Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wypadające włosy

Polecane posty

Gość gość

jaki jest spoób na wypadanie włosów? tracę ich coraz wiecej już nie wiem jak sobie z tym radzic...

Gość gość
idz do dermatologa

Gość gość
szampon bioxsine,kozieradka.Chron wlosy przed sloncem -spray z filtrami uv .bierzesz jakies leki sprawdz skutki uboczne.

Gość gość
Mi pomogla wcierka jantar i szampon dermena. Do tego balsam regenerujacy seboradin. Raz wtygodniu mozesz tez wcierac w skore glowy i wlosy olejek rycynowy. Potrzymac kilka godzin i splukac. Jesli farbujesz wlosy lub je mocno stylizujesz najlepiej to sobie odpuscic.

Gość gość
Mnie strasznie wypadały włosy, były słabe i zniszczone, ale zakupiłam szampon i odżywkę Pokrzepol w sklepie http://sklep.profarm.com.pl/ . Po miesiącu moje włosy wyglądają naprawdę dobrze. :)

Gość gość
po pierwsze badania: morfologia, poziom żelaza, hormony płciowe, hormony tarczycy włosy mogą wypadać przy zaburzeniach hormonalnych lub anemii miesiącami zmieniałam odżywki, szampony, łykałam skrzyp, drożdże i witaminy, wszystko na nic, bo okazało się że włosy wypadają bo mam anemię byłam też nadwrażliwa na silikony w szamponach i odżywkach, powodowały wypadanie włosów

Gość gość
Ja na wypadające włosy stosuję produkt class a collagen z kolagenem i biotyną, a od zewnątrz loxon 2%. Zestaw sprawdza się bardzo dobrze i widzę podczas mycia włosów, że coraz mniej ich wychodzi. Teraz poszukuje jeszcze dobrej szczotki, która nie będzie ich dodatkowo wyrywać...

Gość gość
Słyszałem że wyszedł nowy środek hairmex i zastanawiam się nad jego zakupem ponoć dobry koleżanka kupiła i stosuje od tygodnia mówi że widzi rezultat a wy testowaliście ktoś coś wie?

Gość gość
Z tych nowych środków ten Seno Duo wydaje się być całkiem ciekawym produktem.

Gość gość
Nawet mnie zaciekawił ten produkt, chyba go zamówię.

Mi bardzo wypadały włosy i w sumie to w zasadzie nadal wypadają i nikt nie wie jaka jest przyczyna;/ Do tego bardzo swędzi i boli mnie skóra głowy;/ Dermatolog stwierdził łojotokowe zapalenie skóry, trycholog zaś zupełnie coś innego i powiem szczerze, że zgłupiałam, ponieważ nikt nie wie, jaka jest przyczyna, a ja się z tym wszystkim bujam już w zasadzie rok czasu. Drogie preparaty trychologiczne nie pomogły, włosy nadal się przetłyuszczają, a skóra swędzi i boli.. Nie wiem co robić.. jestem załamana.. może ktoś wygrał z wypadaniem, przetłuszczaniem i bolącą skórą głowy..

Gość gość
Wyczytałem że ten Vivese Senso Duo ma taką kurację że się szampon i olejek używa. Szczerze to pierwszy raz o tym słyszę dlatego chyba zamówię sobie taką kurację.

Gość stokrotkaF
Ja używałam http://drhair.de/ . Po operacji strasznie mi wychodziły włosy przez co stały się cienkie i przerzedzone. Bardzo mnie to martwiło, bo nawet gdy już przestały wychodzić to wyglądały nieciekawie. Dopiero moja znajoma pielęgniarka mi poleciła (zasłyszne od pacjentów) http://drhair.de/. Byłam zadowolona z efektu, bo wystarczyło spryskać nim włosy a dzięki mikrowłóknom w nim zawartym stawały się gęstsze i grubsze. Teraz u mnie już wszystko wróciło do normy i mogę tylko polecać drhair-a :)

Gość gość
To Senso Duo teraz sie pojawiło. Może warto spróbować.

Gość gość
Zdecydowanie głośno o tym ostatnio.

Gość gość
Próbowałem już różnych rzeczy ale o tym pierwsze słyszę.

Gość gość
Kto nic nie próbuje, nie poznaje nowych rzeczy. A czasem warto zaryzykować.

Gość gość
Tak dla poczytania, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Jeśli ma dolegliwości małe dziecko, oznacza to że rodzic powinien popracować nad sobą. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Gość gość
Próbowałem jakiś "domowych" poleconych sposobów ale chyba czas zainteresować się jakimś preparatem.

Gość gość
A jeśli wypadnie włosów ma podłoże nerwowe to co wtedy? Szampon i leki na uspokojenie?

Gość gość
Mi po chorobie bardzo pomogła kuracja prosalon med od Chantal

Gość gość
Polecam trychologa (salon Miraflores). Wypadanie włosów może mieć różne przyczyny, warto to sprawdzić u profesjonalisty.

Gość gość
Fajne zabiegi wzmacniające na włosy są z linii Kerastase. Super sprawa. Ja robię sobie taki zabieg raz na jakiś czas, żeby właśnie wzmocnić włosy osłabione farbowaniem. Jest bardzo przyjemny salon w Millennium Plaza na parterze, od jakiegoś czasu tam chodze i jest ok.