Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Teść jak skała

Polecane posty

Gość gość

Wkurzyłam się jak teść kompletnie nie zareagował na wieść, że zostanie dziadkiem. Nie pogratulował, nie odezwał się nic, tak jakbym mówiła do powietrza. A byłam osobiście z mężem mu powiedzieć. Nie oczekiwałam fajerwerek ale minimum z minimum czyli - samo gratuluję, cieszę się dzieci, cokolwiek żeby ust mu wyszło. Nie podał ręki synowi, nie okazał żadnych emocji ani uśmiechu, i nie wstał nawet od laptopa, totalna olewka. Chciałam się tylko wyżalić, bo przykre to dla mnie było, nie jestem nastolatką która wpadła. Dziecko było planowane w małżeństwie, wiek stosowny na rodzicielstwo, mieszkamy oddzielnie od rodziców, obydwoje pracujemy i od nikogo kasy nie ciągniemy, więc nie wiem skąd takie olewające zachowanie teścia. Teściowa przynajmniej pogratulowała, ale też jakaś nie była uśmiechnięta. Niedługo mam rodzić a ona ani razu nie zapytała się mnie jak się czuję. Raz mąż sam z siebie wygadał się jej o moich silnych wymiotach, to ona rozpowiedziała to całej rodzinie. Wkurzyłam się, bo to nie powód do rozpowiadania, jak ktoś mnie się zapyta to sama powiem jak się czuję a nie że za moimi plecami teściowa rozpowiedziała jakby niewiadomo jaka to byla sensacja. Rozpowiadać to może jak urodzę, ale nie chwalić się moimi wymiotami. Mąż dostał opiernicz i więcej jej nic nie mówi, bo ona go się nie zapytała sama z siebie jak ja się czuję tylko on jej się sam wyżalił. Ja jej kompletnie nie obchodzę, zaprosiła nas jeden jedyny raz na obiad i nie zapytała czy mogę coś danego jeść czy nie mam diety zaleconej od lekarza, czy po czymś mnie nie mdli. Zrobiła to co chciała i zwymiotowałam jej jedzenie, bo akurat po kalafiorowej mnie zawsze mdliło.

Gość gość
Niunia nie jesteś ich córką, więc nie wymagaj zachwytów nad sobą. Mąż niech się twoim stanem zachwyca plus twoja rodzina.