Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co po maturze?

Polecane posty

Gość gość

Zdałam maturę, ale ze słabym wynikiem. Kwalifikuje się tylko na jakieś beznadziejne studia. Myślę w przyszłości o poprawieniu wyniku. Teraz chciałabym rozpocząć pracę. Wcześniej planuje zdobyć jakieś kwalifikacje. Poradźcie gdzie się wybrać, oraz czego warto się nauczyć. Jest mi obojętne co chcę robić, ponieważ rzeczy które sprawiają mi przyjemność nie znajdują odwołania w jakiejkolwiek pracy. Pomóżcie i pozdrawiam :)

Gość gość
Spójrz na to pod takim kątem: -jakie studia chcesz poprawiać -na jaki kierunek postarasz się dostać w przyszłym roku -co po nim miałabyś robić. i wtedy pomyśl, jaka praca dałaby Ci potrzebne doświadczenie. Nie da się ogólnie powiedzieć, co będzie cenne.

Gość gość
errata ^^': jakie przedmioty chcesz poprawić

Gość gość
też mam średnie wyniki z rozszerzeń, dla złożyłam podania, może się uda, wiele osób oblało ;) a różne kursy są chyba czasem organizowane w szkołach policealnych ;)

Gość moraa
W tym wypadku pozostają dwa wyjścia - albo poczekać rok i poprawić maturę, albo jeżeli posiada się odpowiedni budżet, zdecydować się na studia prywatne, które wcale nie są gorsze od uczelni publicznych. Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie ma w ofercie ciekawe kierunki, mnie zainteresowała ochrona środowiska - http://www.wseiz.pl/pl/studia/wydzial-ekologii/ochrona-srodowiska . To jedna z lepszych niepublicznych uczelni techniczno-artystycznych.