Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odpieluchowałam 13 miesięcznego syna

Polecane posty

Gość gość

Tak, tak drogie kafeterianki. Zajęło mi to 3 dni. Moje ponad roczne dziecko nie nosi już pieluchy. A Wy, drogie mamusie? Jak tam, Wasz 3-latek w pampersach nadal gania???:D

Gość gość
brawo! zgłoś swój wyczyn do księgi rekordów Guinessa!!

Gość gość
a Ty sprawdź czy Twój 3-latek w pampera nie zrobił:)))

Gość gość
powtarzasz się! :P

Gość gość
pewnie korzysta z kibla a nie nocnika:D

Gość gość
Moja córka 14 mies tez woła nie zawsze ale jakoś nie mam z tym problemu bo przyjdzie na nią pora ze juz zupełnie nie będzie potrzebowała pampersa. A twój syn wola za każdym razem?

Gość gość
Tak. Od tygodnia nie miał żadnej wpadki. Nocnik stoi zawsze w jednym miejscu, mały jak czuje potrzebę, to sam na niego siada.

Gość gość
Sam ściąga majtki? Nie uwierzę w to.

Gość gość
Tak. Sam zdejmuje spodnie i majtki, z tym, że narazie zakładam mu na gumce, czasem po domu w samej koszulce i luźnych spodenkach pomyka, żeby było mu łatwiej..

Gość gość
Za 10-15 lat to nie będzie miało najmniejszego znaczenia, czy dziecko przestało nosić pieluchę mając rok, czy 3 lata. Wyluzujcie więc trochę kobiety :P

Gość gość
A ja ci bije brawo!!! Super gratulacje... Ja byłam dumna z małej bo mając rok i 11 miesięcy wylazla, syn 2,8 miesiąca.... Tylko pozazdrościć

Gość gość
Gratuluje, ja odieluchowalam corke jak miala 14 miesiecy

Gość gość
Jak najbardziej to powod do dumy i pokazuje ze matka poswieca czas dziecku a nie sadza przed telewizorem tylko uczy sama mam trojke i kazde tylko do 1,5roku chodzilo w pieluchach ale trzeba na to checi matki idobrego nastawienia

Gość gość
Syn kolezanki wolal "kupe" jak mial pol roku. Tzn nir uzywal slow tylko jakos tak stekal i patrzyl na nia i ona wiedziala o co chodzi. Sadzala go na nocnik i bach.. kuoa gotowa ;)

Gość gość
ale macie nudne życie żeby o tym trąbić i się tym jarać w internecie :o

Gość gość
Nie ma to żadnego znaczenia czy juz zdjął pieluchy czy za rok by to nastąpiło. Widziała któraś dziecko w szkole z pieluchami? Nie a wiec kazdy człowiek sie odpieluchuje jednym potrzeba troche czasu a inni raz dwa łapią o co kaman. Nie piszcie mi tu ze tyle czasu poświęcacie-ja poświęcam na inne rzeczy. Corka ma 2lata i robi na nocnik od 3mc problem jest tylko na wyjściach wiec zakładam pieluchę. Życie, ani to powód do dumy ani do wstydu. Corka mówi po angielsku i polsku-łyso wam? Ja przynajmniej poświęcam czas dziecku a wasze co? Ledwie w ojczystym? Takie farmazony pleciecie.

Gość gość
Bardzo dobrze. Teraz jest lato, to nie będziesz kisić dziecka w pampersie. 20 lat temu jeszcze prawie wszystkie dzieci były odpieluchowane w tym wieku. x gość dziś pewnie korzysta z kibla a nie nocnika - A żebyś wiedziała, że takie dziecko może korzystać z wc. Moje dziecko jak była potrzeba to korzystało i jakoś traumy z tego powodu nie ma. Mam dwójkę dzieci odpieluszkowaną w wieku 12 miesięcy. Jak się do dziecka podchodzi spokojnie i potrafi wyczuć moment, to żadnego problemu z tym nie ma. Tydzień czasu i dziecko po nogach nie leje.

Gość gość
Corka mówi po angielsku i polsku-łyso wam? Ja przynajmniej poświęcam czas dziecku a wasze co? Ledwie w ojczystym? Takie farmazony pleciecie. xx Wow 2 lata i angielsku gada. Ha ha ha dużo dzieci dopiero zaczyna zdaniami mówić, a niektóre dopiero mówić w ogóle zaczynają, a ta tutaj porównuje pieluchy do mowy. Prawda jest taka, że odpieluszkować można w wieku 12-14 miesięcy każde dziecko, ale nie każde w wieku 2 lat mówi. I mowa akurat nie zależy od uwagi rodzica, a sikanie do nocnika już tak.

Gość gość
No z tym sikaniem do nocnika to tez tak na 100 % od nas nie zalezy. Czasem dziecko nie wola i koniec kropka. Bedzie sikac w majty i dopiero jak bedzie gotowe zawola...bedziecie takie dziecko zmuszac ? Sa rozne dzieci.

