Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co robia przedszkolanki gdy wchodzicie po dzieci na sale?

Polecane posty

Gość gość

Siedza przy biurku, bawią się z dziećmi, pracują z jakimś przy stoliku? Bo co nie znajdę to Pani siedzi a dzieci robią cos miedzy sobą.

Gość gość
z tego co wiem to po obiedzie a podczas odbieraja dzieci to jest czas dowolnej zabawy.i panie nie muszą bawić sie z dziecmi wystarczy ze mają je na oku.

Gość gość
Zajęcia dydaktyczne w przedszkolu odbywają się od po śniadania do godz 13... Taki jest zapis w podstawie programowej.... Przyjdź kiedyś o godz np. 10 i wtedy sprawdź co robią dzieci... W godzinach popołudniowych jest tak zwana zabawa swobodna... Nauczycielka wtedy robi np. Obserwacje diagnozujace, czyli właśnie patrzy na to jak dzieci się bawią swobodnie, i bez ingerencji wychwytuje mocne i słabe strony dzieci.... Inna sprawa że jak jest ładna pogoda tak jak teraz to dzieci powinny być na placu zabaw... Ja swoje dziecko po południu odbieram codziennie z dworu właśnie

Gość gość
Oho, juz jakas madra mamunia

Gość gość
też mam takie wrażenie, że przedszkolanki to głównie gadają i pija kawkę. Co przyjdę to dzieci bawią sie same.

Gość gość
To zorientujcie się jak wyglada plan dnia, zajecia sa po sniadaniu a w starszakach tez po obiedzie. Co za pipy niepoinformowane

Gość gość
Przecież nie siedzą przy tym stoliku, żeby ponudzić się i podłubać w nosie tylko wypełniają różne papiery, dokumentacje, ale ludzie jak zwykle widzą to co chcą. A nawet jakby siedziały i piły kawę, też mają prawo do przerwy, nie są jakimiś nadludźmi

Gość gość
Moim zdaniem to nawet wystarcza, że patrzą.

Gość gość
Tak przedszkolanki nigdy nic nie robią, a kilkunastoosobowa grupa ogarnia się sama przez cały dzień hmmmm.... tylko zastanawiam się skąd moje dziecko zna wierszyki, piosenki, ciekawostki i co to za rysunki przynosi do domu :o

Gość gość
Typowe biadolenie robotnic albo kasjerek, bo każda kobieta na jakimś poważniejszym stanowisku wie, że nigdy nic nie wygląda na takie jakim jest zwłaszcza praca umysłowa i kreatywna ale ograniczone woły robocze nie znają takiego życia i takiego trybu pracy dlatego jak zwykle psioczą, widza krótkowzrocznie i bardzo prosto wręcz prymitywnie.

Gość gość
Nie jestem przedszkolanką. Pracuję w szkole z dziećmi 4-6, ale raz trafiłam na zastępstwo do zerówki. Myslalam, że oszaleję, to jakiś dom wariatów. Po dwóch godzinach byłam bardziej zmęczona niż po 7 z moimi dzieciakami. Jeśli ktoś myśli, że przedszkolanki nie robią nic oprócz popijania kawki, to jest (przepraszam za okreslenie) tępy.

Gość gość
Taaa jasne przedszkolanki nic nie robia :) 24 dzieci i 2 panie i rzeczywiście maja prace niczym wakacje w Spa .Ja podziwiam ze dają rade . U nas jest tak ze od 14 do 16 dzieci bawią sie same . Panie obserwują dzieci i wiadomo ze rozmawiają miedzy soba .

Gość gość
U nas różnie, jak ladna pogoda to siedzą na dworze, jak brzydka to czasem cos malują, czasem akurat jedzą podwieczorek, takie ogólne zabawy, ale nie ma sytuacji żeby pani sobie siedziała, zawsze z dziecmi sie bawi. Tyle, ze to niepubliczne, panie są 3.

Gość gość
Autorko ludzie mają w domu jedno dwoje dzieci i wyobraź sobie, że nic przy nich nie robią ciekawa jestem jak wyglądałyby te dzieci po takim dniu :D a przedszkolanka niby nic nie robi przy całej grupie? Jakim durnym trzeba być żeby tak pomysleć :P

Gość gość
Gosciu z 21.10 powoedz skoro one nigdy nie siedza to kiedy wypelniaja te wszystkie papiery, obserwacje doagnozujace itd? Kiedys to musza robic.

Gość gość
Sa 3, wiec tylko wychowawczyni główna robi analizy a pozostałe dwie zajmują sie dziećmi. Jedzą wtedy gdy jedzą dzieci a odpoczywają gdy dzieci mają drzemkę

Gość gość
Ale osobiście nigdy nie widziałam żeby ktoras siedziala wiec byc moze analizy pani robi właśnie jak śpią, lub gdy maja zajęcia z angielskiego czy rytmiki bo do tego sa osobne nauczycielki :)

Gość gość
Bawią się z dziecmi