Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Fobia społeczna

Polecane posty

Gość gość

Ciągle to mam!!! Cały czas! Powiedziałabym, że zaczęło się na studiach - nabawiłam się fobii społecznej i nie umiem tego pokonać. Co jest lepiej to za jakiś czas znowu gorzej! Wiadomo, że potrzeba gdzies zadzwonić, pójść do urzędu, spotkać się z ludźmi - a ja najchętniej bym uciekła. Boję się panicznie tego wszystkiego!!! :-( Jest mi smutno i źle z tego powodu! Wiem, że muszę się wziąć w garść! Czasem mam tak, że udaje mi się doprowadzić samą siebie do ładu, ale zawsze mam pogorszenia! Nie wiem co zrobić, żeby ta odwaga w stosunku do ludzi była trwała. Latami z tym walczę, mam polepszenia i pogorszenia. Generalnie normalnie funkcjonuję w społeczeństwie, tylko taka jestem nietowarzyska i wyobcowana :-(

Gość gość
mozesz podac gg?

Gość gość
nie mam gg. Nie ma tak, że nigdzie nie wychodzę. Sudia, jakaś dorywcza praca, nawet regularnie trenuję - ale żebyście wiedzieli jak się zmuszam za każdym razem! Jest lęk :-( Albo teraz była sesja nie byłam na studiach, w pracy na treningu, przez 2 tyg i po prostu na sama myśl, że mam gdzieś iść boję się! Ale wiem, że musze się zmusić. Jak się zmuszam to potem się lepiej czuję, bo ruszam z miejsca

Gość gość
Ty chociaż możesz się zmusić:/ Ja w liceum się nabawiłam takiej fobii szkolnej i społeczna jeszcze mi się zaostrzyła, że teraz boję się iśc na studia.. drugi raz zresztą, bo po raz pierwszy cała ta j****a fobia mi wróciła i przestałam chociać na zajęcia z panicznego strachu.. Jaka to jest masakra..