Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćj DH djdkdoso

Tegretol 200 mg na padaczkę

Polecane posty

Gość gośćj DH djdkdoso

Hej.... Czy ktoś zażywał ten lek!? Jeśli tak to wypowiedzcie się na jego temat. Skutki uboczne czy pomógł itp....

Gość goscja
Ja mialam 2 ataki padaczki w ciąży(pierwsze w życiu)i jeden pół roku po rozwiązaniu. Po EEG i r ezonansie diagnoza padaczka. Świat mi się normalnie zawalił. No ale co maialam zrobic?wpływy na to nie mam zaczęłam brać Tegretol 200 dwa razy dziennie. 2 pierwsze tygodnie chodziłam jak nacpana,belkotalam, śpiąca,rozkojaezona i zakręcona. Powoli organizm się przyzwyczail ale zaczęłam tyc jak szalona. W ciągu 2 miesięcy przytylam 8 kg. Nad warga gorna pojawił mi się maly wąsik a teraz walczę z dość dużymi praebarwieniami twarzy mimo że chronie się przed słońcem. Mam często problemy z wypowiadanie się,zwyczajnie zacinam się i żeby powiedzieć słowo które chce to muszę sobie wyobrazić w głowie obraz tego to chce przekazać. Dziwne to ale tak mam. Generalnie jestem jestem "spowolniona"zero życia w sobie. Koleżanka którą ostatnio spotkałam a widzieliśmy się wcześniej przed rozpczeciem brania tego diabelstwa stwierdziłam że jestem jakoś dziwnie wyciszona jak nie ja. Przedemna jeszcze 3 lata brania tego gowna bo lekarz twierdzi że muszę to brać 5 lat żeby odstawić.

Gość gość
Ja po nim wyłysiałam