Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

normy tsh w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Jakie są dopuszczalne normy tsh w ciaży ja jestem na samym początku i z 1,3 wzrosło mi do 2.9 mam się czego obawiać ...a ft4 mam 1.15 (normy 0,70-1.48)...

Gość gość
Troche wysokie. Masz zapalenie tarczycy? Bierzesz hormony? Dziecko od poczatku czerpie z hormonow matki. Zapisz sie do endokrynologa w ciazy powinnas isc bez kolejki. Narazie ft4 jest w normie ale to sie moze zmienic. Potrzebne usg tarczycy.

Gość gość
Bierz wit d3 nawet w duzych dsawkach koniecznie!!

Gość gość
Tak lecze sie od 2,5 roku biore euthyrox do endo jade 6 bo wcześniej nie przyjmuje i ginekolog też szustego

Gość gość
Hashimoto nie mam tylko niedoczynność... Witamine D3 ? W necie każy pisze by nie brać nic bez konsultacji z lekarzem oprucz kw. Foliowego

Gość gość
Wit d tylko pomoze przy niedoczynnosci zawsze sie ma niedobor a dziecko potrzebuje. Ja biore dawki 2000 jm i to nie jest smiertelne ani dla mnie ani tym bardziej dla dziecka. Wchlania sie tego tylko kilka procent. Moj endokrynolog tyle kaze brac w ciazy. Pewnie zwiekszy Ci dawke lekow ale spokojnie malenstwu nic sie nie stanie do tego czasu. Mnie w ciazy zwiekszyl z 75 mikrogram do 100 i to wystarcza. 1 lipca zaczynam 9 miesiac i wszystko jest ok. Nie boj sie wapna i wit d tylko bierz codziennie. Uzupelniaj tez magnez bo wapn wyplukuje. Nie bierz nigdy tych suplementow razem tylko w odstepach godzinowych

Gość gość
A czemu nie moge sama sobie zwiekrzyć skoro lekarz itak to zrobi??

Gość gość
.....

Gość gość
A wiesz o ile? Poza tym sie obrazi :) lekatze to swiete krowy. Ja na poczatku zwiekszalam o 12,5 chyba w 4 miesiacu ale tsh mialam ponizej 2. Potem uroslo chyba do 2,4 wiec zwiekszyl mi znowu o 12,5. Teraz mam badania zrobic znowu dopiero miesiac po urodzeniu dziecka czyli w sierpniu. Po ciazy ponoc moze sie bardziej rozregulowac tarczyca.

Gość gość
To czy lejsrz by sie obraził mam tak naprawde gdzieś ...dla mnie warzniejsze jest to co mam w brzuszku ...wynik 2.9 mnie przerarza i przecież itak itak lekarz mi zwiekrzy a o ile to nie wiem ale ja sama nie bede szaleć jak da wiekrzą dawke to zwiekrze a jak mniejsza to obnirze przecież w tydzień nie obnirzy mi sie tsh jakoś diametralnie