Gość gość
chętnie poczytam drogie mamy jakie macie sposoby na odpieluchowanie roczniaka :D

Gość gośćjak nauczyć jaą
Moja córka ma 13 miesięcy, jak skończyła rok kupiliśmy nocnik, ale chociaż minął miesiąc nie usiadła na nim ani razu. Przecież nie będę jej sadzać na siłę bo się zrazi. Wie gdzie trzeba robic siku i kupę bo jak pytam biegnie pod nocnik i pokazuje, ale jak jest bez pampersa i akurat coś zaczyna się dziać sika obok nocnika bo nie chce na nim usiąść. Pokazywałam jej jak się siada, ale nie powtarza. Posadzenie jej i próba zabawienia ( zabawkami, książeczką )też nie wypaliła. Czasmi ją podpuszczam i mówię " pokaż mamie jak ładnie siedzisz na nocniku" wtedy na niego staje :) Taki typ :) Jakieś rady?

Gość gość
Tu autorka. No więc u nas było tak: 1/ zdjęcie pampersa, a że ciepło to wystarczą same majtki na tyłku. Kilka zasikanych szt majtek jednego dnia i tłumaczenia, że do nocnika sikamy dały efekt w postaci biegu do nocnika, kiedy coś się już zaczynało dziać (w sensie siku pół do majtek, ale drugie pół na nocnik) Przy czym siku co 15 min średnio. 2/ drugi dzień- zdecydowanie więcej biegania na nocnik, kilka sukcesów w postaci trafienia do nocnika. 3/ dzień 3- kupa w majtkach (biegł na nocnik, kiedy już "wychodziła", zanim dobiegł, nie było już czego "łapać", siku w większości do nocnika, ok. 4 dnia załapał odpowiedni moment na zdążenie na nocnik z kupą, siku prawie za każdym razem na nocnik (chyba, że się czymś bardzo zajął), po tygodniu nie było już żadnych wpadek. Dodam, że na spacery, zakupy, czy jakiekolwiek wyjścia nie zakładałam pampersa, miałam dla niego majtki i spodenki na zmianę, uważam, że to jest ważne. A największy sukces jest taki, że raz na kilka dni obudzi się w nocy i chce na nocnik (i rzeczywiście sika), rano zazwyczaj pampers jest suchy, są też noce bez pobudki i pampers również suchy (chociaż na noc jeszcze zakładam).

Gość gość
Pewnie tak darłaś na niego gębę ,że w trzy dni zakapował,że musi, normalnie kupę w trzy dni żeby roczniak świadomie robił to bujda na resorach radzę ci wziąć pampersa jak z nim pójdziesz na zakupy do reala bo będziesz miała przesrane i to dosłownie.Haaaaaaaha..

Gość gość
Mój miał prawie trzy jak rozstał się z kupą w pampersie z sikaniem wcześniej za to w piątek zakończył podstawówkę z czerwonym paskiem i nagrodami za wyniki w nauce ,więc wczesne sikanie do nocnika nie jest żadnym miernikiem inteligencji u dziecka muszę cię zmartwić autorko skacząca pod sufit z tegoż osiągniecia,może będzie ono jedynym w życiu twojego jakże wybitnego brzdąca.

Gość gość
ale kogo to obchodzi oprocz Ciebie? mo straszy syn odpieluchowany zostal w wieku 3 lat moj mlodszy ma dwa lata i zaczne za rok tlumaczyc... stac mnie na pielichy i w pupie, ale to gleboko bleboko mam co na ten temat myslisz:)

Gość gość
Ojojoj, ale temat zabolał:) Generalnie powiem tak: przewijanie, wąchanie kup 3-letniego dziecka jest mega obrzydliwe i chociażby z tego względu chciałam szybko odpieluchować swoje dziecko. A Wy dalej sobie wmawiajcie, że 2 lata to za wcześnie i dziecko nie zrozumie;/ I nigdzie nie napisałam, że mam wyjątkowe dziecko. Korzystanie z nocnika w tym wieku nie jest wyznacznikiem inteligencji, ani ponadprzeciętnego rozwoju. Świadczy jednak o lenistwie i niechlujstwie matki. Pomijam dziewczyny, które mają za sobą próby odpieluchowywania zakończone niepowodzeniem i postanowiły jeszcze zaczekać, gdyż dziecko nie okazało chęci współpracy. Ale 3 latek z pamperem??? Litości!!!

Gość gość
A ja właśnie wróciłam z wyprawy kosmicznej na Marsa... Tez umiem pisać bajki widzisz autorko. Ok spadam bo przegapię swój lot na księżyc.

Gość gość
Autorko jestes taka z******ta ...zazdrość mnie aż zżera a fotełki fekali juz wrzucone na p***buka?

Gość gość
ale co z ta litoscia ? twoje dziecko ? twoje pieluchy ? twoj wstyd ? odpierdziel sie od innych matek

Gość gość
Ja nie mogę jakie problemy :) Z mojego doświadczenia: spędzanie czasu z dzieckiem powoduje, że sama możesz szybciej zaobserwować kiedy dziecku się chce i stad tych wpadek jest o wiele mniej. Zwłaszcza kiedy chodzi o sprawę nr 2, którą dziecko dość wyraźnie "pokazuje" już w wieku ok. pół roku (wystarczy zaobserwować). Tylko od zdjęcia pieluszki do osiągnięcia przez dziecko pełnej kontroli (tak żeby mama czy niania nie musiała go non stop pilnować, czy ma sucho) to jeszcze daleko.