Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Kręconowłosablondyna

Kręcone włosy :)

Polecane posty

Witam. Pytanie oczywiście do kobiet, które posiadają kręcone włoski :) Mam oto ten rodzaj włosów i jako tako potrafię o nie dbać, czytam różne blogi, lecz włosy są jakie są- nie lubią się układać. Baaaardzo rzadko suszę je suszarką, a jeśli już to leciutki, delikatny nawiew. Rok temu je rozjaśniłam i wtedy był większy problem, ale teraz nic z nimi nie robię, niedawno je nawet ścięłam i żyją, mają się dobrze, ale to układanie się. Do niedawna myłam włosy CODZIENNIE, a teraz jako iż mam wakacje to oduczam je tego i myje co dwa dni. Trudno im to przetrzymywać, ale powinny się przyzwyczaić, ale też patrzę na niektóre dziewczyny czy Panie w kręconych włoskach, piękne są, a moje takie mdławe przy nich. Kupiłam sobie nawet piankę, ale nie użyłam jej ani razu, nie wiem dlaczego, popróbuje raczej. Już nigdy nie mam zamiaru bawić się żadnymi farbami, rozjaśniaczami, dbanie itd. Używam różnych olejków, odżywek, dbam jakby były najważniejsze na całym świecie, lecz czy to wystarcza? Czy może coś pominęłam? Co do czesania, czesze ja delikatnie na mokro, ponieważ to podobno najlepsze dla kręconych włosów, a dla prostych już gorzej. Nie, że od razu mokre, odsączę wodę ręcznikiem i dopiero wtedy, nie pocieram włosów itd... Śpię w lekko związanych w koku delikatnym, w domu praktycznie non stop są związane, a jak gdzieś wyjdę to oczywiście rozpuszczone, ale smutno mi, że nie chcą się tak układać. Poradzi mi któraś Pani? Byłabym wdzięczna :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować