Gość gość Napisano Czerwiec 24, 2015 Czy któraś z Was była w sytuacji, że w pobliżu nie miałyście nikogo z rodziny, znajomi wszyscy pracujący a wy nie macie z kim zostawić dziecka kiedy macie delegacje i nie wracacie na noc do domu? Pracuję czasami w delegacjach po 2 dni, jestem samotną matką. Za chwilę wracam do pracy z urlopu i mam dylemat gdzie szukać opiekunki i w jakim wieku, która by chciała u mnie w domu pilnować dziecko z noclegiem przez 2 dni. W dniu wyjazdu z samego rana nie mam czasu zaprowadzić dziecko do domu Niani, a po powrocie jestem ok 24:00 w domu. Starsza pani będzie tak po nocach się zrywać i wracać do domu? Ja jej nie odwiozę, bo muszę czuwać jak dziecko będzie spało, nie zostawię go samego a zrywać go ze snu by pojechał z nami też jest nie do zaakceptowania. Młoda Niania zaraz poszuka innej pracy, bo 2 dni w tygodniu to dla niej niestałe źródło dochodu i koliguje z podjęciem innej pracy. Uczennica? mogą dni delegacji nie zgrać się z jej nauką na studiach i mnie wystawi. Czy są żłobki całodobowe? Istnieje coś takiego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach