemi nie istnieje. Jest tylko logika i wybór najlepszej spośród dostępnych możliwości ;-)

Gość gość
Naucz się odrozniac jeszcze oglade od wazeliniarstwa. Bo ani klienci ani przelozeni jej nie mają. Uprzejmosc a lizanie rowa to dwie różne rzeczy. Nie każdy nadaje sie na prostytutke tak jak ty. A najniższej krajowej nie mam ale wciąż są mało żeby bezstresowo żyć

Gość gość
Korwin traci przy bliższym zapoznaniu. Jest dobrym obserwatorem, utalentowanym publicystą (choć moim zdaniem najlepsze lata w zakresie literatury ma za sobą), ale politykiem naprawdę marnym. Jak już wspomnieliście: łatwo go sprowokować, jest mało otwarty na współpracę związaną z kompromisami (nawet we własnej partii, o ewentualnej koalicji nie ma co wspominać), ma parcie na szkło itd. itp. To sprawia, że nie sprawdziłby się jako zarządca dużego państwa (w parlamencie europejskim też kiepsko sobie radzi). Gdyby ograniczył się do publicystyki, mógłby naprawdę dużo zdziałać na rzecz idei wolnościowych. A że pchał się do koryta to tylko ją ośmieszył.

Gość gość
"Naucz się odrozniac jeszcze oglade od wazeliniarstwa. Bo ani klienci ani przelozeni jej nie mają. Uprzejmosc a lizanie rowa to dwie różne rzeczy. Nie każdy nadaje sie na prostytutke tak jak ty. A najniższej krajowej nie mam ale wciąż są mało żeby bezstresowo żyć" Przeczytaj jeszcze raz to co pisałem, na spokojnie, bez emocji i wytłumacz mi skąd wywnioskowałeś me wazeliniarstwo, bo mój mały móżdżek nie jest w stanie tego ogarnąć :)

Gość gość
Jeśli mieszkasz w Polsce to chyba wiesz że trzeba przed ludźmi zakładać maskę i udawać kogoś innego,Polacy nie są asertywni, nie rozumieją na czym polega szczera uprzejmość, naturalna i niewymuszona. Żeby złapać kontakt musisz przebić się przez warstwę uprzedzeń i złego ,negatywnego nastawienia. Nie każdy ma cierpliwość do tego. Trzeba miec wręcz fenomenalny talent żeby trzymać nerwy pod kontrolą. W pewnym wieku już cię ta sztuczność zaczyna p******ic z góry na dół do tego stopnia że i szefowi masz ochotę z***bac w łeb. Zwłaszcza kiedy traktuje wykształconych ludzi jak personel sprzatający. Takie coś nie ma miejsca na zachodzie. Ludzie są tam doceniani i potrafią wspolpracowac

Gość gość
IDIOTA I OSZOŁOM

Gość Januszy
Ja dodam pajaca i psychola...

Gość gość
Psychol nadający się tylko do zakładu zamkniętego