Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

proszę o pomoc w wyborze tableta

Polecane posty

Gość gość

Witam, mało jestem obyta w dostępnych sprzętach i dlatego potrzebuję pomocy przy podjęciu decyzji. Potrzebuję urządzenia do korzystania z internetu - nie tyle filmy, muzyka /też/ co codzienne wiadomości, newsy, jakieś zakupy typu bilet do zoo itp ;-) oczywiście poczta też i ewentualnie mail zwrotny czy fotka. Wyjeżdżam na kilka tygodni z dziećmi samochodem, może dałoby się też dzięki tabletowi łatwiej znieść podróż z nimi? Poza wakacjami korzystałabym rzadko, ale na wyjazdach przydałby się... w telefonie jakoś słabo widzę - malutkie wszystko. Laptop jest wielki i też mam problem, bo nie wiem jak ewentualnie internet do laptopa załatwić. Czy takie karty internetowe na określoną liczbę Gb nadają się? Np taki tablet? Samsung Galaxy Tab 3 Lite T113 8GB Quad albo jakiś inny tylko nie apple za 2000... Pomóżcie proszę.

Gość gość
Poczytaj opinie w necie, może coś wyczytasz ;-)

Gość gość
To mi pomogłeś gościu ;-) czytam i nic z tego nie mam, bo wiele modeli jest chwalonych, ale nie znam się na parametrach żeby wychwycić różnicę. Zależy mi na internecie, po prostu na sprawnym dostępie tj w domu mam na laptopie. Musi być możliwość założenia jakiejś karty bez abonamentu i tyle, żeby sprawnie się łączył. Reszta w sumie drugorzędna. Pomożecie?

Gość gość
Do internetu potrzebujesz albo przenośny AP , albo tablet z modemem GSM.

Gość gość
dziękuję, a może jakiś konkretny model?

Gość gość
Jaki rozmiar? W jakiej cenie? Jedno pewne - kupuj tylko firmowy sprzęt, bo te "chińczyki" to badziewie bez serwisu.

Gość gość
rozmiar chyba wolę większy niż 7", co do ceny to wiadomo, że jak najniższa z dobrego w miarę sprzętu - nie wiem, myślałam ok. 500zł jak się da, ale jak będzie więcej to ok

Gość gość
ktoś jeszcze się wypowie? czy taka karta internetowa na określoną liczbę Gb pasuje do tabletów? Można ją włożyć i bez instalacji czy podpisywania umowy mieć internet? czy do wystarczy dla androida? czy jednak muszę mieć umowę?

Gość gość
Miałam takie same potrzeby i zainwestowałam te kilka złotych w tablet marki Kiano. Na prawdę polecam.