Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jola101010

Praca na zlecenie a L4

Polecane posty

Gość jola101010

Witam, jestem osobą zatrudnioną na zleceniówce podpisywanej co miesiąc. Dodatkowo jestem uczniem. Na umowie zlecenie mam napisany okres wypowiedzenia 2 tyg. Dostałam propozycję super pracy od juz, ale umowa kończy mi się w obecnej firmie na koniec miesiąca, szef nie chce się dogadać, więc czy mogę iść na L4? Nawet bezpłatne. Zależy mi, aby się rozstać ale otrzymać wypłate za przepracowane dni. Pomozcie!!!

Gość gość
powiem Ci z perspektywy powiedzmy pracodawcy, że chyba najlepsze co możesz zrobić to porozmawiać z pracodawcą, że nie chcesz zachować się nie fair, więc może znajdziecie razem jakieś rozwiązanie, ale masz super ofertę pracy i on też musi sobie zdawać że konsekwencją pracy na umowę zlecenie jest to, że pracownik może odejść z dnia na dzień. Nie wiem jak masz podpisaną umowę i co robisz, ale teoretycznie powinnaś mieć zapis o zapłacie za godzinę. Może dałabyś radę w jakimś chociaż połowicznym stopniu dokończyć to co robisz tak żeby nie rzucać tego w połowie, albo np. znaleźć kogoś na zastępstwo? Teoretycznie możesz odejść z dnia na dzień i jakbyście np. poszli do sądu to pewnie wygrałabyś wynagrodzenie za tą część miesiąca, ale w praktyce raczej nikt się nie będzie w to bawił i lepiej o ile się da zawsze rozstać się we względnej zgodzie