Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mikrodermabrazja to nadal hit?

Polecane posty

Gość gość

Czy mikrodermabrazja nadal jest takim hitem wśród zabiegów kosmetycznych? Czy to jest bezpieczne i co właściwie daje za efekt? Z tego co widziałam w kilku cennikach, zabieg nie należy do najtańszych...

Gość buntowniczka333
Myślę, że tak chociaż w wielu gabinetach wykonuje się ją taśmowo, bez wywiadu z klientką. A są przecież jakieś przeciwwskazania do wykonania takiego zabiegu. Czasami można bardziej zaszkodzić niż pomóc. Z tego co wiem taki gabinet Wyspa Piękna przy Al. Armii Krajowej we Wrocku działa w ten właśnie sposób. Jeśli są u ciebie jakieś przeciwwskazania do tego zabiegu, to zaproponują ci alternatywę. Nie tylko po mikrodermabrazji skóra jest czystsza i świeższa czy wygląda młodziej. Inne zabiegi też zapewniają takie efekty.

Gość gość
Zalezy dla kogo hit. Nie kazdy moze miec robioną mikrodermabrazję. Ja np. mam dosyć grubą, przetuszczającą się skórę i nie pękają mi naczynka, więc miałam robioną mikrodermabrazję korundową, dobrze oczyściła mi skorę z zaskórników, wygładziła i rozjaśniła. Po mikrodermabrazji miałam jeszcze ultradźwięki, serum i maskę algową. Polecam salon www.beautypremium.pl w Poznaniu.

Gość roksana1432
To zależy czy jest Ci potrzebna. Poszukaj salonu na www.estibook.pl i skorzystaj z zabiegu, którego potrzebujesz.

Gość gość
Bez przesady, nie jest jakiś strasznie drogi, a efekt moim zdaniem jest wartościowy. :) Jestem po 3 zabiegach w http://studioangel.pl/ i spokojnie mogę powiedzieć, że moja cera wygląda bardzo dobrze - sporo się wygładziła, przebarwienia i zmarszczki już są prawie niewidoczne, choć nie była w najlepszym stanie.

Gość ClinicVivien
Mikrodermabrazja cieszy się dużą popularnością ponieważ ma wielokierunkowe działanie i wykonywana w serii może przynieść spektakularne efekty. Jak wiadomo w warstwie podstawnej naszej skóry cały czas zachodzą procesy podziału komórek. Nasza skóra nieustannie się regeneruje. Stare komórki są wypychane przez te nowe do góry, obumierają i złuszczają się, a nowe zajmują ich miejsce. Taką naturalna regenerację można przyspieszyć i pobudzić poprzez na przykład mechaniczne działanie z zewnątrz, jakim jest mikrodermabrazja. Przyspieszenie regeneracji osiąga się poprzez usunięcie obumarlych komórek, które są jednak potrzebne, gdyż pełnią rolę ochronną dla żywych komórek pod nimi. Usuwając te obumarłe komórki "nakłania" się skórę do szbszego tworzenia nowej warstwy ochronnej, a tym samym do szybszego tworzenia nowych komórek przez podział komórkowy. Zatem obok podstawowego działania mikrodermabrazji jakim jest złuszczanie naskórka, jego odnowa, oczyszczenie, za czym idzie poprawa jej struktury i kolorytu, pobudza krążenie, przyspiesza podziały komórkowe i zwiększa syntezę kolagenu i elastyny, a naskórek dzięki temu staje się grubszy. Wykonując zabiegi w serii można zauważyć wygładzenie drobnych zmarszczek, rozjaśnienie lub zlikwidowanie przebarwień, zwężenie porów, nawilżenie i ujędrnienie. Przy tym wszystkim jest zabiegiem bezbolesnym i w pełni bezpiecznym. Istotne jest tylko aby po wykonanym zabiegu nie opalać się, stosować wysokie filtry i przestrzegać higieny ;) Polecam Clinic Vivien w Krakowie, i odsyłam na stronę: http://vivienclinic.pl/ Pozdrawiam ;)

Gość gość
Tak, ja uważam, że to super zabieg, zwłaszcza jak jest wykonany w dobrym gabinecie. Mam nienajlepszą cerę, przebarwienia, rozszerzone pory itd - po kilku zabiegach w http://www.esthe.pl/ widzę znaczną poprawę. :)