Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy rozmawianie o przyprawie która ma właściwości psychoaktywne

Polecane posty

Gość gość

jest niezgodne z prawem, mimo iż ta przyprawa jest całkowicie legalna a jej zakup nie podlega szczególnej kontroli?

Gość gość
imbir?

Gość gość
a gdzie tam ,gałka

Gość gość
Dodatkowo mi zablokowali IP,pewnie przez ten temat haha.

Gość gość
Tak, gałka. A działać potrafi naprawdę ciekawie, mocno i długo. Może lepiej za dużo o tym nie mówić, bo jeszcze zdelegalizują. :P

Gość gość
eee tam napisałbyś bo mam doła a palić nie lubie ,po alko boli mnie łeb ,a inne zapominacze w ogóle nie wchodza w rachubę

Gość gość
Zetrzeć na tarce w drobny pył całe orzechy gałki muszkatołowej (na początek max. 4, jak mniejsze to z 5), zalać jakimś sokiem/wodą, wymieszać, wypić. Smak jest niespecjalny, aromat bardzo intensywny. Żeby nie było to przeżycie traumatyczne warto mieć na zagrychę np. miód i po wszystkim napić się mięty albo gorzkiej herbaty. Wersja dla cierpliwych to wsypanie zmielonej gałki do pustych kapsułek. Tylko że takich kapsułek wyjdzie kilkadziesiąt. Przed zażyciem gałki warto zażyć coś przeciwwymiotnego, np. imbir albo aviomarin. Warto też zażyć leki osłonowe na wątrobę. Gałka wchłania się dopiero w jelicie, dlatego jej właściwości psychoaktywne w pełni są odczuwane po ok. 4-6 h. Tuż po zażyciu można krótko odczuć lekkie odurzenie i ból brzucha.

Gość gość
Narkotyki i alkohol prowadzą do szybkiej śmierci

Gość gość
to juz was nie stac na torbe pylu ze przyprawy cpacie? I don't want live on this planet any more!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
a jak dziala?

Gość gość
Ja tam nie mam dojść, nie umiem i nie lubię palić, a działanie gałki jest porównywalne z działaniem nielegalnego zioła.

Gość gość
Po 4-5 jest jak po maryśce po około 10ciu są już halucynacje.

Gość gość
i po co ci to ? życie ci nie miłe ? prowo -10/10

Gość gość
Po to by poczuć się inaczej, lepiej. Gałka potrafi np. sprawiać, że człowiek cieszy się z najbardziej prozaicznych pierdół. Przy odrobinie dobrej woli można przynajmniej część tej radości przenieść na stan trzeźwości. Tylko do tego potrzeba chęci, cierpliwości i wyobraźni.

Gość gość
Jeśli ktoś potafi cieszyć się z życia tylko po narkotykach, to znaczy, że na szczęście nie zasługuje.

Gość gość
Narkotyk nie ma być celem, a środkiem który ułatwia wypracowanie sobie odpowieniego podejścia, nastawienia. Wcale nie pochwalam ćpania czegokolwiek dla samego ćpania. Mam wrażenie na przykład, że większość tych którzy codziennie jarają zielone, to raczej tępe muły dla których zielsko jest bóstwem i celem samym w sobie, bo pod jego wpływem "robi się fajnie". A według mnie właśnie nie o to chodzi by być zakładnikiem tego czy innego odurzacza tylko potraktować to bardziej dojrzale i kreatywnie.